Ali potrebujete preprogo v notranjosti kuhinje in kako jo izbrati (zahteve in namen uporabe)

V nasprotju z mnenjem mnogih protagonistov preprog v kuhinji sodobni trendi pri dekoriranju kuhinjskega prostora zagotavljajo njegovo uporabo. In ta trenutek ni novost dizajna. Ta možnost je bila uporabljena v kulturah različnih narodnosti. V domovih ruskih kočah in ob obroku v vzhodni kulturi lahko gledate od dolgega časa. Kako pomembno je preproga v kuhinji v tem trenutku in kako jo izbrati? To je točno tisto, kar bo razpravljalo v tem članku.

Prednosti in slabosti

Prisotnost preproge v kuhinji mora biti utemeljena. Vprašanje je pomembno tukaj - sploh je potrebno? Poskusimo odgovoriti na to nalogo in našteti glavne prednosti izdelkov preprog v kuhinji:

 • Preproga je nepogrešljiva stvar, če v hiši živijo majhni otroci ali starejši ljudje. Glede na dejstvo, da so v teh obdobjih padci možni, in preproga bo znatno ublažila svoje posledice. To je še posebej pomembno, če je tla ploščice.
 • Preproga popolnoma izpolnjuje funkcijo območja, ki vizualno širi prostor v prostoru. Razdeli jedilnico, ki v kuhinji določa prostor, ki služi kot dnevna soba ali jedilnica. To je še posebej pomembno za velike kuhinje.
 • V majhnih kuhinjah se pogosto uporabljajo majhne preproge, ki se nahajajo na območju delovne mize. Mistresses, ki veliko časa preživijo med kuhanjem, izdelek pomaga malo razbremeniti noge.
 • Preproga v kuhinji, kjer je tla izdelana iz laminata, je primerna. V tem primeru izvaja zaščitno funkcijo, ki preprečuje praske in druge napake na laminatu.

Preproga vam omogoča, da oblikujete kuhinjo prvotne rešitve, da poudarite nekaj predmetov in izbrani stil dekoracije.

Preproga v notranjosti kuhinje

Pomanjkljivosti preprog v kuhinji so:

 • hitra kontaminacija kupa na proizvod;
 • Pod preprogo se hitro zbirajo prah in razbitine;
 • Olajšanje postopka čiščenja kuhinje;
 • hitra obraba - proizvodi, ki se uporabljajo za kuhinjo, so pogosto oprani.

Osnovne zahteve

Če želite izbrati preprogo v kuhinji, morajo potrošniki razumeti, katere glavne značilnosti bi morali biti izdelki:

 • Morate kupiti preprogo, za izdelavo katerega so bili uporabljeni močni materiali. Za poenostavitev skrbi za izdelek je potrebno, da je lahka in mehka. Lahko se enostavno položi in zbere, in če so dimenzije majhne, ​​potem sperite v pralnem stroju.

Kako izbrati preprogo v kuhinji

 • Ker kuhinja spada v kategorijo prostorov, ki se hitro umazujejo, preprogo je treba nenehno očistiti in spirati. Zato je treba kupiti izdelke iz materialov, odpornih na učinke gospodinjskih kemikalij.

Ali potrebujete preprogo v notranjosti kuhinje in kako jo izbrati (zahteve in namen uporabe)

 • V primeru, da ima talna obloga drsno površino, mora biti preproga opremljena na hrbtni strani z gumiranimi vogali, ki lahko zmanjšajo stopnjo zdrsa. To bo izboljšalo varnost bivanja v kuhinji.

Kako izbrati preprogo v kuhinji

 • Če uporabljate več preprog, na primer za jedilnico in za zagotovitev delovnega mesta, se problem preprosto reši - izdelki so izbrani v eni projektni rešitvi.

Preproga za kuhinjo, kaj izbrati

 • Če želite, lahko kupite izdelke, ki omogočajo masažni učinek. Tudi dobre so preproge s posebnim dušilnim učinkom - med dolgim ​​kuhanjem lahko zmanjšajo breme na nogah gospodinjk.

Preproga v kuhinji z blazinastim učinkom

Namen preproge

Glavni funkcionalni namen preproge v kuhinji je uresničitev območja. To vam omogoča reševanje več težav:

 • dodeliti jedilnico za večje udobje in udobje;
 • Zmanjšajte obremenitev talne obloge z nog mize in stoli;
 • zmanjšati verjetnost bitke pri posodah, saj lahko, ko pade na preprogo, ostane celota;
 • preoblikovati oblikovanje prostora, narediti barvni naglas.

Preproga v kuhinji

Izbira (kaj iskati)

Izbira preproge v kuhinji se mora izvajati po več parametrih, kar v kombinaciji omogoča uresničitev zahtev potrošnikov. Na kaj točno so nianse, ki jih morate upoštevati spodaj opisane. Naša priporočila bodo pomagala izbrati model preproge, ki se bo ujemala z notranjim in funkcionalnim namenom.

Velikost

Pomembno vlogo imajo dimenzije preproge. Nekateri pokrivajo tla s preprogo, nekateri pa raje majhno preprogo. V slednjem primeru je potrebno izbrati pravilno velikost izdelka, sicer se morda ne bo prilegalo v splošno stanje ali videti nerodno.

Glavna zahteva - velikost preprogo za jedilnico mora biti več kot dimenzije mize ne manj kot 60 cm.

Kakšno velikost preprogo izberite v kuhinji

Obrazec

Obstaja veliko variant izdelkov preprog v prodaji. Najboljša možnost je, da izberete obliko, ki v celoti ponavlja slog tabele, ki se uporablja za jedilnico. To bo omogočilo jasno opredelitev vrstic in vizualno povezavo vseh komponent. Klasična rešitev je kvadratni ali okrogli modeli preprog. Ovalni izdelki danes niso nič manj priljubljeni.

Preproga v kuhinji za jedilnico

Material

Material za preprogo v kuhinji mora imeti dobro trdnost. To upravičuje dejstvo, da ima precej težka obremenitev. Modeli iz naravnih materialov, na primer iz volne, negativno reagirajo na visoko vlažnost in kemikalije v gospodinjstvu, so hitro onesnaženi in dragi - to ni najboljša možnost za kuhinjo.

Glede na priporočila strokovnjakov je treba kupiti izdelke iz sintetičnih vlaken, na primer prednost je uporaba novega materiala - polipropilena.

Preproga iz polipropilena

Tekstura

Osnovno načelo v zvezi s teksturo preproge je, da je manj nap, bolje je primeren za uporabo v kuhinji. Če je preproga z dolgim ​​kupom, je zelo težko počistiti madeže in umazanije, saj se vse neposredno absorbira v vlakna. Optimalna možnost - lepi izdelki brez mavca ali preproga.

Barvanje

Optimalna različica prekrivne preproge v kuhinji z ne-označevalnimi barvami. Nesprejemljiva je svetloba, na kateri je vidna najmanjša umazanija. Tudi majhna kaplja kave na svetlem ozadju preproge bo pritegnila pozornost in povzročila težave pri čiščenju. Najboljša izbira je temna ali večbarvna preproga. To dejstvo bo bistveno zmanjšalo delo, ki ga skrbi za to.

Preproga v notranjosti kuhinje

Na videu: značilnosti različnih vrst preprog in nasveti po izbiri.

Kako se prilegajo v notranjost kuhinje

Poleg praktične uporabe preproga v kuhinji lahko uresniči veliko idej glede organizacije kuhinje. Predstavljajte si več stilov, ki so lahko dobra rešitev za kuhinjo.

Loft, minimalizem, visokotehnologija

Loft, minimalizem, hi-tech so stilovi moderne orientacije. Vsi imajo več enakih funkcij, katerih namen je zagotavljanje vesoljske funkcionalnosti, ozračja svobode, izdelave, zmanjševanja oteževalnih podrobnosti.

Loft prva stvar združuje več dejavnikov, ki so, po mnenju nekaterih, protislovni. Na primer, navidezno nezaupanje in premišljena praktičnost in razkošje. Ne samo preproga, temveč tudi dekor v sobi bi morala biti paralelna v dekoraciji.

Preproga v kuhinji v slogu lofta

Talne obloge v stropu - ploščice "pod kamenjem" ali lesene letvice. Zato so izbrani tkani predmeti minimalističnega sloga. Alternative so lahko preproge brez mase iz sintetičnih materialov z skoraj gladko strukturo. Če želite poskrbeti za delovno površino, lahko uporabite mat, v jedilnem prostoru pa je idealen klobučevinski in čutarski model.

Preproga v notranjosti kuhinje v slogu lofta

Preproge v visokotehnološkem slogu so povezane s praktičnostjo in lakonizmom. Dekor v kuhinji temelji na uporabi kovin in stekla, tla pa so litje ali dokončane s keramičnimi ploščicami. V teh pogojih je primerna preprosta verzija preproge. Oblika je pravokotna in oblikovalska - monofonična ali s prisotnostjo geometrijskih vzorcev.

Preproga v kuhinji v visokotehnološkem slogu

Stil minimalizma uporablja praktične modele, ki ne drsijo po površini. V barvni shemi so prednostne sive, črne, opečne barve, drevesne barve.

Preproga v kuhinji v slogu minimalizma

Država slog in retro

Retro slog predstavlja različne možnosti. To upravičuje dejstvo, da je začel vzeti iz viktorijanskih časov in ni izgubil priljubljenosti do 50-ih let. Zato je videz kuhinje lahko zelo različen.

Najbolj priljubljen slog pri okrasitvi notranjosti kuhinje je letnik. To je posledica dejstva, da so retro stvari 60-ih lahko kupili brez težav.

Preproga v notranjosti slog kuhinje v državi

Preproga v notranjosti kuhinje v angleškem slogu se uporablja iz dragih materialov, ki imajo podobno kot pohištvo plemenito barvo. Dovoljen je celo dolg kup. Za okrasitev prostora v duhu 40-ih, so primerni svetli ročno izdelani modeli.

Preproge za kuhinjo v slogu države

Zanimivo je pogledati preproste izdelke kuhinje - tkane ali vezane z lastnimi rokami. Postavite jih v bližino masažne in delovne površine.

Preproga v kuhinji v slogu države

Classics, Art Nouveau, Art Deco, gotika, barok

Zahteve za odeje, ki se lahko polagajo v kuhinji, okrašene v ustreznih slogih:

 • Za klasike potrebujete preprogo na kuhinjskem dnu v eni barvni shemi. Uporabljajo večinoma rezervirane tone: od bež do konjaka, modre, oljke, temno zelene, sive barve.

Preproga v kuhinji v klasičnem slogu

 • Moderni slog pozdravlja enobarvno. Ni pretenciozne odtenke in oblike tekstila, čeprav je možna določena stopnja ukrivljenosti.

Preproga za kuhinjo v slogu Art Nouveau

 • Art deco združuje sodobno modernost in neoklasizem. Vključuje bolj živahno obliko in včasih dekor, zgrajen na kontrast. Izberite enobarvne modele ali preproge z velikimi geometrijskimi vzorci, okraski.

Preproga v slogu art deco za kuhinjo

 • Preproge z velikim kupom v vijolični, rjavi, rumeni, modri barvi, ki se nahajajo v jedilnem predelu in blizu delovnega mesta, popolnoma skladni z zgodovinskimi elementi v dekorju same sobe, predstavljajo gotsko podobo.

Preproga za gotsko kuhinjo

 • Postaviti preprogo na tleh v baročnem slogu je mogoče dati bogastvo in razkošje. Prefinjenost je vizualna kartica takšne notranjosti. Preproga ne bi smela poenostaviti razkošja situacije, ampak, nasprotno, poudariti to.

Preproga v slogu Borocca

Vsi predstavljeni nasveti bodo pomagali pripraviti določene zaključke in izbrati pravi model preprog za kuhinjo. Za več informacij si lahko ogledate fotografije v spodnji galeriji ali si preberete mnenja obiskovalcev različnih mest, ki so ostale v komentarjih.

Mehka preproga v kuhinji od pompov z lastnimi rokami (1 video)

Različice preprog v notranjosti kuhinje (60 fotografij)