А след боя за стени след шпакловки?

Какви усилия няма да приложите, за да постигнете идеално гладка и гладка повърхност след нанасяне на шпакловка, няма да успеете. Във всеки случай, на стените ще бъдат видими следи от шпатула, неравномерни преходи, хълмове или дупки и други грешки.

А след боя за стени след шпакловки?

А след боя за стени след шпакловки?

За да се избегне тази ситуация, се извършва шлайфане на стени, което ще разгледаме по-подробно в тази статия.

Как мога да смачкам стените?

А след боя за стени след шпакловки?

Важно е да използвате маска по време на шлайфането на стените, за да защитите дихателната система

На първо място, ще трябва да придобиете необходимите устройства.

За шлифоване ще бъдете полезни:

 • различни видове абразивни мрежи или различни вложени гранули;
 • сгъваем лъч;
 • шлайфаща гъба;
 • стълбище;
 • допълнително осветление;
 • шпатула с малка работна кърпа;
 • средства за индивидуална защита.

Опитните финалисти препоръчват почистване на стените:

 • след прилагане на замазка;
 • преди да приложите боята;
 • преди да поставите тапет.

Но има и други случаи, когато без шлифоване не работи.

Повърхностите за смилане не са много сложен, но много дълъг процес, което води до много прах.

За шлайфане се използва шкурка или специална абразивна мрежа. Това, което избирате, зависи от вашите предпочитания и желания.

Предимството на абразивната мрежа е нейната перфорирана структура, така че целият прах лесно да премине през отворите и тъканта няма да се запуши бързо. Замяната на мрежата се извършва след износване, което веднага се забелязва от външни знаци. В резултат на износване, мрежата може да се счупи и не изпълнява правилно поставената задача.

Най-често тази мрежа се продава на парчета, размерът на който може да бъде съчетан с размера на бара. За работа, трябва само да поставите платното на бара и да започнете преобразуването на стените.

А след боя за стени след шпакловки?

Shkurim стени на самата къща

Имайте предвид, че баровете могат да се различават значително по размер, така че при закупуване на окото да измервате точно размерите на гредата.

Абразивни окото има един недостатък - висока цена, в сравнение с nazhdachki. Но минус на шкурка - бързо износване, поради това, което платното изисква постоянна замяна.

Продавам nazhdachka в напълно различни варианти:

 • готов плат;
 • малък валяк;
 • навити в голяма ролка.

Ако искате да купите платно на ролка, незабавно решете как ще го отрежете, за да не останат твърде много отпадъци. Разбира се, можете да опростите задачата си и да купите готови парчета, но тяхната цена е много по-голяма от тази на непромазаното платно.

Друга отличителна особеност на nazhdachki е granularity, за която се говори за номерацията. Това е причина за много трудности и въпроси за начинаещи, които не могат правилно да изберат подходящата подробност.

Забележете, че колкото по-голям е броят на лентата, толкова по-голямо е зърното, а обратното. Nazhdachka с голямо зърно е представена в категорията от 20R до 220R, а с малки - от 240R до 2500.

Характеристики nazhdachki дадени в таблицата по-долу.

Основа на платното Хартия, памучен плат, влакна, полиестер, латекс, комбинирани
Свързващи компоненти Смола, лепило, лепило с смола, лак, карбамидна смола
За обработката на черна повърхност се използва зърното 500 до 1000 цт
За груб дървен материал 250 до 500 цт
За повърхностно изглаждане и първично шлайфане 100 до 250 цт
Шлайфане преди боядисване 20-40 цт
Мокро шлифоване 14-20 микрона
Премахнете блясъка 3-14 цт

Необходимо е да се покрият стените след замазка на две стъпки:

 1. Първото шлайфане се извършва с груба структура;
 2. втората фино зърнена хартия.

Най-често за ремонтни работи в апартаментите, се използват кожи от P80 до P280 и за особено фина работа - от 320 до 360Р.

Когато стената се шлайфа с началната замазка, е необходимо да я полирате с груб шкурка, чийто диапазон варира от 80 до 180Р.

Но обърнете внимание на факта, че това е много груб материал и ако имате намерение да нарисувате стените в бъдеще, не можете да използвате такъв шкурка.

Каква технология се шлифова?

А след боя за стени след шпакловки?

Самозасмукване на стени след шпакловки

Преди да извършите шлайфането на стените, е необходимо да проверите готовността за готовност (за да проверите дали са изсъхнали правилно). Работата беше удобна и резултатът беше положителен, получи достатъчно осветление. Лъчите не трябва да се изкривяват и да хвърлят сянка, третираната част от стената трябва да бъде осветена от всички страни.

Не забравяйте за индивидуалната защита, която ще предпази очите и дихателните органи от прах, повярвайте ми, ще бъде много.

Ако върху стените се виждат големи изпъкналости, отстранете ги с малка шпатула, но се уверете, че са чисти. След това поставете груб хартия върху бара и започнете да шлайфате стените отгоре, насочвайки се към дясната страна. Такива действия ще ви помогнат да не излизате и обработвате повърхността на малки места, като нямате нито един сантиметър от стената.

Ако никога не сте направили за опесъчаване на стените, и не се страхуват да се направи грешка шкурка, абразивни избран тест върху малък участък от стената на уединено място. Ако на стената има драскотини по време на теста, вашият избор е грешен, така че незабавно сменете кожата с по-малко зърно.

Още веднъж бих искал да спомена, че грубата шкурка е подходящ за подготовка на стени преди тапети, но последващото боядисване на стените не позволява наличието на дори най-малките недостатъци, които след нанасяне на боята ще станат по-силно изразени.

Опитайте се да не прилагате прекалено много сила по време на шлифоване, когато натискате лост и не криете повърхността дълго време на едно място. След като извършите няколко кръгови действия, проверете резултата и преминете към следващия фрагмент от стената.

Ако по време на песъкоструйната обработка след основното полиране откриете значителни ями на повърхността, пропуснете тези области и ги третирайте с шпакловъчен материал.

Когато основната повърхност на стените е полирана, можете да отидете в по-трудни части - в ъглите. За да се справите с ъглите, не използвайте шлайфаща лента, която само ще повреди слоя за замазка. За такава изтънчена и деликатна работа, гъбите за смилане са най-подходящи, за които ъгълът е наклонен. Ако нямате такова устройство, използвайте една и съща fine-grained nazhdachku, като го сгънете наполовина.

Как да се покрие тавана?

А след боя за стени след шпакловки?

Боядисваме тавана със собствените си ръце

При ремонта на помещението таванът не изисква никакво внимание от повърхността на стените, защото всички дефекти по него ще привлекат вниманието не само от собственика, но и от гостите в дома.

Изпълнението на полирането на тавана не се различава от шлайфането на стените. Единственият нюанс е, че работата по тавана е много по-трудна. Ето защо, преди да започнете да шлайфате района, вземете шлайфмашина.

Ако се използва такава машина за чудо, на нея се полага мрежа с № 60 до №80 за грубо отстраняване или решетка с номер 100 за довършителни работи.

За да достигнете лесно до желаната площ, използвайте стълба или скеле, но ако имате машина със специална бара, можете да стривате тавана директно от пода.

Повърхностното смилане се извършва с кръгово движение, докато повърхността е идеално гладка. Първоначално шлайфането отстранява повърхността от големи повреди, след което се отстраняват останките и прахът и повърхността се изследва за наличието на малки дефекти.

Когато приключи работата, можете да покриете стените с довършителна шпакловка. След като масата най-накрая изсъхне, завърши шлайфането с фино шлифован шкурка. Техниката на изпълнение на произведението е идентична, както е описано по-горе, единственият нюанс - движенията не бива да са толкова бързи, но чисти.

Когато всички повърхности са замърсени, е необходимо да се отстранят остатъците от прах, след което стените да се грундират. Това е прилагането на почвата ще увеличи нивото на адхезия на субстрата с последващи довършителни материали.

Решавайки кои материали да пясък на повърхността, и от коя технология, е необходимо не само да се вземат предвид съветите на по-опитни декоратори, но все пак опитайте ръката си в малка част от стената. Макар че днес можете да видите много видео уроци по мрежата, но те няма да заменят опита на работа с мелница или други абразивни материали, които трябва да усетите със собствените си ръце.