Кратке завесе у спаваћој соби до прозора праг како се шијете: модели за спаваћу собу и кухињу

Да даје унутрашњу завршну обраду, а сама соба за заштиту од превише јаком сунцу и радозналих очију, прашине и буке улице, који се користе завесе, дизајна светла тканина тог оквира отворе прозоре. Завесе су израђене од материјала различитог квалитета и густине, њихова боја и боја су веома различити једни од других. Завесе могу бити дугачке на поду или кратке, имају просјечну дужину до прозора. Механизам њиховог успона или раздвајања је такође различит. Како шивати завесе за кућу својим рукама? Неопходно је најприје одлучити с којим обликом портора ће се узети, који материјал ће се користити за рад.

Кратке завесе у спаваћој соби до прозора праг како се шијете: модели за спаваћу собу и кухињу

Неопходно је обратити пажњу да боје материјала за завјесе у комбинацији с укупним дизајном собе.

Избор формулара треба да буде заснован на унутрашњем ентеријеру, стилу, сврси простора. За кухињу је најбоље користити кратке завесе, али за спаваћу собу чврсто непропусне завјесе на поду биће најбоља опција. За дечију собу најбоље је узети прозирне завесе, комбиновати их са завесама, које могу штитити од буке и прашине. За дневну собу можете изабрати скоро сваку врсту драперије прозорских отвора. Може бити строга и глатка класична завеса, луксузне завесе са пуно преклопа или необичне и модерне жалузине.

Процес шивења завеса за кућу

Кратке завесе у спаваћој соби до прозора праг како се шијете: модели за спаваћу собу и кухињу

Паттерн паттерн оф цуртаинс витх доубле ламбрекуин.

Који су модели за завесе за прозоре? Данас, завесе за кућу могу се изабрати у различитим облицима. Тканине, облик, дужина - све је другачије, али шивање није тако компликовано, сасвим је могуће га овладати, чак иако немамо скоро никаквих вештина, већ способност рада са шиваћом машином.

Класичне завесе су обичне завесе клизног типа, које се најчешће могу наћи у апартманима. Изузетно су једноставни за шивање, али можете им дати занимљив изглед помоћу специјалних ламбрекуинс и спона.

Они се шишу из густе или лагане тканине, тила, могу се користити за сваку собу. Дужина завеса може бити до пода, до прозора, нешто ниже или више од прозора. Све зависи од сврхе просторије, где ће завеса бити примењена.

Ролетне су нека врста жалузине, која се уздижу уз посебан механизам за ваљање, буквално намотавајући платну на себи. Како шивати завесе својим рукама?

Довољно је припремити правоугаоне тканине, пожељно прозирне, један крај је причвршћен за радно вратило, а други крај је опремљен прстеном за контролу.

Завесе ове врсте могу се подијелити на два типа:

  • слободно виси платна;
  • Платно, које се креће по специјалним водичима дуж бочних страна прозора.

Римске и аустријске завесе

Кратке завесе у спаваћој соби до прозора праг како се шијете: модели за спаваћу собу и кухињу

Паттерн паттерн оф Роман цуртаинс.

Римске завесе су познате дуго времена, оне су нека врста хоризонталних ролетни, који су направљени од тканине или тешког папира. Израђују се у облику тканине, која се током узвишења сакупља у великим зглобовима, са џеповима са средствима за увлачење у облику водилице.

Шивање једноставно, потребно је да узмете велику правоугаону тканину, израчунате број преклопа, корак између њих (за ове посебне табеле се користе).

При дну набора је мали џеп у који се уводи танке лајсне, дебљи плоча се шије у доњем делу на завесе помоћу не губи свој облик на најмањи покрет протока ваздуха.

Неспретна немарност, која има свој стил и карактеристике луксуза - све ово о необичним и лијепим аустријским завјесама. То су платна која расте на горе, стварајући каскаду хоризонталних зуба на дну.

Шивене завесе ове врсте су једноставне, драперије се врше помоћу каблова, који су ојачани са задњег дела тканине уз помоћ прстенова.

У исправљеној форми, завесе су равно платно, али када су подигнуте, оне формирају прелепе, незнатно безбрижне одбојнике на доњој ивици.

Француске завесе се мало разликују у облику, али су њихови најближи релативци. Разлика је у томе што у исправљеном стању и подизању постоје уски вертикални фестони, елегантни и луксузни. Такве завесе су савршене за сваку просторију. За шивање завеса за спаваћу собу са својим рукама ове врсте није тако тешко, тканина се може узети лагано непрозирно или прозирно, стварајући пријатну пенумбру.

Шта је погодно за жалузине?

Ролетне су светлосно заштитне форме завеса, које се увек не шишу из тканине.

Блинде су познате дуго, подијељене су у вертикалне и хоризонталне, могу се направити од пластике, дрвета и чак папира, иако постоје бројни представници и текстил.

Није тако тешко направити такву конструкцију самостално, али неопходно је припремити прелиминарни цртеж, како би се обезбедио механизам за подизање. Блиндови су одлични за сваки облик отварања прозора, ентеријер може бити потпуно другачији.

Такође можете комбиновати завесе са конвенционалним завјесама типа клизања или подизања. Нарочито ће изгледати добро када унутрашњост није оптерећена великом количином додатне опреме.

Па, погодно је за медитеранске, латиноамеричке стилове, када се не примењују гломазне застори. Шема боја може бити апсолутно свака, али за дрво је боље користити природне тамне нијансе, али за пластику и тканину користи се боја.

Завеса је комад тканине који је обложен на посебан начин, затвара прозорски отвор. Шивне завесе за сваку просторију нису тако тешке, морате имати иницијалне вештине шивења, бити у могућности да користите шивење. Важно је одабрати одговарајући облик завеса, иако је класичан правац одличан за сваку прилику и просторију.