Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Za optimalnu organizaciju prostora u stanu često se koriste pomoćni prostori i pomoćni objekti, kao što su balkon ili lođa. Ne mogu se koristiti samo za pohranu starih stvari, ovo je dodatno mjesto gdje možete opremiti zonu za posao ili slobodno vrijeme. U ovom slučaju vam je potrebna kvalitetna rasvjeta na balkonu. Zatim funkcionalnost ovog tipa prostora će se povećati što je više moguće, možete koristiti prostor za bilo koju svrhu.

Vrste čvora za balkon

Osvjetljenje prostora balkona može se dogovoriti uz pomoć određene vrste svjetiljke. Odabir uređaja provodi se, uzimajući u obzir dizajn, pravila općeg dizajna, potrebnu razinu svjetlosti.

Općenito, postoji nekoliko vrsta svjetiljki:

 • Stropna svjetla se najčešće koriste. To su ugrađeni reflektori, lusteri, obješeni u različitim izvedbama: kabel, lanac, bar. Pomoću točkastih stropnih uređaja, oni organiziraju optimalnu rasvjetu ili lokalnu propagaciju svjetlosti.

Spotlight na balkonu

 • Zidne opcije - svjetiljke i svjetiljke. Dajte mjesto udobnosti i coziness. Pogodan je samo za organizaciju odmorišta, budući da je stupanj osvjetljenja za čitanje ili rad s radovima prenizak.

Zidne svjetiljke na balkonu

 • Podna svjetla ili fluorescentne trake. Najčešće se koristi kao dodatna rasvjeta.

LED rasvjeta na balkonu

Opcije osvjetljenja

Osvjetljenje balkona izrađeno je u skladu s funkcionalnom uporabom tog prostora. Nekoliko je izvora povezan za kvalitetno osvjetljenje. Jedna svjetiljka na balkonu - ne odgovara normi.

Osvjetljenje balkona

Za osvjetljavanje balkona i loggija pokušajte spojiti stropove i podove, vodeći višeslojne ožičenje. Ako dodate točkastu rasvjetu s ugrađenim svjetlima, dobit ćete mali botanički vrt.

balkon

Osvjetljenje balkona može se ugovoriti s jednim svjetlosnim uređajem. Trebali biste odrediti mjesto instalacije u skladu s odlukom o dizajnu. Ako prostor nema posebne funkcije, ne treba dobro osvjetljenje. Za posebnu upotrebu potrebni su više izvora svjetlosti.

Svjetiljka na balkonu
Za mali balkon, dovoljno je jedno svjetlo

Ako je balkon dobro izoliran i potpuno ponavlja temperaturni režim prostorije, tada se može koristiti bilo koji rasvjetni uređaj. Obično ugradite one koji su prilagođeni za apartmane. Ako funkcionalnost prostorije nije definirana, lako je raditi s prijenosnom ili stolnom svjetiljkom, ukrasite sve bez opskrbe električnom energijom pomoću uobičajenih zidnih ograda, zidnih svjetala. Ovo je najjednostavniji i najvažniji mobilni način osvjetljavanja balkona.

Podna svjetiljka na balkonu

Za otvoreni tip prostorije prikladne ulične svjetiljke ili vijencima papirnih lampiona. Fotografije tih opcija često se prikazuju u časopisima prema člancima romantičnog sadržaja.

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

lođa

Za loggiu, svjetiljke mogu biti otvorene i imati nekoliko točaka svjetlosti. Parametri prostora loggija su dovoljno velik, pa je bolje pribjeći višestrukoj metodi za distribuciju svjetlosnih uređaja. Veliki i raznovrstan broj rasvjetnih elemenata koristi se za organizaciju ureda.

Svjetiljke na balkonu
Loggia zahtijeva nekoliko izvora svjetlosti

Uređaj se koristi za dodatno osvjetljavanje dekor elemenata, u podu je moguće graditi točkice.

Spot svjetla na podu na loggiu

Ako lođa nije ostakljena, koriste se svjetla na ulici s metalnim okvirom s staklom. Unutar takvog svjetiljka neće prodrijeti vlagu, što isključuje mogućnost oštećenja žarulje. Potonji moraju zadovoljiti povećane sigurnosne zahtjeve.

Svjetiljka na ulici na loggiu

Za dekorativne svrhe, koristite vještačke svjetiljke koje se naplaćuju od sunca na dan i spali noću. Dakle, ne morate spojiti elemente s strujom, ali u sobi će postati puno svjetliji.

Suspendirane svjetiljke na loggiu

Balkon kabinet

Organizacija dizajna osvjetljenja prostorije, koja će djelovati kao kabinet, trebala bi biti što razborita i kvalitativnija. Izvori svjetlosti trebali bi se nalaziti bliže mjestu gdje će radna površina biti instalirana. U takvoj prostoriji može se koristiti samo stolna svjetiljka.

Organizacija studije na balkonu

Također često preko stola u stropu svjetla set point. Zidni ogrtači, rotirajući uređaji s mogućnošću usmjeravanja svjetla na željenu točku mogu se obustaviti. Izvan radnog područja, nije potrebno učinkovito osvijetliti - ovdje ima dovoljno dva čvora.

Osvjetljenje ureda na balkonu

Proučite na balkonu

Zimski vrt

U slučaju organizacije botaničkog kuta potrebno je utvrditi maksimalni broj izvora svjetlosti s različitim kapacitetima. Zimski vrt se također može grijati opremom za rasvjetu. Nakon uporabe, rasvjeta se lako demontira.

Rasvjeta na loggiu

Boje pozadinskog svjetla na balkonu

Dizajn rješenja

Za izradu originalnih ideja koriste se različite vrste instrumenta: točka, zid, pod, stol, spušteni strop. Soba se može osvijetliti na mješoviti način. Glavna varijanta dizajnerskog rješenja je izbor nestandardnih rasvjetnih uređaja. Pogledajte fotografije dizajna osvijetljenih balkona. 

Nesustavno osvjetljenje na balkonu

Kako osvjetljavati balkon vlastitim rukama?

Možete sami osvjetljavati na balkonu ili koristiti pomoć stručnjaka - sve ovisi o tome koja će se metoda koristiti za izradu dizajna. U Moskvi postoji mnogo tvrtki koje će kvalitativno voditi ožičenje na balkonu i raditi na instalacijama na rasvjetnim uređajima i električnim elementima.

Tek nakon utvrđivanja funkcionalne orijentacije prostorije napravite sustav ožičenja za električnu energiju. Kako biste rasporedili balkon vlastitim rukama, morate se pobrinuti za sigurnost od požara u procesu obavljanja posla. Ako prvi put radite s električarom, preporučljivo je da se posvetite barem djelomičnoj pomoći profesionalca. 

Važno je napomenuti da skriveno ožičenje treba obaviti ako se u nastavku planiraju značajni popravci.

Spušteni ožičenje na balkonu

Potrebni alati i pribor

Za organizaciju rasvjete na balkonu morate koristiti sljedeću opremu:

 • bušiti za utiskivanje ispod kabela;
 • bušilica za primanje prolaznog otvora za ožičenje;
 • mora imati kliješta, odvijače;
 • sklop prekidača i utičnica;
 • kabel i spojnice za popravak;
 • indikator napona i pokazivač pokazivača za fazno otkrivanje;
 • spojne kutije, izolatori;
 • i naravno sam rasvjetni uređaj.

Savjet! U početku odaberite kvalitetu proizvoda, alata i komponente. Izgled, funkcionalnost i drugi parametri mogu biti zamjenjivi.

Alati za ožičenje

Priprava faze 1

Prvo je potrebno odlučiti o izvoru pranja. Kako bi se ne bi ometao dizajn prostorije, najbliži izlaz obično je odabran za povezivanje. Uz pomoć jednostavne olovke potrebno je izvršiti budući izgled rute za kabel. Na površini zidova, proširenja čine pretpostavljenu osnovu za buduće ožičenje, označavajući položaj prekidača i utičnice.

Pod kabelom su izrađeni utori za perforatore. To možete učiniti sami. Poželjno je koristiti jednostavne sheme.

Strote za kabel

Stroba ispod kabela u zidu na balkonu

Faza broj 2 Instalacija i ožičenje

Osvjetljenje prostora balkona sa svojim vlastitim rukama počinje polaganjem žice i instalacijom spojne kutije:

1. Prvo, kabel se postavlja u posebnu izolacijsku cijev, a zatim se položi u strob.

Skriveno knjiženje

2. Ožičenje treba dovesti na mjesto pranja i pričvrstiti ga u razvodnu kutiju, provesti izolaciju i spojiti žičanu mrežu i premazati kutiju s alabastrom. Također, učinite s vratima gdje je kabel položen.

Grout grottoes

3. Nakon što je alabastonska podloga osušena, nastavite s instalacijom utičnica i prekidača.

Skriveno ožičenje

Zvijezde povezivanja struje na balkon

Ožičenje možete izvoditi samo u skladu s sigurnosnim pravilima. Svaka stručna osoba želi ostaviti komentar kako sigurno i učinkovito osvijetliti balkon:

 • žica mora biti bakar;
 • polaganje žice mora biti u izolacijskom valovodu;
 • žica bi trebala biti prikladna za poprečni presjek i broj jezgri.

Žica za električno ožičenje

Na videozapisu: povezivanje žica u razvodnoj kutiji.

Faza broj 3 Instalacija čvora

Osvjetljenje prostora će izravno ovisiti o broju i funkcionalnosti izvora svjetlosti. Na početku instalacije rasvjetnih tijela, vrijedi saznati koje su lampe dopuštene u ovom slučaju. Ugradnja se provodi bušenjem i nekoliko vijaka ili vijaka - sve ovisi o vrsti uređaja i njegovoj strukturi.

Kako instalirati svjetiljku na zid
Primjer instalacije zidnog svjetla

Ovisno o korištenju prostora, razvijen je i instalacijski plan. Osvjetljenje balkona može se ugovoriti uz pomoć jedne ili više svjetiljki.

Organizacija rasvjete na otvorenom i zatvorenom balkonu

Ako se pretpostavlja utjelovljenje određenog stila, onda je organiziran u skladu s osnovnom idejom. Napravite svjetlo na balkonu na mnogo načina, što je najvažnije, nemojte slomiti cjelokupni sastav. Ako je urbanistički dizajn prikazan u otvorenom prostoru proširenja, dovoljno je koristiti nekoliko svjetiljki za papir kako bi osvjetljavali prostor. 

Pozadinsko svjetlo na otvorenom balkonu

U zatvorenim prostorima lakše je koristiti zidne svjetiljke - neće kradu prostor na malom prostoru. Bolje je voditi fiksno ožičenje koje će biti temelj.

Svjetiljka na balkonu

Način osvjetljavanja balkona valja razmotriti nakon što odlučite o dizajnu nastavka i vrsti. Postoje posebni članci koji predstavljaju sve moguće načine organiziranja električne komponente.

Prikazivanje ožičenja na balkon vlastitim rukama (1 video)

Različite ideje rasvjete (48 slike)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

78 + = 82