Колевка за новорођенчад властитим рукама: монтажа

Садржај: [сакриј]

 • Неке карактеристике
 • Неки савети приликом рада са млинским алатом
 • Резање затварача за колевку
 • Директна монтажа

Колевке за новорођене бебе могу имати различите дизајне. Старији људи се још увек сећају да су били суспендовани из плафона, а медицинска сестра није била десетак генерација. Данас их више није пронађено, али можете направити оригинални дјечји кревет који се састоји од дрвеног фиксираног оквира и држача који је причвршћен за њега на осама.

Колевка за новорођенчад властитим рукама: монтажа

Постоје такве врсте зида као што су: привезак, колевке на ногама, колевке.

Неке карактеристике

Таква колевка за новорођенчад, сакупљена руком, има мале димензије (880к825к600 мм) и заузима мало простора, али је погодна за немирне бебе. Љука се слободно ослања на своје осе, а родитељи не морају да га запљескају у рукама, тихо заспи у свом кревету.

У продаји овакве љуљачке се тешко могу наћи, али је сасвим могуће сама монтирати.

Да би се направила таква колевка за новорођенчад, биће потребни следећи материјали:

Колевка за новорођенчад властитим рукама: монтажа

Црадле за уређаје.

 • широке плоче дебљине око 28 мм;
 • дебела дрвена плоча дебљине 18 мм;
 • полукружне летвице за бочни оквир носача;
 • округле дрвене шипке;
 • вијци;
 • лепак миксер;
 • паркет лак.

За рад, требају вам алати:

 • глодалица;
 • обујмице;
 • ручна бушилица;
 • електрична јигсав;
 • ваљак за боје и четка.

Повратак на садржај

Неки савети приликом рада са млинским алатом

Брзина ротације млина је око 30 о / мин.

Обрада празних места треба започети са малом брзином.

Колевка за новорођенчад властитим рукама: монтажа

Дијаграм колевке са индикацијом величине.

Нарочито се односи на избор жлебова, који су дубљи од 5 мм.

 1. Када обрадите ивице помоћу фрезера, треба се трудити да њен правац буде окомито према дрвеним влакнима. Када дође до одређених дубина, на путу је мало растегнут. Пре краја рада, електрично глодање мора бити мало напето.
 2. Секач не би требало одмах да иде дубоко у пуну дубину жлеба. Да бисте добили квалитетне ивице, морате неколико пута ходати кроз радни предмет.
 3. Предња страна алата за глодање треба да буде усмерена ка себи. Пре почетка рада, увек проверавајте причвршћивање ножева.
 4. Приликом обављања млевења, машина мора стално притиснути на површину делова дијелова.
 5. Када радите са глодачицом, треба га померити без прекида, у супротном може доћи до опекотина радног комада.

Повратак на садржај

Резање затварача за колевку

Да би се одрезали украсни стубови за колевке, шаблон је најпре направљен од густог картона. Затим га ставите на дрвени штит и користите оловку за циркулацију узорка, покушавајући да спречите да линије падају на чворове.

 1. Направите све кругове из лајсни и оловке. Могу се означити без употребе компаса. Да бисте то урадили, само их исечите из истог картона.
 2. Почните да исецете радни комад из држача за колевке. Да би се то урадило, означени радни део треба чврсто утврдити на столу радног стола, пре тога, испод ње је потребно ставити дебелу плочу, али осигурати да се плоча не пресеца са означеним линијама. Ово је неопходно за слободан рад слагалице.
 3. Да би сакупљена колевка могла изаћи с властитим рукама снажним и поузданим, сви резови радних предмета треба да се раде помоћу млинског алата. Фиксира се на посебан кружни уређај, који је укључен у резач.

Да бисте направили бочне делове подножја, узмите дебелу тканину и залепите ламере на њој, стављајући их блиске једна другој. Затим их ставите на плочу и користите стезаљке чврсто стисните све док се лепак не исуши у потпуности.

Повратак на садржај

Директна монтажа

Користите резач фрезања да бисте изабрали жлебове жљебова на завршним затварачима и убаците ламеле које су лепљене на густој тканини у њима. Стојеће колевке су повезане са 2 плоча, које чине дно. Све везе се привремено причвршћују помоћу довелс, који су ојачани лепком. Сталци зглобова и хоризонталне пречке су затегнуте вијцима.

 1. Уздужне шипке су повезане са лепком помоћу шипки и формирају мрежу за задржавање мрежице. Лежаљке су такође причвршћене довелс.
 2. Бушилица, пречника од којих је једнака пречнику дрвених шипки, за редовно бушење гнезда, уградиће решетке за решетке.
 3. Када причвршћујете носаче са шипкама, шрафове треба одвести у дрво до дубине од 1 цм. Али прво, улазна страна рупе треба проширити до ширине поклопца. Уместо капица, користите кугле које су обучене у четврт-палубу.
 4. Закопчао је колевку са стезаљкама и додатном траком.

Да би колица, направљена сопственим рукама, била лепа и сигурна, неопходно је заокружити све пројекционе углове колевке. Затим бушите у претходно направљене дрвене кугле са ∅ 50 мм, тачне рупе и ставите их на бочне подупираче колевке. За љепоту, могу се завршити различитим пречницима. Количина зависи од жеље господарице.