Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацијуПовезивање водовода у купатилу (умиваоник и када) у канализацију није тежак посао. Међутим, како би ови уређаји могли исправно функционисати, потребно је узети у обзир неколико заједничких важних тачака.

Прикључивање одводних цеви умиваоника и купатила у канализацију мора се вршити помоћу уређаја одговарајућих хидрауличних брава.

Шема водовода у купатилу.

То је, за судопере, купатила и требало би да за ову сврху повезивања уређаја, који се стварају низ унутар пужа, ће спречити појаву унутрашњег мирис канализације. Такви уређаји се називају сифони. Тренутно, сифон за водовод, постојеће тржиште нуди велику разноврсност. Али, по правилу, најтраженији сифони од пластике. Они су јефтини и издржљиви. Такође, организовањем воде одвод цеви на базену отпадних вода и купатилом, многи се суочавају са специфичним карактеристикама ових веза, од којих је специфичност је да се слива главна ствар - да правилно одабрати сифон, с обзиром свој облик и величину, као и потребу да се повеже преко својих сифон одводи воду из машине за прање веша. Прикључивање купатила у канализацију врши се помоћу одговарајућих уређаја, узимајући у обзир његову локацију и постојеће канализацијске цеви.

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Шема која повезује сифонски судопер са канализацијом.

Непотребно је повезали замку на канализацији је једноставна: преко гумени рукав 50/40, у случају пластичних канализационих цеви до 50 мм или кроз транзицију купловања 73/40 - у случају гвожђа одводне цијеви. јер је таквог пречника по правилу Подеси величину 40 мм, има сифон одводну цев. За повезивање испусни вентил за испуштање, дијаметар цијеви када се овај е 40 мм, користи се заптивач, који се ставља на уметања цеви. Исти слој се може користити ако је пречник улаз цеви 50 мм, и користи се у прелазни судопера епрувети 40/50. Да би се олакшало организовање заједничких ових цеви се користе заптивач се препоручује да се длаке на врх сапуном или гелом за прање посуђа.

Ситуација је нешто другачија када је купка повезана.

Како спојити купатило са канализацијом?

После куповине купатила и испоруке у просторију за купатила која је намијењена, мора се правилно инсталирати узимајући у обзир конфигурацију собе, постојеће цијеви, комуналне услуге и дизајна рјешења власника.

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Шема повезивања тоалета са канализацијом.

Након утврђивања своје опће локације, која ће касније бити услед прикључења водоводних и канализационих цијеви, потребно је прилагодити његову стабилност, висину и нагиб.
Купатила се могу постављати на ноге, штандове или друге подлоге. У том случају, морају издржати механичко оптерећење од најмање 100 кг, нанијети на дугачку страну купке било гдје вертикално надоле и бити стабилан.

Поред тога, висина купке треба поставити најмање 145 мм од пода до излаза посуде. Ово је учињено тако да можете направити неопходну висинску разлику у подручју између отвора за одвод и тачке за повезивање са канализационим системом. Ако нема разлике у висини или неће бити довољно, вода из посуде ће ићи лоше и евентуално стагнирати. Поред тога, резултујући простор између пода и дна чаше ће омогућити релативно слободан приступ умиваонику за евентуалну ревизију или замјену сифона.

Имајући инсталирати купање изнад подршке или носача, што скрининг мерења добијене висине: а) од пода за чишћење ослобађање, б) чист спрат на горњој страни посуди у четири тачке на својим угловима. Најновији подаци се не би требали разликовати од више од 4 мм.
Надаље, нагиб дна купатила је изложен са стране излаза, преко кога је купка прикључена на канализацију. Ова пристрасност постављена је брзином од 2 цм по 1 м дужине купке.
Након што су радови на његовој инсталацији и подешавању завршени и посуда се коначно фиксира у вертикалном и хоризонталном правцу, могуће је започети повезивање његовог одвода са канализационим системом.

Избор сифона за повезивање одвода са канализационим системом

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Шифон шема.

Повезивање купке у канализационој цеви препоручује да се изврши на одговарајућем сифона - специјална фитинга, који се састоји од чворова који обезбеђују везу са испуст и преливног отвора (слика 1).

Приликом избора сифона, препоручује се да се не купују модели са валовитим дренажним цевима, пошто имају следеће значајне недостатке:

  • имају велику хидрауличну отпорност;
  • брзо преплављен блатом;
  • лоше очишћени.

Најбољи избор биће одводни уређај који се састоји од круте или флексибилне, али глатке пластичне цеви. Ако конфигурација постојећих канализационих цеви омогућава кориштење дренажног уређаја који се састоји од два лактова крутих цијеви, са потребним обртањем, ово ће бити оптимално рјешење.
Али ако ситуација не дозвољава примену било које од препоручених опција, онда остаје да се користи изградња валовитих пластичних цеви.

Састављање и повезивање дренаже купатила са канализационим системом

Монтажа и уградња сифона.

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Шема монтаже сифона

Када је дренажни уређај набављен у складу са препорукама за избор, можете наставити са његовом инсталацијом. Када монтирате и монтирате уређај у складу са упутствима приложеним уз њега, потребно је поштовати неки ред. Прво, систем водовода који се састоји од одводних и преливних делова склопљен је у једној јединици, јер долази у облику одвојених фрагмената у инсталационом комплету. У овом случају, потребно је обратити пажњу на присуство, квалитет и стање гумица, као и фиксирање матица система.

Када причвршћујете матицу, потребно је нежно и непрекинуто и причврстити рукама без употребе силе алата, како не би оштетили материјал структуре и не би прекидали навој када сте затегнули. Прелив се монтира на купатилу, причвршћује га у отвору посуде помоћу украсног поклопца и вијка. После тога, пластична цев је фиксирана на прелив, а слободни крај ће бити фиксиран на одговарајућу славину за одвод.

Затим, у тијело посуде поставите заптивни прстен на одводну рупу, на врху се поставља врат од метала. Од дна до врата доносите сакупљени одвод и спојите га са причврсним завртњем. Следећи корак је постављање прелива и одвода помоћу пластичне цеви из прелива, који је причвршћен и причвршћен за одвод. Приликом извођења ових радова, обратите пажњу на то како се сваки печат налази на одводним отворима и преливу посуде. Осим тога, морате пажљиво провјерити исправност свих прикључака направљених како бисте избјегли могуће цурење.

Повезивање одвода са канализацијом

Спајање умиваоника и одвода кадом у канализацију

Шема повезивања одвода са канализацијом.

Након инсталације и тестирања водоводне инсталације, може се прикључити на канализациону мрежу помоћу комада круте или флексибилне глатке пластичне цијеви (ако то није могуће, кориштење валовитог материјала). Ако је канализацијски систем изграђен користећи цијеви од ливеног гвожђа, онда се гумени адаптер мора користити за прикључивање и заптивати довод одвода, 73/40.

Ако је канализациони систем израђен у пластичним цевима пречника 50 мм, препоручује се убацивање одвода кроз 50/40 гумену прелазну гуму или помоћу одговарајућег адаптера од 40 до 50 мм. У другом случају, за заптивање споја на одводној цеви, која се уноси у канализацију, препоручује се постављање заптивног заптивача дебљине 1,5 мм, тако да је горњи дио довода додатно уграђен водонепропусном заптивном масом. Слично томе, препоручује се попуњавање одвода ако је пречник цеви за канализацију 40 мм.

Да би се обезбедио нормалан рад монтираног одвода и прелива посуде, неопходно је напунити водом до нивоа прелива и испразнити воду, проверити све оптерећене спојеве за цурење. Ако веза сифона остаје сува, онда можемо закључити да је рад добро обављен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

35 − 32 =