Декупаж на старата ковчег в три различни стила

Декупаж на старата ковчег в три различни стила

Днес decoupage на ковчега е много популярна сред ценителите на красотата. И това не е изненадващо. С помощта на такова изкуство можете да изразявате творческите си способности и в резултат да придобивате ценно и изключително нещо. Какво е decoupage? Това е уникална техника, която ви позволява да прилагате модел на различна повърхност. Като работен материал може да се използва не само ковчеже, но и книга и други предмети. Днес ще разгледаме как да конвертирате стара ковчег.

Декорация на ковчега със собствените си ръце

Необходимите инструменти и материали (MK)

За да приложите изображение към продукт, трябва да имате следните материали:

  • Специални кърпи за декупаж;
  • шкурка;
  • декупажно лепило;
  • восъчна свещ;
  • Скотч и различни елементи за декорация;
  • Отвертка.

Точният списък с инструменти и материали зависи от това какви техники ще се използват за прилагане на чертежа. Струва си да се има предвид, че преди декорацията е необходимо да се подготви повърхността. По-долу предлагаме да разгледате подробен майсторски клас на декорация на кутията със собствените си ръце в стила на декупаж.

Техника за декупаж

Имайки всички необходими материали и инструменти, можете да продължите директно към творческата дейност. Струва си да се отбележи, че най-добрият вариант за decoupage е дървото. Ако желаете, можете да използвате книга или пластмасов продукт.

Стъпки за изпълнение на decoupage на дървена кутия:

1. Предварително е необходимо да се подготви повърхността на ковчега. Ако говорим за неща, направени от дърво, тогава субстрата трябва внимателно да се обработва с шкурка. Качествената подготовка на повърхността ще бъде ключът към успешната украса на ковчега. По-специално, това се отнася за стари продукти.

Декупажни ковчежета

2. Ако върху предмета има метални декоративни елементи, по-добре е да ги премахнете за известно време. Решете този проблем с отвертка или други инструменти. Когато повърхността е подготвена, можете да започнете да я оцветявате. Тук е въпрос на пълното му боядисване с акрилни бои.

Декупажни ковчежета

3. На този етап избраният модел се прехвърля на повърхността. Готови чертежи могат да бъдат закупени в специализирани магазини. От салфетката внимателно се отделя частта, върху която има изображение.

Декупажни ковчежета

4. Елементите на модела се прилагат внимателно върху подготвената повърхност. Избраните места върху продукта се обработват с лепило за декупаж. След това ще е необходимо да изчакате, докато лепилото напълно изсъхне.

Декупажни ковчежета

5. На този етап нещо е лакирано няколко пъти. Когато повърхността е напълно суха, можете да започнете да украсявате направо. Първо, бившите декоративни елементи са закрепени към мястото. В същото време те вземат под внимание в какъв стил продуктът ще бъде изработен. В някои случаи рационалното решение е да се променят или напълно да се премахнат някои декоративни елементи.

Необходимо е да се обмисли в какъв стил продуктът да бъде изработен. Декупажът на дървената кутия осигурява декорация, до смяна на всички декоративни елементи и аксесоари.

Във видеоклипа: Декупажни ковчежета с дребни остатъци

Декупаж в различни стилове

Decupage за начинаещи е творческа дейност. Дори използването на инструкцията не лишава продукта от оригиналност. След такава техника ковчегът или книгата ще станат оригинални по рода си. Преди да продължите с преобразуването на продукта, е полезно да разгледате всички налични опции.

Дизайнът може да се изпълни в различни стилове:

  • реколта;
  • Прованс;
  • Опърпан шик.

Най-често срещаният вариант е декупаж със стил реколта. С помощта на някои трикове кутията може да стане доста стара. За да постигнете максимален ефект, експертите препоръчват използването на техниката на craquelure. Ефектът от стареене се създава с помощта на боя, която се нанася директно върху подготвената повърхност. За начало използвайте тъмни бои и върху тях се прилагат светли цветове.

Декупажни ковчежета
Декупажни ковчежета в ретров стил

Етапите на изпълнение на decoupage в стила на реколта:

1. Първият слой може да се нанесе с кафява боя, след това изчакайте повърхността да изсъхне.

Декупажни ковчежета

2. След това продължете да създадете ефекта на абразията. За тази цел на ръбовете на изделието се прилага малко количество восък. Това ще направи втория слой боя леко разтрит.

Декупажни ковчежета

2. Нанесете втори слой боя, само по-светъл нюанс. Оптимална опция - бели, светлосиви и бежови цветове.

Декупажни ковчежета

3. Когато боята изсъхне, седалките са леко шлифовани с шкурка. Обработката се извършва, докато излезе дъното на боята.

Декупажни ковчежета

3. На последния етап декорацията на продукта. Най-добрият вариант тук ще бъде ретро картини, рози и други модели. За декорация често се използва техниката на craquelure. Такава ковчег в техниката на декупаж ще бъде оригинална декорация за всеки интериор на стаята.

Декупажни ковчежета

Не по-малко популярно е decoupage със стил Прованс. Работещи в същата последователност. Разбира се, има някои функции. За декорация използвайте цветни рисунки или селски мотиви. Рационално е използването на легла за боядисване. Тук ефектът от застаряването също е подходящ. С помощта на техниката Craquelure е възможно да се създаде появата на пукнатини на модела.

Декупажни ковчежета
Кутии с декупаж в стила на Прованс

Прованс стилът е идеален за превръщане на кръгла кутия.

Касис със стил шик шик е декориран почти по същия начин, както при предишни техники. Характерни особености са леглата, старите картини, изображения на цветя, клонки и други "нежни" детайли. Shebbi-chic се използва за украса на различни предмети, независимо от тяхната форма и размер. Особено се отнася до продукти, направени под формата на книга.

Декупаж в технологията на shebbie-chic и използване на разпечатки (2 видеоклипа)

Интересни идеи за кутии с декупаж (41 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 − = 74