Hoe en wat om de muren met uw eigen handen te versieren: 7 decoratievarianten

Hoe en wat om de muren met uw eigen handen te versieren: 7 decoratievarianten

Renovatie van appartementen is nogal een arbeidsintensieve bezigheid, daarom wil ik iets unieks doen, zodat het lange tijd niet nodig was om het interieur te veranderen. Allereerst rijst de vraag: "hoe moet je de muur met minimale kosten versieren?".

De decoratie van de muren in het appartement wordt steeds populairder. Het aanbrengen van decoratieve dingen is fascinerend en geeft het huis een merkwaardige nieuwigheid. Er zijn veel manieren om de muren met je eigen handen te versieren en het is moeilijk om de keuze duidelijk te definiëren. Maar u zou alle manieren moeten overwegen om een ​​aanvaardbare optie te kiezen.

De muur decoreren met afbeeldingen

schilderij

Het antwoord op de vraag hoe de muren in de kamer met uw eigen handen te versieren, komt in de eerste plaats op het gebruik van schilderen. Deze methode heeft een eeuwenlange geschiedenis, nog steeds in de oudheid, het schilderij aan de muur werd beschouwd als een grote luxe. Vandaag is er niets veranderd. Zo'n decor heeft veel originele variaties en wordt als vrij luxe beschouwd.

Schilderen met abstractie als wanddecoratie

Maar hier hebben we het niet over schilderijen, maar over het oppervlak van de muur, als een canvas. Voor haar decoratie heb je een goede vlucht van verbeeldingskracht en creatieve vaardigheden nodig, dan kun je de muren decoreren op zowel de kleuterschool als thuis.

Onderzoek naar de techniek van het toepassen van verschillende patronen, er zijn drie manieren om op te merken:

  • traditioneel. Het is een schets op het pleisterwerk met acrylverf op basis van verf of oliesuspensies.

Schilderen met acrylverf op de muur

  • modern. De afbeelding wordt toegepast met behulp van nieuwe technologieën, wat het proces veel aangenamer en sneller maakt. Als voorbeeld worden airbrush- en pearlescent-verven gebruikt.

Aerography op de muur
Aerography op de muur

  • 3D-tekeningen of driedimensionale schilderijen. Sprekend over het 3D-beeld, moet er rekening mee worden gehouden dat niet elke specialist dit werk aankan. Wat betreft de driedimensionale afbeelding, bijna iedereen kan het doen. Dit wordt gedaan door de vorm na te bootsen, bij voorkeur van een gips, waarna het oppervlak wordt geverfd.

3D beeld op de muur
3D beeld op de muur

stencils

In afwezigheid van het vermogen van de kunstenaar om erg overstuur te zijn, is het de moeite niet waard. Voor beginners-decorateurs, de manier om stencils te gebruiken. Het zijn kartonnen vellen met uitgesneden tekeningen, het blijft om ze tegen de muur te leunen en de verf te spuiten. Alles, de tekening is klaar.

Mooie stencil op de muur
Mooie stencil op de muur

Hoewel de markt vol staat met soortgelijke producten, is het met de hand in eigen handen dat de versiering van de muren veel beter is en dat je de sjabloon zelf wilt maken. Hier komt de Whatman, een bouwmes, pennen of potloden. Op een dicht papier staat een patroon op internet en het overtollige mes wordt voorzichtig verwijderd met een bouwmes.

Stencil op de muur in de vorm van katten
Stencil op de muur in de vorm van katten

Voor het aanbrengen van de verf is het wenselijk om een ​​vernevelaar te gebruiken, maar een conventionele spray kan ook worden gebruikt.

Verfspuit
Verfspuit

Over de video: hoe maak je zelf een stencil

Volumetrische inrichting

Als er in de buurt van de muur niets gepland is en de ruimte volledig vrij is, kunt u stoppen met de keuze van driedimensionale decoratieve elementen. Het moet worden gewapend met gipsplaat (het wordt het hoofdmateriaal) en bepaalde decorelementen kiezen. Het kunnen decoratieve nissen, kolommen, een open haard of een gewoon pleisterwerk zijn.

Stucwerk aan de muur

Als er een vraag was om de muren in de kamer met uw eigen handen te versieren en gipsplaat als hoofdmateriaal werd gekozen, moet u de benoeming van de kamer niet vergeten. Er moet aan worden herinnerd dat zo'n decor een nogal zware emotionele lading draagt.

Het is noodzakelijk om de verdere textuur van de wandpanelen te bepalen:

  • niches passen ze goed in de gang of woonkamer in het interieur, ze dienen als een soort vitrine, waarop je prachtige objecten uit je eigen collectie kunt neerleggen. Maar vergeet de toewijding niet, die voldoende aandacht moet krijgen.

Niches in de muur

  • Versier een lege muur kan zijn kolommen, ze verdelen de ruimte in onderscheidende zones. Gebruik dit in het geval van lage plafonds en maak mooie pijlerstatieven - ze zullen het dak boven je houden.

Kolommen gemaakt van gipsplaat

  • Nog een decoratief element - haard. Het hoeft niet natuurlijk te zijn, er zijn veel analogen die werken op gas en elektriciteit. Ze kunnen worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel. Maar de decoratie blijft voor jou. Voor de vervaardiging van volumetrische decorelementen wordt gipsplaat gebruikt. Maar de facing wordt gedaan door andere materialen.

Decoratieve open haard

Flexibele steen

Om de muren in de kleuterschool te versieren passen ze flexibele steen toe. Onlangs is dit materiaal op grote schaal gebruikt. Het is een soort dun gedeelte van natuursteen, flexibel ingericht. Door zijn structuur is het niet harder gelijmd dan gewoon behang en decoratieve tegels. Meestal wordt het gebruikt voor het versieren van bogen, deuropeningen, kolommen of nissen.

Flexibele steen
Dus het ziet eruit als een flexibele steen

Velen zijn geïnteresseerd in hoe ze de muren in de badkamer met hun eigen handen kunnen versieren. En in dit geval is de flexibele steen niet onderdoen voor de klassieke tegel, het is ideaal voor het versieren van de vloer, het afwerken van de wanden in de badkamer.

Afwerking van het bad met flexibele steen
Afwerking van het bad met flexibele steen

Een flexibele steen kan worden gemaakt om het bad zelf af te werken, omdat het een hoge weerstand heeft tegen vochtige omgevingen.

Geweven afbeeldingen

Populaire manier om de muren te decoreren met doeken. Deze schilderijen van de eerste minuut trekken het oog naar jezelf. Om ze te maken, is een dichte stof die bestand is tegen vocht en verschillende verontreinigingen geschikt.

Foto's van stof

Ook kunnen doeken worden gemarkeerd met gordijnen, maar het is de moeite waard rekening te houden met de eigenaardigheden van dit soort decoratie. Ten eerste moet de stof zelf goed worden opgevouwen en ten tweede hebt u een goede combinatie van kleuren met een algemeen ontwerp nodig. Hierna blijft het alleen nog om een ​​brancard te kopen of te maken en de stof te trekken.

Foto's van draperieën van stoffen

stickers

Als sieraad voor de muren kunnen met hun eigen handen stickers worden aangebracht. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, dus ze passen in elk ontwerp. Stickers zijn gemakkelijk aan te brengen omdat ze een hechtlaag hebben en geen extra bewerking vereisen.

Decoratieve sticker op de muur

Dit decorelement ziet er goed uit bij toepassing op witte muren. Een ander kenmerk - duurdere items kunnen concurreren met gestencilde tekeningen. Hoewel hun kosten iets hoger zullen zijn, wordt dit goed gecompenseerd door minder arbeid en tijd.

Grote sticker op de muur

Je kunt zelf stickers maken. Om dit te doen, hebt u een kant-en-klare sjabloon met een patroon nodig. Op het sjabloon wordt een zelfklevend materiaal aangebracht, uitgesneden door het patroon en op de juiste plaats geplakt.

Maak je eigen galerij

Opgemerkt moet worden dat een monofonische muur een soort vitrine is waarop het mogelijk is om verschillende voorwerpen uit te rusten, waardoor je thuis je eigen galerij creëert. Het is genoeg om je unieke verzameling te plaatsen, en het maakt niet uit wat het zal zijn. Iedereen heeft zijn eigen smaak en interesses, dus het belangrijkste is niet wat, maar hoe.

Galerij met schilderijen aan de muur

De locatie van dingen moet speciale aandacht krijgen, elke puinhoop zal het uiterlijk alleen maar bederven en geen bewondering veroorzaken. Distribueer daarom je creaties op de vloer en vervolgens in dezelfde vorm naar de muur.

Ideeën voor het versieren van muren in een kamer (2 video's)

Hoe een muur te decoreren: decoropties (43 foto's)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

17 + = 18