Шта је рђа на фасади?

Шта је рђа на фасади?

Рустична фасада је прекрасан фурнир, који се може направити разним методама.

Шта је рђа на фасади?

Фасада са рђом

Начини стварања рђе

Пре него што направите зарђале зидове, користећи рулер и кабл, означите за даље радње. Следећи су већ постављени или произведени рђа на различите начине, о чему ћу вам данас рећи.

Шта је рђа на фасади?

Рустична фасада

Стиропор

Проширена полистиренска рђа је популарна не само због своје производње и инсталације светлости, већ и због њихове свестраности, с обзиром да је објекат истовремено украшен и изолован.
Полистирол придржавају фасади лепком маркама Цересит ЦТ 85 или ЦТ 83. Аппли пена љепило (слој довољно богата) и већите фасада.
Чим се лепак исуши, нанијети слој ојачања. За његову производњу користи се исто лепило као и за уградњу рђе, али у композицију се додаје мрежа од стаклених влакана.

Важно! Прво, нанијети лепак на зид, а затим ставити мрежу у њега. Препоручљиво је започети инсталацију рђе са најмањим елементима!

Шта је рђа на фасади?

Фасадна рђа израђена од експандираног стиропора

Када се све ово уради, нанијети темељни прајмер изнад пјене. Његова боја може бити или само бела или са додавањем неке боје, све зависи од укупног дизајна зграде и ваших жеља.
Припремљене пјене пластичне рђе могу да служе, без губитка њиховог првобитног изгледа, дуги низ година, онда ће темељни премаз морати да се обнови.
Уколико постоји жеља, можете нанијети декоративни малтер на сушени прајмер, што ће продужити живот рђе.

Линеарно паковање

Русти су упаковани у свеж малтер са гвожђом. Први знак линије дуж којих ће се штампа се одржати, а онда се дебљину железничка линија од 5 до 15 милиметара, у зависности од обрасца, и чекић га потопите у још нису замрзнуте фасаде премаз. Резултат је прекрасан цртеж. Рустови на фасади изгледају веома лепо, вредни су новца и времена.

Савет: Препоручујем да се лемнира уклони веома глатко, иначе постоји могућност да ћете оштетити ивице жлеба.

Шта је рђа на фасади?

Масивна рустикална фасада с властитим рукама

Дрвени достицхки

Помоћу дрвених решетки можете направити велике рђе. Метода је донекле слична пуњењу са гвожђем, али резултат је мало другачији. Подмазане дугачке дрвене плоче доводе се у непривлачени малтер фасаде, а након чишћења се уклањају. Све грешке морају бити елиминисане ручно.

Шта је рђа на фасади?

Рустична фасада

Стретцхинг гипс

Рустови се лако могу извући током малтерисања фасаде. Од стагнирајуће подлоге направите ознаку, поправите шаблон, а током наношења завршног слоја полако извуците. У случају да вам је потребан руст дубље, уклоните и земљу.

Пажљиво молим! Да бисте радили на овом начину, требају вам најмање две особе, а пожељно три! Два брзо примењују решење, а трећа чврсто држи шаблон.

Прво морате направити хоризонталне, а затим вертикалне траке. Када су све линије спремне, саветујем вам да мало трљајте од дрвене плоче.

Шта је рђа на фасади?

Руста од гипса

Стуццо моулдинг

Стуццо калуп је готови украсни елементи за фасаду, израђени од полистирена. Не морате ништа да исеците, направите сами. Довољно је наручити шипку и једноставно га залепити на фасаду помоћу градње лепка. Монтирање штукатуре се врши веома брзо, а лепак се може заменити течним ноктима.
Да инсталирате штукатуре на фасади, није теже него у просторији. Што више декоративних елемената - више времена проведено за инсталацију.

Шта је рђа на фасади?

Фасадни штуц

Исходи

Урађивши рустовку фасаде, схватио сам да је овај процес тежак, скуп, веома одговоран, али ако погледате резултат, почећете да схватите да је то вриједно! Нарочито ако се ради о кући у класичном стилу, не постоји начин без рустовке.

Шта је рђа на фасади?

Завршна обрада фасаде

Свака од горе описаних метода има и предности и недостатке. Изаберите нешто што је специфичније у вашем случају. Могу рећи да је најупечатљивија и најједноставнија опција готова штуцка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 41 = 44