Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

ОСБ зидна плоча мора бити лијепљена компетентно Оријентирана иверица - није неуобичајена у декорацији просторија. Уз помоћ, зидови су често нивелисани и загрејани, такве плоче стварају унутрашње преграде и изводе сложеније конструкције у унутрашњости. Па и шта да радите даље: да оставите плоче у оригиналном облику или да ипак украсите? И како да украсите - вероватно, да убаците позадину.

Тако да је могуће лепити позадине на ОСБП-у

Уопште, могуће је, али и даље исправно обришите тапете без претходне припреме површине неће радити. Без овога, једноставно неће бити квалитативан резултат. Па, сама обука није тако компликована.

Припремни рад је сљедећи:

  • Сви доцкинг сховцхики између плоча мора се нужно запечаћати једнако са бенд-серпианка и китом;
  • Затим површина плоче мора бити припремљена - овај корак се не може прескочити, основни премаз је вишенамјенски процес који, између осталог, побољшава приањање површина;
  • Затим површина поново схпаклиуетсиа, решење се наноси лопатицом одозго надоле.

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Пре него што убаците позадину, потребно је извршити фазу припреме

Не препоручује се да прескочите последњу фазу, практично гарантује да ће тапета, чак и најтањи и крхки, добро проћи. Ако и даље одлучите да урадите без гитања, површина плоче ће се морати причвршћивати неколико пута. А позадина се узима само густом у овом случају. Ако желите да будете сигурни, нужно прогрунтуите зид након кита поново.

Надлежни приступ: како лепити тапет на ОСБ-у

Само тапетање није ништа компликовано. Прво, лепак се помеша према приложеним упутствима. После тога повуците ролну, направите мерења, одрежите, ширите платну лепком (и зидом, ако је потребно), лепком. Укратко, све је стандардно. И запамтите да ће у већини случајева рукавице бити увијене, ако смањите цртеж - ово је важно.

Лепак на платну ретко се наноси четком, обично се користи ваљак или тканина. Урадите како желите, то је ствар навике. Можете купити љепило с индикатором боје, обично је ружичасти и помаже да видите да ли је цела површина платна добро размазана. На зиду овај лепак неће сијати, не можете бринути.

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Лепљење тапета је једноставан процес, главна ствар је да урадите све у складу са упутствима

Затим је свеже наношено платно избушено - било са сувим ваљком или са крумпиром. Будите пажљиви да се на површини не формирају мехурићи. По правилу, ако је припремљен ОСБ штедњак, нема непријатности, све је добро залијепљено, без икаквих проблема.

Да ли је могуће лепити позадину на ОСБ плочи без даље обраде

Да би се урадила без припреме, неопходно је да површина плоче буде савршено глатка. А за ово постоје озбиљне препреке. Да, површина плоче изгледа прилично глатка и глатка, али то је само на први поглед. Под тапетом ће бити видљиве и најмања истезања. А ако је позадина танка или лагана, онда ће дрвена структура плоча јасно показати.

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Постављање на ОСБ плочу без додатне обраде је могуће само ако је површина плоче глатка и глатка

Поред тога, током времена, тапете могу показивати трагове импрегнације парафина и смоле, што ће смањити естетске квалитете тапета.

Такође је вредно размислити о класи заштите животне средине ОСБ плоча. Ако класа Е1, онда лепак позадине директно на плочи не може. То јест, испоставља се да у сваком случају директно на плочи не могу бити залепљене позадине. Осим ако не говоримо о текућим тапетама, структура и специфичности су такве да су површине које су испод њих једноставно не видљиве.

Све фазе: како лепити тапете на ОСБ плочи

Дакле, да резимирамо оно што је речено, може се рећи да је такав припремни рад ова важна фаза која ће плочама ОСБ-а омогућити да постану идеална површина за тапетирање. Сам припремни процес се састоји од неколико тачака. Препоручљиво је да не пропустите ни једну од њих.

Припремни процес је:

  • Гриндинг;
  • Пример за изравнавање;
  • Заптивање спојева;
  • Монтажа ојачане мреже;
  • Поравнајте цијелу површину;
  • Пример;
  • Директно лепљење тапета.

Одговори специјалиста: Могу ли залепити позадину на ОСБ плочи

Пре почетка постављања тапета, морају се обавити сви припремни радови

Дебелина ОСБ плоче је обично назхдацхкои. Ово помаже у уклањању дрвених влакана, као и на равном спољном слоју везивних смола. Чињеница је да импрегнација има својства влаге, деградира адхезију прајмера на површину плоче, па је обавезно потребно обрезивање.

Примјер решава неколико проблема одједном: ствара неопходни влагу препустиви филм, неутралише чипски узорак, штити од мрља смоле и парафина, повећава адхезију основе са превлаком. Припремање се препоручује у два или три слоја, обично користећи акрилни или латексни прајмер.

Када су плоче причвршћене, између њих се налазе компензирани шавови. Рационалније је заптивање ових шавова помоћу силиконског заптивача, еластично је у жељеној мери. Такође могу да мрмљају главе за причвршћивање, тако да се ови трагови рђе не појављују касније. Ако немате силиконске заптиваче, једноставно можете покрити причвршћиваче са уљаном бојом.

Како лепити тапете на ОСБ плочи (видео)

Затим постоји процес лепљења ојачавајуће траке, заптивних спојева и китова. Пут је нивелирни слој. Многи избегавају ову фазу, али немојте то учинити, утиче на квалитет лепљења. Након нивелирања, површина је поново уземљена, а затим можете директно лепити позадину.

Одлична поправка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 33 = 41