Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Да би вешерај спере сву прљавштину и стекао свежину и чистоћу, треба да се оперу у топлој или врућој води - то зна сваку жену. На срећу, времена када је вода за прање морала бити кувана у огромним металним лонцима одавно је остављена иза себе. Данас загрева воду, прање и пресовање веша је наш незаменљиви асистент - машина за веш.

Међутим, понекад, као резултат неких неисправности, јединица изненада "одбија" да загреје воду. Са чиме се овај проблем може повезати, и како се ријешити с њим прочитајте у наставку.

Како разумети да машина за прање веша не загрева воду приликом прања?

Чини се да је најочигледнији начин да се утврди на којој температури се прање веша је да додирне ствари одмах након што машина заврши циклус прања. Али ово није сасвим тачно, јер ће у већини случајева свећа опрана одећа бити хладна. Чињеница да машина за прање веша води директно само за прање, а испирање веша се одвија у хладној води.

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Прецизнији метод је одредити температуру воде кроз отвор врата. Започните програм прања и око 30 минута након почетка, додирните врата. Ако је стакло хладно, грејање се не појављује.

Узроци

Машине за прање веша из најпопуларнијих произвођача као што су ЛГ, Самсунг, Босцх, Занусси, Атлант, Индесит, Ардо, као по правилу, не загрејао воду на једној од следећих разлога:

Извор проблема

Шта се дешава?

Шта да радим?

Неправилан избор начина прања

Машина не загрева воду само са одређеним програмима прања

Сви савремени модели машина за прање веша имају неколико програмираних начина прања различитих врста тканина. Неки материјали се могу опрати само хладном водом. Пажљиво прочитајте упутство за употребу: могуће је да за режим који сте одабрали не постоји загревање воде

Неправилно повезивање машине за прање веша

Машина се непрестано подиже и испушта воду

Ако сте повезали опрему са комуникацијом без помоћи стручњака, лако можете повезати црева за одвод и воду постављене на друге проблеме. Искључите црева и повежите их у складу са упутствима; ако је потребно, позовите чаробњака

Прекид термостата

Сензор температуре извучен из машине за прање веша показује исти отпор у охлађеном и загрејаном стању

Отпорност термостата се може проверити помоћу мултиметра, за грејање се држи под топлом водом; ако очитавање није другачије, сензор мора бити замењен новим

Неисправност цевног грејног елемента

На телу ТЕН може се открити механичка оштећења или дебео слој плоче; Могућа је и оштећења жица повезаних са њим.

Могућност сервисирања грејача се може проверити мерењем отпора тестером. Ако очитавање уређаја не одговара норми, требало би да набавите нови грејач (које вриједности се сматрају нормалним, можете наћи у посебној литератури).

Проблеми са софтверским модулом

Веза се врши како се очекује, изабран је прави програм прања, сви елементи су у добром стању, али вода се и даље не загрева

Програматор може пропасти из различитих разлога, на примјер, као резултат напајања. Проблем се решава трепћући или поништавање поставки на оригиналу

Шта да радим ако је веш машина превише дуга?

Дешава се тако да се загрева вода у машини за прање, веома споро, тако да, након прилично дугог временског периода приступ врата стакло након почетка прања је још увек хладно. Ово, безначајно, на први поглед, проблем може довести до озбиљних проблема. Слабо опрано рубље је досадне, али то није све: због спорог загревања, може доћи до квара ТЕН-а или програмера.

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Најчешће, разлог за ово чудно "понашање" машине за прање веша је формирање дебелог слоја скале на грејачима. Бисте добили ослободити од плака, препоручује се покренули програм са прања и испирања празну резервоар и покривена уместо детерџента две кашике лимунске киселине (ова Прање треба обавити на максималној температури воде).

Шта урадити ако машина за веш не загрева воду

Савети

  • Ако ваша машина за прање веша дуже од 7 година, највероватније је већина проблема у свом раду повезана са ТЕН-ом. Квалитет водоводне воде коју смо оставили много желимо, тако да је век трајања грејалица знатно смањен. Експерти саветују да замене овај елемент чим се појаве први проблеми.
  • Савремени модели машина за прање су опремљени функцијом присилног гријања воде (како га управљати, прочитајте у вашем упутству за употребу). Ако термостат кварови, ова функција ће помоћи да неко време уради без замене сензора температуре воде.
  • Један од индикатора да стилалка не загрева воду је мирисни мирис опране одеће. Не појављује се увек, али ако га приметите, прво морате да тестирате грејач ради употребљивости.
  • У циљу продужења животног века елемента цевастог грејања (то је са њима најчешће повезује прекиде за загревање воде), морате користити само прах за прање квалитетне и не прелази дозу за чишћење и негу агената. Ако сте забринути због квалитета водоводне славине, инсталирајте проток филтера како бисте смањили ниво тврдоће.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

24 + = 29