Градински пейки Снимка

Градински пейки Снимка

Градински пейки СнимкаГрадината пейки са малка форма в градината архитектура. Първите пейки са се появили още във времето на Древен Египет и най-изящните форми на пейки са придобити по време на Възраждането, когато най-добрите художници и архитекти са били ангажирани в проектирането на градини.

По това време пейката е не само място за отдих, но и в по-голямата си част орнамент на парка и неразделна част от ландшафта.

Градински пейки Снимка

Снимка на пейка от езерото

Понастоящем, когато се строят активно къщи и вили, формата и дизайна на градинските пейки станаха релевантни. В състава на всяка крайградска територия централното място се заема от къщата, поради което въз основа на нейния архитектурен стил се определя формата и стилът на пейките и другите малки форми.

Избор на място за релакс или къде да инсталирате пейка в градината

Градински пейки Снимка

Дървени пейки в близост до къщата. снимка

Когато търсите място за поставяне на пейки, трябва да помислите къде ще се намират останалите места, тъй като зоните за отдих ще трябва да дадат на вашата градина уникален образ. Поради тази причина е много важно правилно да се установят пейките, като се вземе предвид терена на околния пейзаж и парцела, както и компетентният дизайн да бъде избран.

Градински пейки Снимка

Пейка на терасата

В допълнение, градинската пейка, предназначена за селска къща или вила, трябва да бъде колкото е възможно по-удобна. На пейката трябва да бъде удобно и удобно да седи, така че желанието да се отпуснете и да се събудите е събудено.

Градински пейки Снимка

Пейка, изработена от метал за лятна резиденция

Едно от най-успешните места за поставяне на градински пейки и зона за отдих е тихото и уютно място, което се намира в най-красивия ъгъл на вашия сайт. В този случай, ако вашият сайт е доста голяма площ, пейките могат да бъдат поставени по протежение на пътеките в градината или в края на краищата, в близост до входа на къщата, както и в близост до чешмата или басейна.

Градински пейки Снимка

Градина пейка на снимката тревата

Много изгодни градински пейки изглеждат, когато се поставят на тревата, но това изисква тревата, която е устойчива на потъпкване. Отлично място да се отпуснете и да видите пейки, които се намират в близост до жив плет, перголи и зелени арки. Също така можете да поставите пейки близо до градината, за да почивате върху тях по време на спирането на работа на място.

Мобилни и стационарни градински пейки

Градински пейки Снимка

Портативна градинска пейка

Ако трябва да дадете пейка, но ще я използвате само когато идвате през уикендите на даката, най-добрият вариант за вас може да станете сгъваем мобилен магазин. Такъв магазин може да бъде както пластмаса, така и дървен, както и сгъваем механизъм, с който може да бъде сгънат и скрит в къща, навес, гараж или дори транспортиран в кола.

Градински пейки Снимка

Сгъваема дървена пейка. снимка

Ако имате нужда от възможно най-скоро да се създаде място за отдих, а след това сгъваеми градински пейки за тази форма не може да бъде по-добре, тъй като те имат надежден, лек и издръжлив строителство. Най-често те са направени от стоманена рамка, покрита с прахова боя, дървена гръб и седалка.

Друга възможност е сгъваемата пластмасова пейка, която е много икономична и лека, а нейната цена е много по-ниска от тази на пейка от дърво.

Градински пейки Снимка

Сгъваема метална пейка

Мобилността е едно от най-важните предимства на сгъваемите пейки. Разбира се, такива пейки не носят никакъв естетичен товар, но сред техните предимства може да се различи удобството.

Градински пейки Снимка

Стационарна градинска пейка

Стационарната градинска пейка, инсталирана постоянно на градинския парцел, трябва да бъде трайна и практична, тъй като ще бъде на разположение през цялата година и при всяко време под открито небе. Следователно, тя трябва да запази външния си вид, защото ще останеш на нея много години. Каменните пейки или метални пейки са идеални за стационарни пейки, както и за такива, които са изработени от висококачествени дървесни видове.

Материали, от които се правят пейки

Градината пейки могат да бъдат направени от различни материали, сред които можете да намерите камък, метал, дърво, пластмаса и комбинация от няколко материала. Най-достъпният и евтин материал е пластмаса. Но, за съжаление, пластмасовите продукти създават впечатление за някакъв вид временни, не представляват никакъв естетически интерес и са напълно лишени от комфорт. Издълбани или подправени пейки ще изглеждат страхотно в различни ъгли на градината, както и комбинирани пейки от метал и дърво. По-подробно ще бъдат разгледани всички видове пейки с фото примери.

Дървени градински пейки

Градински пейки Снимка

Дървени градински пейки

Най-популярни сред градинарите са дървените градински пейки, защото те са много красиви и удобни и ако ги направите дърворезби, те могат перфектно да украсят вашата градина.

Градински пейки Снимка

Красива дървена пейка

Основните им предимства включват факта, че дървото е естествен материал, топло и екологично чист. Благодарение на естествения си вид такава пейка може лесно да се впише в почти всеки пейзаж.

Градински пейки Снимка

Необичайна пейка

Градински пейки Снимка

Лятна дървена пейка

Дървената пейка трябва да бъде направена от масивно дърво, което е устойчиво на гниене. Тези дървета включват тик, череша, леска, лиственица, дъб и иглолистни дървета. За да се даде на пейка повече красота и защита от всички насекоми, е необходимо да се покрие дървена градинска пейка с боя или лак. Цената на такава пейка зависи от вида дървесина.

Градински пейки Снимка

Пейка от дървени трупи

Ако говорим за дизайна на дървени пейки, то много оригинални пейки, изработени от трупи, които са направени в селски стил. В допълнение, сега този стил стана много популярен.

Градински пейки Снимка

Пейка от масивно дърво

Градински пейки Снимка

Дървена антична пейка

И ако поставите ниска пейка, която е била грубо изрязана от здравия багаж на голямо дърво, близо до скална пързалка, тогава тази композиция със сигурност ще стане перла във вашата градина.

Градински пейки Снимка

Комплект дървени мебели за градината

Доста често производителите на мебели правят цели комплекти дървени градински мебели. Най-често в такъв комплект включва няколко пейки и маса, а има и големи апартамента, където дори включени шезлонги, маси за пикник, столове, кресла и др.

Градински пейки Снимка

Дървена маса и пейки за градината

Доста интересна е дървена пейка в дървена беседка, а на откритата веранда дървената маса с пейки ще изглежда страхотно.

Пейки от каменна градина

Градински пейки Снимка

Изящна каменна пейка

Градински пейки Снимка

Красива градинска пейка от каменна снимка

Една от основните характеристики на каменните пейки е трайността. Най-често те са изработени от кварцит, бял или цветен мрамор и груб гранит.

Градински пейки Снимка

Пейка от необработен камък

Пейките, които са направени от необработен камък, дават на градината ландшафтна посока.

Градински пейки Снимка

Пейка от каменна снимка

Градински пейки Снимка

Красива каменна пейка

От обработените гладки каменни пейки се правят градини в систематичен стил. Но такива пейки рядко се инсталират, защото материалът има много високи разходи.

Метални градински пейки

Градински пейки Снимка

Метална градинска пейка

Металните пейки са практични и издръжливи, те са идеални за употреба през цялата година.

Градински пейки Снимка

Пейка от метал

Металната пейка не се нуждае от специални грижи, но се случва, че пейката може да изглежда неудобно, тежко и забележимо тежи пространството.

Градински пейки Снимка

Метална пейка с облегалка

Ето защо е по-добре да изберете светъл диагонал, който идеално се вписва във всяка градина, без значение какъв стил е направен.

Градински пейки Снимка

Кована градинска пейка

Най-важните сред собствениците на вили, частни къщи и летни жители са кованите продукти, предназначени за градината, сред които основното място е заемано от пейки.

Градински пейки Снимка

Ковани пейки

Такива пейки изглеждат страхотно пред къщата, в откритото пространство и на фона на дърветата.

Градински пейки Снимка

Кована пейка под формата на пеперуда

Моделите на пейки могат да бъдат много различни - пеперуди, причудливи къдрици, цветя и листа. Кованите пейки за лятна резиденция и градина са в състояние да създадат романтични ъгли във ваше владение.

Градински пейки Снимка

Градина, изработена от метал с ковашки елементи

Пейките могат да бъдат изкуствено отлежали и перфектно записани в съществуващия пейзаж, който е направен в античен стил.

Градински пейки Снимка

Метална градинска пейка с мека седалка

За да направите мека седалка на фалшива пейка, можете да използвате специални възглавници и матраци, които трябва да бъдат вързани към пейка с въжета. Това решение ще ви помогне да направите престоя си удобен и удобен. Освен това ще бъдете нежно и топло. В хладно време, такъв подвижен матрак може да бъде поставен на пейка, за да се насладите на свежия въздух, наслаждавайки се на спокойствието.

Пластмасови градински пейки

Градински пейки Снимка

Полупрозрачна пластмасова градинска пейка

Най-непретенциозните и евтини са пластмасови пейки. Предимствата на такива пейки включват тяхната лекота, различни ярки цветове и мобилност. Но такива пейки няма да послужат дълго време за украшение на вашата градина, тъй като пластмасата е подложена на бързо изгаряне и унищожаване при пряка слънчева светлина. В допълнение, пластмасата е доста крехък материал, който е много лесен за повреди.

Градински пейки Снимка

Пластмасова пейка

Градински пейки Снимка

Градински пластмасови пейки

Градински пейки Снимка

Малки градински пейки от пластмаса

Но пластмасови пейки са много удобни за използване. Ако през лятото искате да поставите пейка в сянката на едно дърво и през есента, за да я прехвърлите на слънцето, тогава можете да го направите с лекота. Пластмасови пейки са много лесни за почистване, можете да го направите дори и от маркуч. Разбира се, има пейки и доста добра пластмаса, след което в този случай цената на пейката ще бъде с порядък по-висока.

Комбинирани пейки

Градински пейки Снимка

Магазин за вили от метал и дърво

Доста често в градините можете да намерите комбинация от пейки. Те са достатъчно издръжливи, практични, красиви и удобни.

Градински пейки Снимка

Красива пейка от дърво и метал

Най-популярни са пейки от дърво и метал.

Градински пейки Снимка

Проста метална пейка с дървени седалки

Топлината и комфортът на дървото се използват за направата на седалката, а дълготрайността на метала се използва в ковани гръбчета и подпори.

Градински пейки Снимка

Модерни градински пейки

Градински пейки Снимка

Комбинация от бетон и дърво

Също така може да има други комбинации - камък и бетон, коване и дърво, метал и камък.

Градински пейки Снимка

Метална пейка с облегалка и ратанова седалка

В момента много популярни пейки, които имат метална основа и облегалка с ратанова седалка.

Градински пейки Снимка

Възглавници и мека седалка за дървена пейка

Градински пейки Снимка

Мека пейка градина снимка

Градински пейки Снимка

Пейка с мека седалка

Можете да използвате тампони като допълнение към абсолютно всяка пейка, благодарение на която тя ще бъде удобна и удобна във всякакви, дори студени времена.

Пейки с арка

Градински пейки Снимка

Пейка с арка

Перфектно украсете градината си с пейка с арка. Най-често арките са изработени от метал, покрит с прахова боя, така че покритието да бъде защитено от корозия и няма да се спука под откритото небе.

Градински пейки Снимка

Дървена пейка с арка

На гърба и отстрани можете да поставите красив модел, а пейката може да бъде изработена от дърво или ковано. Арката може да бъде плетена с къдрави бързо растящи растения, като например момиче, грозде, декоративен лок, клематис и катерене на рози. В допълнение към всичко на арката можете да закачите саксии с утринна слава, натурциум и петуния.

Градински пейки Снимка

Пейка с пергола

Тази дъга може да се превърне в истинска връхна точка на вашия пейзаж.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 85 = 87