Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Много от собствениците на жилища, които планират цялостно обновяване на апартамента, решават за реконструкцията, подреждат отвора в носещата стена. Такава нужда може да възникне, да приеме решението за увеличаване на размера на банята, да съчетае кухнята с хола или да превърне апартамента в студио. За живущите в жилищни сгради с панели, устройството на отворите в носещите стени е не само проблем от гледна точка на атрактивен дизайн. Реконструкцията ще изисква компетентен технически подход, хармонизиране с комуналните услуги, получаване на разрешителни и спазване на технологията за пробиване на дупки. В тази статия ще разгледаме как да се произвежда и легализира отвор в носещата стена.

Концепцията за къща

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Лагерът е стена, която поддържа припокриване. Конструкцията на панелната къща предполага наличието на такива блокове като вертикална опора на плочите. Такова демонтиране без инсталиране на поддържащи механизми, пластините от горната част ще се спукат, в резултат на което пукнатините ще преминат над пода и стените на апартамента. Ако проблемът не бъде елиминиран навреме, сградата може да се свие.

Както можете да видите, столичните стени са изключително важен елемент в структурата на цялата къща. Определянето на местоположението им е възможно благодарение на плана за настаняване, който е посочен в техническия паспорт. Можете да се запознаете със схемата в Бюрото за технически инвентаризации или в отдел "Жилищни и обществени услуги". При оформлението на апартамента основните дялове ще бъдат разделени с дебели линии.

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Диаграма на устройството на вратата в носещата стена

Ако нямате достъп до необходимите документи, можете сами да се опитате да определите такава стена. Обърнете внимание на дебелината - като правило лагерите са по-широки. Почти всички лагери се намират на кръстовището на апартаментите и на кръстовището на апартамента и стълбището.

Ако не сте сигурни, столицата на стената или необичайно, не забравяйте: за разширяване на отвора в лагер стена при всички случаи ще изисква специално разрешение, както и експерти от Zhilinspektsii, която ще му дам, ще дадат обяснение по въпроса.

Допуска се отварянето

В много случаи можете да направите отваряне. Често собствениците на апартаментите чуват отказа. Има няколко причини за решението:

 1. Остарели носещи конструкции на цялата сграда. Фактът, че всяка къща разполага със собствен възраст, и ако вашата възраст над 20 години, както и основни ремонти не са направени нито веднъж, а след това направи отвор в носещата стена на сградата е изпълнен с негативни последици.
 2. Вратата в носещата стена над пода, долу, ще направи невъзможно преустройството на вашия апартамент. Важно е да обърнете внимание на местоположението на такива дупки - те не трябва да бъдат точно една над друга.
 3. Друга причина за отказа е броят на етажите на апартамента. На апартаментите на първия и втория етаж има максимален натиск, защото тук вероятността за получаване на разрешение за изрязване на дупката е минимална.
 4. Наличие на строителни дефекти. В къщите, предадени с нарушения на строителната технология, има несъответствия между междупластовите фуги, пукнатини между етажите и блоковете и други дефекти. В такива случаи ще получите категоричен отказ или искания за допълнително усилване на стената.
 5. Материал на стените на къщата. В къщи с тухлени стени разрешението за пробиване на дупки е по-лесно, отколкото в панелни или монолитни сгради.

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Запомнете: преди да продължите с реконструкцията, е необходимо да подредите отвора в носещата стена.

Ще са необходими редица документи и справки, но е по-добре да ги приемете веднага, отколкото да изпитате тревога след това. инспекция Housing при откриване непоследователна реконструкция има пълното право да предпише наказание от 3 хиляди рубли. Глобата е малка, но освен това ще трябва да получите разрешение. Ако една врата инспекция издълбани в подкрепа на стената ще бъде нарушения, ще ви накара да се дупката, в резултат на което всички ваши ремонти ще бъде безсмислена.

Апартаментът, в който има неразрешени промени, не може да бъде продаден официално.

 Мога ли да взема всичко

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Разрушаването на разделянето на капитала очевидно не е възможно и нито един специалист няма да даде разрешение за това. Пълното демонтиране на носещите конструкции е изпълнено с колапс на таванните плочи.

Какво ще се изисква

За да организирате отваряне, трябва:

 • проектни документи. Тази точка се отнася до плана за преструктуриране, изготвен от проектантския инженер. За да направите план за преработка, трябва да се свържете с проектантския институт. Още по-успешен вариант би бил да се свържете с дизайнерския отдел на същата строителна фирма, която се занимаваше с изграждането на къщата. След като инженер е определил дали реконструкция на жилища и в каква форма, той ще бъде окончателния план и ще даде на дизайна пакет от документи (резолюцията на носещата способност на стени и тавани, пода план, който ще бъде отбелязан с място за събаряне и изграждане на преградни стени е възможно определянето на конструктивните елементи, засягащи начина за укрепване на отварянето);
 • изявление. Заявлението е написано в личната ви проверка от вас лично на специален формуляр;
 • документи, потвърждаващи собствеността на апартамента. Видовете такива документи варират в зависимост от формата на придобиване на жилище (приватизация, наследяване, съдебна заповед и т.н.). Във всеки случай, трябва да имате копие от сертификата за собственост на жилища, сертифицирани в ОТИ на града;
 • техническо становище относно състоянието на сградата и възможността за организиране на откриването (издадено в проектантския институт);
 • разрешение за реконструкция от собствениците на жилището и собствениците на съседни помещения (писмено);
 • договор с изпълнителя, който има допускане до SRO. Тъй като частично демонтиране на носещата конструкция се отнася до дейности, които не се извършват от наемателите сами по себе си, в последната за да потвърди завършване на реконструкцията трябва да покажете толерантност SRO, която трябва да имате своя изпълнител. Без допускане, няма да получите акт на завършване, така че е по-добре да не спасявате компания на изпълнител.

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

В резултат на това получаване на всички разрешения от zhilinspektsii, собственик издава списание на произведения, в който можете да записват всички етапи на ремонта. С този рекорд на напредъка на работата трябва да е честно и задълбочено както отклонения и грешки в списанието са причина за отказ на собственика на сертификата за завършване на строителните работи.

Що се отнася до самата технология, това ще зависи от вида на отварянето - правоъгълен, извит. Във всеки случай пробиването не се препоръчва. Тя трябва да бъде отрязана, което се извършва от ненатоварен инструмент - диамантен кръг. Рязането с такъв инструмент може да се извърши по стационарен и ръчен начин, в зависимост от материала и количеството работа. В резултат на рязането се образува по-малко прах и дупката не се нуждае от допълнителна обработка.

Елементи за разполагане и монтаж на отвора в носещата стена

Преди рязане е необходимо да се увеличи отворът в носещата стена. Като се започне от материала на конструкцията, се използват различни укрепления, брой и местоположение на които се изчисляват от професионалисти. Сред усилвателите най-добре познати са неравномерните ъгли, напречници, канали и други метални структури. Всички те са подходящи за различни видове сгради и се избират индивидуално.

Не се препоръчва рязане на дъговидни отвори, тъй като технологията на тяхното усилване е много сложна и скъпа. По-лесно е да изрежете правоъгълна дупка и да я добавите с гипсокартонени конструкции.

Не забравяйте, че рязането в носещата конструкция е сложна и отговорна задача, която трябва да бъде изпълнена с координацията на всички технически норми и изисквания.

Видео "Врата на тухлена стена"

Погледнете техниката за направата на отвор в носеща стена с два тухли дебели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

24 + = 28