Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Фотографије
Кревет - ово је посебан дизајн, дизајниран за пун одмор. Њен избор треба пажљиво приступити, пошто произвођачи нуде стандардна решења која нису увек погодна за специфичне услове. Стога данас неки људи више воле да раде такве конструкције својим рукама. Али не само да кревет игра важну улогу, већ често зависи од главе, колико ће бити удобна и погодна за употребу. Хрбет се може већ припремити, али они нису предвиђени за изградњу душека, тако да можете то вратити сами.

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Цртеж леђа кревет с величинама.

Може бити стационарни, уграђени наслон за леђа, који се може прикачити или замјењив, који је монтиран директно изнад тијела. Стражњи део кревета, по узору на руке, мора у потпуности бити у складу са дизајном, унутрашњим ентеријером. Након избора врсте и изгледа, потребно је одредити величину, тачну форму, материјале. Сам производни процес захтева одређене вјештине за рад са алатима, материјалима, али све није тако тешко колико се чини. Потребно је само пратити једноставно упутство за монтажу.

Зашто нам треба хеадбор?

У ком случају је можда потребно направити додатну главу? Овде је све једноставно:

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Глава се може направити од шперплоче, тканине и гуме од пене.

 1. Лист шперплоче, чија дебљина износи 8-12 мм, користиће се као основа будућности.
 2. Пена дебљине 50 мм или више. Величина овог папира треба да буде једнака величини основе шперплоче, уколико се наслон за седење потпуно сјече.
 3. Сечење техничке и декоративне тканине, које ће се користити као облога и завршна обрада лица. Величина тканине се бира на основу величине наслона (плус 15-20 цм за врата). Доњи дио би требао бити једноставан, али ткиво лица је одабрано за боју унутрашњости. Дозвољени цртежи и украсе, вез и апарати. Данас на продају можете пронаћи посебне тканине за тапацирање намјештаја, умјетне коже најразличитијег типа и боје.
 4. Комплет причврсних средстава, који укључују вијке, вијке, декоративне нокте, спајалице, шарке.
 5. Сет материјала потребан за тапацирање, укључујући нити и игле, маказе.
 6. Састав декоративних елемената, ако се користе. То су дугмад, траке, лукови, резови тканине и тако даље.

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Исеците жељени облик главе главе помоћу жигосане тестере.

Из алата за рад на производњи наслона потребно је предузети следеће:

 • електрична јигсав за сечење шперплоча плоча;
 • Бушити са сетом буша различитих пречника;
 • маказе, оштре ножеве конструкције;
 • заштитне рукавице;
 • шрафцигер, чекић;
 • рулер, рулет;
 • једноставна оловка;
 • намештај за спајање намештаја.

Процес производње хрбта

Прво морате да одлучите шта ће бити тачно на полеђини кревета. Да бисте то урадили, можете користити већ припремљене шеме и решења или сами скицирати скицу. Најбоље је користити посебне програме за напуштање шеме, што ће омогућити не само подизање изгледа, већ и обрачун свих материјала до ситница. Ако ваше знање није довољно, можете контактирати било коју специјализовану фирму или фабрику намештаја која производи намештај по мери. Након завршетка изгледа и монтаже можете почети са израдом.

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Ако имате вештине у столарији, можете направити изрезану главу.

Одлучујући фактор је величина самог постеља, његова ширина. Хеадбоард треба да има ширину која се поклапа са димензијама тела. У супротном, биће изузетно неугодно за коришћење, а изглед неће бити толико естетски.

Као носни део, обичан љепило са потребном дебљином (у зависности од типа плоче). Прво, тај лист сече како би се добио правоугаони облик. Ширина листа ће бити једнака ширини кревета, а висина - будућа висина леђа. После тога, контура будућег производа наноси се на површину шперплоче једноставним оловком, а на дну треба означити тачке где се налазе рупе за причвршћивање. Уз помоћ сврдла, потребно је бушити рупе, обично два са обе стране. Неопходно је узети у обзир дизајн карактеристике кревета, могућност фиксирања наслона након његове производње.

Електрични џиг, будући наслон за сечење је исечен према описаном контури. Потребно је јасно пратити све линије, јер с даљим монтажом димензије наслона сваког пута буду незнатно мање. Затим, брусни папир треба пажљиво очистити целу површину, уклонити неравнотежу, неравнотежу. Леђа мора бити потпуно глатка и лепа. Изузетно ће изгледати глава тканине.

Декоративна завршна облога

У следећој фази почиње тапацирање наслона, али овде је неопходно одмах одлучити шта ће бити дизајн. За меке леђа, постоје 2 опције:

Лежај кревета својим рукама: израда и украшавање (фотографија)

Меки хеадсет ће изгледати лијепо и елегантно.

 1. Са потпуно меком ивицом. За ову варијанту, пена се исецује у сечењу према укупним димензијама наслона. Главна табла се показује меканом у целом подручју.
 2. Са тврдим ивицама задржава се. Материјал за омекшавање понавља контуре позади, али је његова површина око 1/3 мања од површине површине, тј. Уважавање се поштује. На општој декорацији на рубу гуме од пене се претуче посебни украсни каранфони са широким шеширима различитих облика. Остатак је направљен од тканине, вештачке или природне коже. Ако се користи природно дрво, онда се ова ивица може украшити резбарењем. Меки крајеви ће бити само у центру, а дуж ивица - природно дрво са лепим и елегантним облицима. Неопходно је имати искуство са навојем, или можете једноставно наручити већ завршени оквир који је покривен меканим материјалом унутар ње.

Када је све спремно, исеците комад пене гуме неопходног облика, лепите га до основе, а на бочним странама га додатно ојачајте помоћу спајалица. Са овом методом, мекани део се више неће померати, чврсто ће стати. Када је мекани део спреман, можете наставити до тапацираног наслона. Материјал за ово треба пажљиво одабрати, на основу изгледа, захтјева за рад, сигурности и хигијене. На полеђини не сме се нагомилати прашина, требало би брзо и лако очистити. Посебну пажњу треба посветити степену издржљивости.

Постоји тапацирање око периметра, ако је потребно, онда се тканина уредно завити око углова и сече. Мора се повући, тако да нема потезања, гребена и других ствари. Тврдоћа треба да буде просечног нивоа. Тканина је различито везана, све зависи од дизајна главне плоче, самог тапацирунга. Најчешће се за такав рад користи грађевински спајалица, али да би се повећала атрактивност дуж периметра, додатно је могуће ојачати посебне украсне вијке за намештај који ће задржати тапацирање и пружити одређени стил.

За украшавање наслона, можете користити не само стубове за намештај, већ и прелијепе равне перле, разне траке, лукове и друге ствари.

Све ово треба пажљиво осмислити тако да је приликом рада брзо и лако украшити плочу у складу са идејом.

Последња фаза је причвршћивање готовог леђа на тело постељине. Опет, све то зависи од врсте лежишта лежишта за кревет. На пример, шарнир је фиксиран на зидну површину, али стационарни већ захтева поуздану фиксацију на кућиште кревета. Најчешће, главна плоча је причвршћена вијцима на тело, а додатно се може причврстити на ноге, чинећи практичне петље за фиксирање на површини зида. У том случају, наслон за леђа неће пасти у најнеповољнијем тренутку, његова употреба ће бити сигурна и трајна.

Главна табла за кревет је посебан дизајн који се инсталира на глави. Главна табла је увек украшена, то је особито лице кревета. Али за стандардне моделе, које се могу купити у готовом облику, леђа обично има обичан, досадан изглед. Са рукама можете сакупити наслон, који ће постати централни елемент у целој просторији, док ће бити удобан и удобан, поуздан. Можете их украсити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

27 + = 33