Пуњење пода 3д са властитим рукама (слика)

Пуњење пода 3д са властитим рукама (слика)

Фотографије
Нема поправки без дизајна пода. Без овога, једноставно је немогуће претворити дизајн идеје у стварност. Савремени материјали и технологије омогућавају квалитетан поправак пода, дајући му оригиналан изглед који савршено уклапа у унутрашњост. Затим ћете научити како направити само-нивелисање 3Д подова.

Пуњење пода 3д са властитим рукама (слика)

3д спрат вам омогућава да у животу остварите занимљиву дизајнерску идеју, а истовремено ће ова одлука учинити ваш дом оригиналним и елегантним.

Технологија пуњења за 3Д подове

Технологија формирања подног пода обухвата следеће поступке: припрему подлоге, наношење основног нивелационог слоја, наљепницу фотографије или узорка, формирање слоја полимера, стварање отпорног на ударце спољног слоја. Ова технологија вам омогућава да добијете тродимензионалну слику. Његова дубина одређује висина последњег слоја. Уместо слике можете користити камење, обојени песак, суво цвеће, лишће или кристале. Појава пода је приватна ствар за власника куће.

Многи стручњаци верују да је готово немогуће попунити 3Д подове својим рукама. Грешке у перформансама инсталационих радова доводе до скраћивања вијека трајања, тако да је боље контактирати мајстора. Међутим, ништа није немогуће. Због тога, јасно следити упутства и обављати све технолошке кораке, тродимензионална подна облога може се створити својим рукама.

Декоративни премаз је скоро исти као и обични поплављени подови. Постоје неке разлике, на пример, у припремном раду. Оне обухватају примену присилне вентилације, јер се употребљавају приликом преливања површине супстанце емитирају отровне испарења.

Температура у просторији у којој ће бити постављени подови 3д мора бити најмање + 10 ° Ц.

Поправке у неогревани соби зими неће радити. Да бисте формирали подну облогу, биће вам потребни следећи материјали и алати:

Пуњење пода 3д са властитим рукама (слика)

Слојеви 3д спрат.

  • полимерна двокомпонентна смеша;
  • декоративни елементи;
  • бетон;
  • лопатица;
  • брусилица;
  • бугарски;
  • перфоратор;
  • приминг;
  • четке;
  • ваљак.

Припремна фаза

Припремни рад почиње са уклањањем врата, облога и старих подних облога. У купатилу и кухињи, боље је направити хидроизолацију која ће продужити живот подне облоге. Затим се наноси бетонски бетон или цементни песак. После отврдњавања, бетонска или цементна база се брушила помоћу машине за брушење или кружне тестере са диамантним диском пречника од 18 цм. Велике избочине се уклањају длетом. Све јаме и пукотине морају бити напуњене цементним малтером уз додатак епоксидне смоле.

Пуњење пода 3д са властитим рукама (слика)

Материјали за уређај полимерних подова.

Након изравнавања бетонске површине потребно је уклонити грађевински отпад и прашину. Када детектују масне мрље, потребно их је уклонити. У супротном, премаз се неће добро залепити на површину. Не толерирати поплављене подове 3д прекомјерне влаге, тако да цементни песак или бетонска подлога треба да се осуши најмање месец дана. Следећи грађевински радови морају бити изведени у сувој просторији.

Готове бетонске кошуљице треба третирати прајмером. Напуниће поре и продире дубоко у бетон. Ово ће осигурати добру адхезију декоративног слоја на бетонску основу. Основни премаз се наноси равном четком, ваљком или шпатулом. Примере треба наносити у неколико слојева, омогућавајући сваком од њих да се темељито осуши. Након 5 сати након наношења прајмера, могуће је наставити формирање нивелационог слоја. За ово се користи мешавина полимера, идеална за примену слике. Ако је под испуњен природним или вештачким материјалима, главни слој ће играти улогу позадине. Према томе, пажљиво бирајте своју боју и ставите је на квалитативан начин.

Посебна полимерна једињења наносе се директно на бетонску кошуљицу. Да би се то урадило, подлога полимера у великој мери се помеша са растварачем с посебним миксером (стриктно је забрањено ручно мијешати). Припремите смешу у малим порцијама, јер ће почети да се подешава након 30 минута. Састав треба сипати на површину и изравнати се правилним или игелним ваљком, неопходним за уклањање ваздушних мехурића. Потпуна полимеризација превлаке траје најмање 24 сата.

После тога, неопходно је провјерити гладак примјене подлоге помоћу нивоа зграде. Потребно је око недељу дана да се потпуно осуши полимерна кичма. Ако се поди украшавају малим предметима, није потребно чекати потпуну полимеризацију основног слоја.

Израда слике и заштитног премаза

Након што се полимерна база осуши, можете почети украшавање пода. То можете учинити на два начина: цртати са посебним бојама или залепити спремну слику. Први метод се сматра поузданијим, али истовремено је и скупљи. Квалитетне боје, отпорне на сунчеву светлост, не могу бити јефтине. Рад уметника је главни дио трошкова. Чување није вриједно, јер квалитет слике зависи од изгледа пода. Пре сликане слике потребно је нанијети заштитни лак. Ово ће заштитити слику од оштећења током даљег рада са подним покривачем.

Најпопуларнији начин је лепити готови цртеж, одштампан на густом медију. Слика високе резолуције треба штампати на мат сатену. Ако се слика направи на винил филму, она се лепље до базе. Филм би требао бити савршено равномеран, без мехурића. Цртеж се притисне до основе и правилно глаже. Ако се слика одштампа на тканини, фиксира се с танким завршним слојем подигнутог пода. Слика се примењује на влажну базу.

Сада можете почети сипати провидни слој полимера. Да бисте то урадили, мијешајте све неопходне састојке у чистом контејнеру користећи миксер за изградњу. Полимерни материјал се прелива преко слике са слојем од најмање 3 мм. Транспарентно решење се налазило на поду у малим порцијама и усаглашено правилом. Затим морате ослободити све ваздух, ролање композиције помоћу игле ваљка. Полимерни материјал почиње да се поставља након 40 минута.

За додатну заштиту подне облоге од хемијских или механичких утицаја и продужење животног века, под је покривен заштитним лаком. Тренутно постоји много врста лакова који имају анти-шок и анти-клизне особине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 9 = 15