Који су филтери за чишћење воде?

Текућа течност у централизованом водоводном систему може се сматрати веома условном за употребу у техничким сврхама - за прање, прање посуђа итд. Са врло великим растињем, може се користити за кување, а не можете га пити без укопавања. Да би се то уобичајено, потребно је користити различите врсте филтера за пречишћавање воде. Постоје јефтине инсталације, али имају тенденцију да их карактеришу ниска продуктивност и средње квалитетно чишћење, а постоје и скупи системи који могу дати идеалне резултате. 

Који су филтери за чишћење воде?

За успостављање нормалног, потребни су вам различити типови филтера за пречишћавање воде

Ситуација са водоснабдевањем из бунара или бунара није ништа боља. Још увијек постоји велика вероватноћа бактеријске контаминације, па би пречишћавање требало бити још боље. Генерално, неопходно је носити узорак за анализу, а затим, према резултатима, одабрати потребне врсте филтера за пречишћавање воде. У приватним кућама ово је обично вишестепени систем, који као резултат даје воду квалитета пијења.

Чишћење од механичких нечистоћа

Вода која тече у нашем аквадукту садржи зрна песка, мрље рђе, метала, намотаја итд. Ове нечистоће називају се механичке нечистоће. Њихово присуство има лош утицај на издржљивост затворних вентила (вентила, вентила итд.) И кућних апарата. Због тога, у становима и приватним кућама стављају филтере на улаз за њихово уклањање. Врсте филтера за пречишћавање воде од механичких нечистоћа су мало. Ово је са мрежом и дисковима као елементи филтера.

Који су филтери за чишћење воде?

Најчешћи филтер за уклањање механичких нечистоћа у води

Филтерни елемент у механичким филтерима је мрежа. Према величини ћелија, ови филтери се деле на грубе (300-500 μм) и фине (веће од 100 μм) уређаја. Може постојати каскада - прво грубо чишћење (произвођач муља), а затим танко. Често се на улазу у цијев поставља груби филтер, а уређаји са мањом ћелијом постављени су испред уређаја за домаћинство, јер различите технике могу захтевати различите степене пречишћавања воде.

Оријентација сијалице у којој је уграђен филтер, они су равни и коси. Скев цреатес лесс хидраулиц ресистанце, бецаусе тхеи мост офтен пут тхем. Приликом инсталације неопходно је посматрати правац потока, на стрелишту се наводи стрелица.

Механички филтер

Постоје два типа механичких филтера - са аутоматским прањем и без. Уређаји без аутоматског прања су мале величине, њихови улазни / излазни пречници су изабрани према димензијама цијеви у коју су уграђени. Материјал кућишта - нерђајући челик или месинг, прикључци са навојем - различити (спољни или унутрашњи навој се бира по потреби). Цена овог типа механичких филтера је ниска - око сто рубаља, иако брендирани могу много коштати.

Који су филтери за чишћење воде?

Механички филтери без повратка: равни и коси

Пошто су мрежице зачепљене и морају се периодично очистити, доњи дио сијалице може се уклонити. Ако је потребно, одвуците га, извадите и исперите мрежу, а затим се све врати (сви радови се раде тако што претходно покривају воду).

Мрежа са аутоматским прањем

Механички филтер са аутоматским прањем (самопроојен) има огранак цеви и славину у дну сијалице са филтер елементом. Гране се одводе кроз црево или комад цеви у канализацију. Ако је неопходно опрати такав филтер, једноставно отворите славину. Вода под притиском пропушта садржај у канализацију, славина је затворена, могуће је даље радити.

Који су филтери за чишћење воде?

Врсте механичких филтера за воду са прањем

Овај тип механичког филтера за воду често садржи манометар. Одређује да ли је мрежа замашена или не. Притисак је постао мањи - време је за чишћење филтера. Ако је сијалица уређаја провидна, манометар можда неће бити - можете утврдити изглед мреже или зидова сијалице. У овом сегменту су коси филтери за воду ретки, али и даље постоје.

У кућишту се може уградити регулатор притиска који неутралише пад притиска. Постоје модели са могућношћу уградње аутоматске јединице за прање.

Који су филтери за чишћење воде?

Пример инсталације механичког филтера са аутоматским чишћењем

Везивање овог типа механичког филтера је нешто теже - потребно је ићи у канализацију, али постоје и модели са различитим врстама нити, тако да можете користити што је могуће мање адаптера.

Типови везе

Механички филтери за чишћење могу бити пригушени, могу бити прирубљени. Прирубница - то је обично главна опрема за водоводне цеви високог притиска и пречника. Може се користити у изградњи водовода за приватну кућу.

Који су филтери за чишћење воде?

Прирубнички мрежасти филтери

Диск (ринг) филтери

Ова врста опреме је мање уобичајена, мада мање склона за силовање, има велику површину филтрације, може задржати различите честице у величини.

Елемент за филтрирање је скуп полимерних дискова на површини од којих постоје депресије и огреботине различитих дубина. Дискови у састављеном стању су чврсто притиснути једни на друге, вода пролази кроз шупљине на дисковима, а на њима се наслаге честице већег пречника. Кретање воде је спирала, тако да се суспендована материја уклања квалитативно.

Који су филтери за чишћење воде?

Диск филтер за воду

Када је филтер за воду замашен, дискови се уклањају из кућишта, шире и испирају. После тога, успоставите. Периодично, дискови морају бити замијењени, вијек трајања филтера зависи од количине прљавштине и квалитета самих дискова. Постоје модели са аутоматским прањем.

Монтирана у руптури цијеви, сијалица може бити усмерена нагоре или надоле (погледајте упутства за инсталацију).

Повољни типови филтера за пречишћавање воде до воде за пиће

Очишћена од механичких нечистоћа вода се може користити за потребе домаћина, сервирана у кућним апаратима, али за пиће или кување она је погодна само условно - после кључања. Да би могли да га пију без кључања, неопходни су фини филтери који задржавају значајан део супстанци растворених у води и дезинфикују их. Размислите како направити воду из воде за воду, врсте филтера за воду које се могу користити.

Који су филтери за чишћење воде?

Мало је вероватно да оно што имамо од славине можемо назвати питком водом

Филтер-бацач

Најједноставнији, али не и врло продуктиван начин за производњу водовода за воду је да га прође кроз бочицу за филтрирање. Пречишћавање се одвија у заменљивом кертриџу кроз који протиче вода. Добар кертриџ садржи следеће филтере:

  • полипропиленска влакна за одлагање остатака механичких нечистоћа;
  • Активни угљен са адитиви за уклањање микроорганизама, једињења хлора;
  • смола за јонску измјену за уклањање манган и калцијум соли, радионуклиди, једињења гвожђа, тешки метали;
  • порозни активни угљеник за разјашњавање воде, седиментација органске материје.

Који су филтери за чишћење воде?

Филтер-бацач - једноставан, јефтин

Разликују филтер-врпце за састав кертриџа, његов ресурс (колико воде се може очистити) и по запремини. Најмањи модели десктоп рачунара могу очистити 1,5-1,6 литара воде уједно, највећи - око 4 литра. Имајте на уму да колона "волумен филтра" означава волумен посуде, корисна запремина (количина пречишћене воде) је много мање - око два пута.

Наслов Запремина посуде Модул за чишћење ресурса Степен чишћења Опциони уређаји Цена:
АКВАФОР Арт «Ице Аге» 3.8 литара 300 л Смањује тврдоћу воде, уклања механичке и органске нечистоће, активни хлор, тешке метале 4-6 $
АКУАФОР Престиге 2.8 литара 300 л Благо смањује тврдоћу воде, уклања механичке органске нечистоће, активни хлор, тешке метале Индикатор ресурса 5-6 $
АКУАФОР Премиум "Дацхнии" 3,8 л 300 л Смањује тврдоћу воде, уклања механичке и органске нечистоће, активни хлор, тешке метале Велики лијевак - 1,7 литара $ 8-10
Филтер-бацач Барриер Ектра 2,5 л 350 л У зависности од врсте филтера Касете за различите врсте воде улазе + на цену кутије 5-6 $
Филтер-бацање Барриер Гранд Нео 4,2 л 350 л У зависности од врсте филтера Касете за различите врсте воде улазе + на цену кутије $ 8-10
Филтер-бочица Барриер Смарт 3.3 Л 350 л У зависности од врсте филтера Касете за различите врсте воде иде у + на цену + механички индикатор ресурса $ 9-11
Филтер-бацање Геисер Акуариус 3,7 л 300 л За тврду воду са бактеријским третманом Индикатор замене кертриџа $ 9-11
Филтер бокал Геисер Херцулес 4 л 300 л Од тешких метала, гвожђа, органских једињења, хлора 2 литарски бункер $ 7-10

Филтер додирните за славину

Веома компактан филтер за воду из славине, који се ставља на славину. Стопа пречишћавања је од 200 мл / мин до 6 л / мин. Степен пречишћавања зависи од састава дела филтра, али обично се не разликује много од филтер-врчи.

Радом постоје две врсте филтера на додиру - неки се стављају непосредно пре него што се користе, други имају могућност преласка на начин "не чишћење". Прикладно, наравно друга опција, али прекидачи су често сломљени. Као привремена мера - одличан излаз, али "трајно" је боље изабрати други уређај.

Наслов Продуктивност Трајање касете Шта се чисти Земља порекла Цена:
Дефорт ДВФ-600 до 20 л / х 3000-5000 л органске супстанце, пестициде, тешке метале, хлор и радиоактивне елементе Кина 2 $
Дефорт ДВФ-500 до 20 л / х 3000-5000 л или 6 месеци органске супстанце, пестициде, тешке метале, хлор и радиоактивне елементе Кина 2 $
Акуапхор Модерн-1 1-1,2 л / мин 40000 л од активног хлора, олова, кадмијума, фенола, бензена, пестицида Руска Федерација $ 13-15
Акуапхор "Б300" са бактеријском накнадном лијечењем 0,3 л / мин 1000 л Препоручује се употреба у случају евентуалне бактеријске контаминације воде Руска Федерација 4-5 $
Гејзир Еуро 0,5 л / мин 3000 л канцерогена и органска једињења, хлор, гвожђе, тешки метали, нитрати, пестициди и микроорганизми Руска Федерација $ 13-15
Пхилипс ВП-3861 2 л / мин 2000 л једињења хлора $ 180
Сорбент СПРИНГ-3М 2 л / мин 3600 л чишћење од слободног хлора, де-заливање $ 8-10

 Филтри испод / на умиваоник - начин за добијање велике количине воде за пиће

За већу продуктивност и боље филтере за пречишћавање воде користе се филтери који се уграђују испод или на умиваоником, а могу се монтирати и на зид.

Постоје две врсте таквих система - системи кертриџа и реверзне осмозе. Кертриџ - јефтинији, а ово је њихов плус, а минус је да морате пратити стање филтера и променити га временом, у супротном све акумулиране прљавштине прелазе у воду.

Који су филтери за чишћење воде?

Млазнице за славину за пречишћавање воде

Системи реверзне осмозе већ су већа технолошка опрема, која има много већу цену, али је квалитет чишћења и продуктивности много већи. Ова постројења за пречишћавање воде користе вишеслојну мембрану, од којих сваки слој закашњава загађење одређеног типа.

Кертриџ

У филтерима са кертриџима квалитет чишћења зависи од броја фаза чишћења - појединачни елементи филтера који "ухвате" одређену врсту контаминације. Постоје једнофазни системи, постоје филтери са два, три и чак четири корака.

У једностраним универзалним уметцима се користе вишеслојна структура. Оне су јефтине, али је тешко предвидети да ли сте задовољни степеном чишћења. Састав воде у различитим регионима је веома различит и било би пожељно одабрати / заменити филтере по потреби. И тако, морамо се ослонити на свестраност линије.

Који су филтери за чишћење воде?

Филтер кертриџ за воду

У вишефазним филтерима за кертриџ, тело се састоји од неколико сијалица, од којих свака има посебан / посебан филтер који уклања одређене загађиваче. Бочице су повезане серијско помоћу прелива, тече из једне бочице у другу, воде и пречишћене. У овом случају могуће је одабрати врсте филтера за пречишћавање воде посебно за вашу анализу, што несумњиво ће побољшати квалитет чишћења.

Назив филтера за картуше Тип Број фаза чишћења За какву врсту воде Трајање касете Продуктивност Цена:
БВТ Вода-Пуре Домаћинство са могућношћу прања 1 кертриџ + дијафрагма средња тврдоћа 10.000 литара или 6 месеци 1,5-3 л / мин $ 70
Раифил ПУ897 БК1 ПР (Биг Блуе 10 ") Трункинг 1 хладна водоводна вода $ 26
Гејзир Суите Под умиваоником 3 мекана / средња / тврда / гландуларна 7000 л 3 л / мин $ 70-85
ГЕИСЕР ГЕИСЕР-3 БИО Под умиваоником 3 + заштита од вируса и бактерија мека / тврда / веома тврда / ферругиноус 7000 л 3 л / мин 110-125 $
Гејзир-1 евро Десктоп опција 1 нормално / меко / тврдо 7000 л 1,5 л / мин 32-35 $
Пентек Слим Лине 10 Трункинг 1 19 л / мин $ 20
Екперт М200 Под умиваоником 3 нормалан / мекан 6 000 - 10 000 литара у зависности од кертриџа 1-2 л / мин 60-65 $
Брита Он Лине Ацтиве Плус Под умиваоником 1 тече 2 л / мин 80-85 $
АКУАФИЛТЕР ФП3-ХЈ-К1 Под умиваоником 4 + заштита од бактерија и вируса за хладну воду 3 л / мин 60-90 $
Екперт Хард Барриер Под умиваоником 3 за тврду воду 10.000 литара или 1 годину 2 л / мин 55-60 $
Атол Д-31 (Патриот) Под умиваоником 3 високо хлорисана вода 3.8 л / мин $ 67

Филтери за десктоп рачунаре за текућу воду

Најнижа је цијена кертриџних филтера поред умиваоника. Ово су мали модели у малој величини. Може бити један или два степена, на тијелу се налази мањи кров. Филтер је повезан са цевима до специјалног излаза мешача, може се директно прикључити на довод воде.

Који су филтери за чишћење воде?

Верзија за десктоп може се повезати са славином или водом

Трункинг

То су обично кертриџ једносатне филтер-бучке, које се стављају након механичког филтера. Они уклањају значајну количину нечистоћа, чинећи воду погодном за пиће и заштиту кућних апарата од формирања скале, других депозита. Њихов недостатак је потреба да се промене елементи филтера.

Који су филтери за чишћење воде?

Филтери-сијалице се такође зову главни

За удобност праћења стања и степена запрљања, боца је прозрачна. Ако постоји видљива контаминација, замените кертриџ са другом. У неким моделима могуће је самостално повратити ефикасност елемента за чишћење - опрати се текућом водом. У другим моделима ово је забрањено, па пажљиво прочитајте упутства.

Вишестепени филтери

Из горе описаних података разликују се велики број чаша, од којих свака има кертриџ који уклања различите врсте загађивача. Што више корака пречишћавања, чистија је излазна вода. Изаберите састав филтера за одређени састав воде (пажљиво прочитајте техничке спецификације и опис).

Који су филтери за чишћење воде?

Вишестепени системи за пречишћавање воде дају добре резултате

Ове биљке се такође могу ставити на маинлине, или их можете ставити испод судопера и добити високу квалитету воде за пиће.

Реверсе осмосис

Најнапреднија технологија за третман воде данас је реверзна осмоза. Овде се користе вишеслојне мембране, које дозвољавају само водене и кисеоничке молекуле без недостатка чак и најмањих загађивача. Вода се добија практично без садржаја соли, што такође није добро. То је управо недостатак система реверзне осмозе. Ради неутрализације, јединице су опремљене минерализаторима, који додају неопходне минерале.

Наслов Број фаза чишћења Ресурс / учесталост замјене Брзина филтрације Напомене Цена:
Гејзир Престиге 2 6тх 1 пут годишње 0,15 л / мин Резервоар за чишћење пречишћене воде 7,6 л $ 70-85
Атолл А-450 (Патриот) 6тх префилтери - 6 месеци, мембрана-24-30 месеци, пост-филтер за угаљ - 6 месеци. 120 л / дан Постоји спољни резервоар $ 115-130
Баријера Про Осмо 100 6тх 1 степен - од 3 до 6 месеци, 2 корака - сваких 5 до 6 месеци, 3 корака - од 3 до 6 месеци, 4 фазе - од 12 до 18 месеци (до 5000 литара), 5 корака - свака 12 месеци. 12 л / х Постоји спољни резервоар 95-120 $
Акуафор ДВМ 101С Морион (са минерализатором) 6тх Префилтери - 3-4 месеца, мембрана - 18-24 месеци. Пост-филтер-минерализер - 12 месеци. 7,8 л / х Екстерни танк + минерализер 120-135 $
Баријера К-ОСМОС (К-ОСМОС) 4 5000 литара (не више од годину дана) 200 л / дан Екстерни резервоар 120-150 $
Атол А-450 СТД Цомпацт 5 префилтери - 6 месеци, мембрана - 24-30 месеци, угаљ пост-филтер - 6 месеци. 120 л / дан Екстерни резервоар $ 150

Недостаци овог система укључују и мале перформансе - за минут можете да покренете само једну чашу или чисто воду. Јасно је да је таква брзина непријатна, тако да се осјећа мање, произвођачи завршавају инсталацију резервоара за пречишћену воду, који су већ повезани са дизалицама.

Који су филтери за чишћење воде?

Системи реверзне осмозе опремљени су резервоарима за пречишћену воду

Филтри за пречишћавање воде из растворених супстанци

Поред механичких нечистоћа у водоводној води, још увијек постоји пристојан део периодичне таблице: гвожђе, жива, манган, калијум, калцијум (соли тврдоће од којих се формира скала) итд. Сви они могу бити уклоњени, али за то су потребни различити филтери.

Који су филтери за чишћење воде?

да вода пије, примењује различите врсте филтера за пречишћавање воде

Да уклоните гвожђе

Најчешће у води из бунара или бунара постоји велика количина гвожђа. Он даје воду зарђалу нијансу и посебан укус, наноси се на зидове санитарије, затвара запорне вентиле, па је пожељно уклонити. То има смисла ако количина гвожђа прелази 2 мг / л.

Жуто жељезо растворено у води може се уклонити из воде помоћу каталитичког филтера. Ово је велики балон у који се катализатори сипају, мали процесор управља производима, односно, ова опрема захтева напајање.

Који су филтери за чишћење воде?

Каталитички филтери се користе за уклањање гвожђа из воде

Бацкфилл лоциран у каталитичком филтру много пута убрзава оксидацију бивалентног гвожђа и преципитира га. У зависности од повратног отпада, могу се уклонити нечистоће мангана, хлора и других супстанци растворених у води, а механичке честице се такође налазе на дну током процеса пречишћавања. Уклањање акумулираних наслага врши се према одређеном распореду, обично ноћу. Спрат се испрати под притиском воде, све се спаја у канализацију, током испирања довода воде. Каталитички филтери су сложена и скупа опрема, али су најтрајнија од постојећих.

Који су филтери за чишћење воде?

Принцип рада филтера аерације

Други начин за уклањање гвожђа и воде је зрачење. У балону са ваздухом под притиском, вода се испоручује у облику финог суспензије воде (кроз ињекторе). Гвожђе у њему реагује са кисеоником ваздуха и његови оксиди се филтрирају на излазу. Постоје два типа филтера за пречишћавање воде овог типа - притисак и непотпуност. За активнију оксидацију, оксидатор-водоник-пероксид или натријум-хипохлорит могу се увести у ове инсталације. У овом случају се врши и биолошко чишћење воде - од микроба и бактерија.

Прочитајте више о чишћењу воде из бунара и бунара.

Пречишћавање воде од соли тврдоће

За омекшавање филтера за коришћење воде помоћу јонских измјеничних смола. У процесу интеракције са водом, штетне нечистоће се замењују неутралним или корисним нечистоћама (повећање количине јода и флуора).

Напољу, ова опрема је резервоар, делимично испуњен материјалом за размјену јона. У пару са њим постоји други сличан регенератор резервоара, испуњен високо концентрираним сољим раствором (продаје се посебно у таблетама, висок степен пречишћавања).

Који су филтери за чишћење воде?

Ионске смоле савршено уклањају соли тврдоће

Предности филтера за пречишћавање воде ове врсте су висока продуктивност, ниски ниво буке на послу, ретка замена засуна (траје 5-7 година). За филтрирање јона за омекшавање воде најбољи су избор. Цонс - у потреби да се користи резервоар за регенерацију са концентрованим солним раствором. Да бисте добили воду за пиће, потребно је ставити филтер са активним угљем.

Који су филтери за чишћење воде?

Тако изгледају