Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Већина балкона од стамбених зграда у лошем техничком состоианииБолсхинство стамбене зграде имају лошу срећу да избегне уништење зграде и спречили губитак људског живота, неопходно је да се ангажују на време поправку и рестаурацију оштећених подручја. Посебно у лошем стању балкона у стамбеној згради, на ризик не само становници стана, али и прође велики број људи.

Балкон и поправак: за чији се рачун врши

Питање ко треба да поправи балконе у стамбеној згради нема недвосмислен одговор, у неким чланцима је наведен ХЦС, у другим - станарима куће или ХОА.

Носиве конструкције поправљају ХЦС, оне су:

 • Зидови куће;
 • Фондација;
 • Преклапање;
 • Затворене колоне и структуре.

Правилно изведени поправци значајно продужавају живот на балкону и избегавају људске жртве.

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Нажалост, данас питање поправке балкона изазива пуно контроверзи

Наиме:

 1. Јачање оквира армиране бетонске плоче омогућит ће малу локацију за одмор од лође;
 2. Правилно израђени радови на хидроизолацији неће дозволити акумулацију влаге, чувајући оквир и бетон сувим и издржљивим;
 3. Инсталирање двоструке металне прозоре ће направити топлу балкон, могуће је поставити и цвеће, стварајући зимски врт, и опустите се током кишног дана, читање или ради плетем.

Ослањајући се на стамбени код, што указује на то да се у заједничким местима користи више породица, балкон је приватна имовина, стога га морају поправити власници у стамбеној згради.

На чији се трошкови поправљају балкони (видео)

 

Ко треба поправити балкон у приватизованом стану?

Чак и да се приватизује стан са терасом за хитне случајеве, поправку носне плоче и зид куће треба да се бави од стране стамбеног и комуналног сектора. Ако је власник стана ангажован на сличним поправкама и купује материјал на свој трошак, онда је неопходно чувати чекове и примања, то ће бити директан доказ потрошеног новца.

Власнику приватизованог стана одређене су дужности које мора поштовати:

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Поправку балкона у приватизованом стану треба управљати друштво за управљање

 • Потребно је заменити оштећене прозоре, оквире прозора, сломљена или оштећена врата;
 • Загревање парапет;
 • Неопходно је уклонити деструктивне факторе - калуп, рђа;
 • Отвори балкона морају бити изоловани - то штеди не само ресурсе, већ и новац;
 • За бојење фасада и за покривање прозора и балконских елемената са специјализираним антифризним и антикорозивним средствима;
 •  Пратите стање спољашњих држача на балкону.

Стамбено-комуналне услуге, заузврат, морају:

 1. Спровести редовне инспекције и инспекције балкона и носивих плоча;
 2. Ако је откривен распад или стање у ванредним ситуацијама, морају се предузети непосредне мјере за њихово отклањање;
 3. Спровести информисање о безбедности и правилном раду логгиаса;
 4. Затвори улаз у хитну област, како би избегли људске жртве.

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Ако одлучите да сами поправите балкон, можете се касније обратити суду и сакупљати од друштва за управљање трошак средстава која сте потрошили

Са пријема уплате, са сигурношћу можемо тражити од комуналије обављају своје дужности као што је наведено у кућишту закона, а игнорише такве жалбе - поднела је тужбу у којој ће бити разматране све изјаве и доказе о кривици или невиности.

Ко је одговоран за поправке балкона?

Поправити балкон ако власник стана, а нижа плоча - стамбено-комуналне услуге.

Да не крши закон, неопходно је да сви станари станова плаћају месечне трошкове за чишћење, поправку радова на сервисирању куће, одлагање смећа.

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Ако дизајн вашег балкона угрожава сигурност имовине или живота других станара, онда менаџмент компанија мора хитно извршити поправку

Минор репаирс Носећа плоча - ако тече или видљивих малих пукотина може се извести самостално, потребно је припремити цемента суспензије, узимајући један део цемента и 3 делова песак, разблажи водом до жељене конзистенције. Да би се спречило накнадно уништавање лође, власник мора да направи хидроизолацију. За то се користи гума-битуменска мастика или кровни материјал. Ако на шпорету јаке довољно разарања и видљиве арматуре треба да очисти подручја од прашине и прљавштине, а да попуни празнину песка и цементног малтера, ове једноставне технике ће помоћи да задржи дуже стање балкона и носеће плоче, као и да заштити живот не само становника стана, али и преношењем људи.

Примена стамбених и комуналних услуга за поправку балкона: правила за подношење захтева

Да би се спровели поправци, неопходно је да се обратите комуналној служби и писмено упути директору компаније у две копије. Шеф је обавезан да их потпише, а особа остави једну копију себи, а друга фирми. У случају одбијања, ова изјава ће бити директан доказ да је било жалба органима власти, а испоставило се да је игнорисано.

Да се ​​жалба станара не занемари, неопходно је препознати хитну лођу:

 • Ако је бетонски премаз у њему претерано узнемирен и не може се поправити мањи рад поправке независно;
 • Изванредна ерозија металних елемената и структура је евидентна;

Ко треба поправити балконе у стамбеној згради

Када се пријављују за поправку стамбене зграде за балкон, нема строгих и јасних правила за његову припрему

 • Код водонепропусних радова стање балконске плоче није побољшано;
 • Вијенца је претјерано разбијена или шине уништене на балкону.

Да би се повећала валидност његове изјаве, власник мора приложити фотографије, где су детаљи су видљиви лезије балкона плоче и приложи писмену сагласност суседа који су сведоци.

Неопходно је допунити ово уз образложење којим се утврђују захтјеви власника стана, чињеница и присуства свједока.

Ако је одговор незадовољавајући, потребно је да сачувате све примљене одговоре у писаној форми, стручњаци вам саветују да одговарате само препорученим словима, која су забележена у пошти. Након поштивања свих правила, ау случају судских поступака, доказати да ће њихов случај бити много лакши.

Ако пријава и судови нису пратили потребну реакцију, а никакви поправки нису направљени, копије докумената треба доставити локалној или регионалној администрацији, а затим и тужилаштву. У случају вршења радова поправке и рестаурације новцем власника, потребно је сачувати документацију која потврђује куповину потребних материјала, плаћање извршеног посла и захтевати надокнаду целокупног износа у управљању стамбено-комуналне дјелатности.

Ко треба поправити балконе (видео)

Познавање стамбеног законика, стрпљења и поновио право да се обрати друштву за управљање ће омогућити да се постигне жељени резултат, и да правилно поправку балкон плоче да издрже тешке терете и да ће служити дуги низ година. Ако повежете суседима са идентичним проблемима и свакодневно подсећају становање и комуналне услуге за потребе спровођења споразума наведених у закону, могуће је постићи поправку. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

22 − = 21