Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Устройството за изтичане на тоалетна чиния директно засяга вътрешността на стаята и цената й, така че трябва внимателно да я изучите преди да я купите. Например, ако решите да закупите тоалетна с над резервоара, трябва да се подготвят за допълнителните разходи, защото този дизайн се предвижда, че в резервоара ще бъде спряно по определена височина, което означава, че ще бъде необходимо да се закупи допълнително свързваща тръба, която трябва да бъде поставен директно върху тоалетната ,

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Изпускателният клапан е допълнително устройство, чрез което резервоарът се пълни с вода до определено ниво.

По пътя на източването на водните консервни кутии са:

 1. Странично с поплавък, който използва поплавъчен клапан с хидравлично уплътнение, верига и дренажен лост. Механизмът на този модел предвижда, че вентилът ще се издигне до повърхността под въздействието на налягането на водата, което в края на дренажа запълва контейнера. След пълното запълване допълнителният достъп до вода е блокиран.
 2. Горна с nepoplavkovym вентил, при което клапанът е направена под формата на пластмасов цилиндър, който се повдига и спуска ръчно чрез промиване.

К фитинги казанче - тази допълнителна плътно затваряне на устройство, който е отговорен за заетостта на резервоара определено количество течност след изпразване и дренажните елементи за тоалетна - устройство, което се задейства чрез механични средства и е отговорен за отмерена изпълнение на вода (това помага да се избегне препълване) , При стари модели тоалетната купа приемаше наличието на спирателен вентил с плаващ клапан. Механизмът на действие на такъв модел се основава на принципа на противоналягане.

Аксесоари за резервоари за промиване

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Схема на дренажния механизъм.

 1. Бутон, който е фиксиран към капака. Може също да бъде прикрепен към дренажния механизъм, но в същото време да го извадите, трябва да развиете бутона в посока обратна на часовниковата стрелка.
 2. Пълнене входящите клапани, вентил за пълнене, сферичен кран, топката-кран - различни имена устройство, което е предназначено за пълнене на резервоара за вода и регулиране на количество.
 3. Щепселът е необходимото устройство, когато има страничен вход на резервоара към тоалетната чиния. Щепселът е монтиран на противоположната страна на връзката на клапана за пълнене.
 4. Санитарни фитинги за отводняване.

Как да инсталирате или смените отделен резервоар

Преди всичко, към резервоара е свързана тръба за промиване. Тя има стандартен диаметър 32 mm. След това височината на промивната тръба е маркирана на стената. В същото време, резервоарът за оттичане се повдига на тръбата, така че долният й край да е разположен на необходимата височина. В това положение всички точки на закрепване са маркирани.

Резервоарът за източване трябва да бъде поставен хоризонтално. За да направите това, линията, която свързва точките за прикрепване, трябва да бъде изравнена. С помощта на свредло дупките, маркирани в точките, отбелязани по-горе, се пробиват. С помощта на дюбели се фиксира дренажната клапа. Някои модели са фиксирани със специални скоби.

Как да инсталирате или подмените резервоар с ниско ниво

Този модел предполага, че устройството е фиксирано директно към рафта на санитарния порцелан. На първо място, уплътнението е фиксирано. Често тези елементи са самозалепващи. Закрепването към рафта се извършва с помощта на специални болтове. Тази арматура е оборудвана с конусовидни гумени уплътнения, които трябва да се поставят в резервоара.

За да се предотврати изтичането на вода, когато гайките са затегнати, всички проходни отвори трябва да бъдат затворени с помощта на уплътнения.

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Устройството на резервоара за източване.

След завинтване на болтовете резервоарът е инсталиран на тоалетната. За тази цел болтовете на устройството се комбинират с дупките на тоалетната чиния и затягащите гайки се затягат.

След монтажа резервоарът е свързан към водопроводната система. За тази цел свържете маркуч, който ще захранва студена вода. Уредът трябва винаги да се проверява за уплътнението. Ако не е налице, връзката ще започне да се усвоява. След това водата се изпомпва в контейнера. Ако водопроводът е инсталиран правилно, всички връзки ще останат сухи и тоалетната може да се използва.

Как да инсталирате резервоара в стената

Някои модели бани предлагат закрепване на тоалетни с резервоари, които са скрити в стената. Тези водопроводни устройства са не само визуална атрактивност, но и доста практични. Такива модификации спестяват място и не могат да бъдат счупени.

Модели, вградени в стената, изработени от суперсилна пластмаса. Те изглеждат като обикновени стандартни продукти и приличат на широк плосък съд. Инсталацията се извършва на груба стена или в специално подготвена инсталационна рамка, комбинирана с рамката на окачената тоалетна чиния. За подобен резервоар набор от закопчалки се отнася за самия продукт.

За правилното инсталиране или подмяна на резервоара в стената трябва да спазвате препоръките, дадени от производителя, в приложените инструкции. Вградените резервоари имат изпъкнал панел, издаващ се от стената за грубо почистване или фиксиран върху нея отделно. Обикновено този панел има два бутона за източване на различен обем вода. С това устройство можете да пестите вода.

Отстраняване на дренажни проблеми

Разбивките на дренажния механизъм обикновено възникват неочаквано и могат да доведат до реална катастрофа. За да се избегнат сериозни проблеми и за да не се налага ремонт на съседи, всички разбивки трябва незабавно да бъдат елиминирани. Най-често има проблем, когато започва непрекъснато пълнене на резервоара с вода и непрекъснатото му изтичане. Понякога, за да се премахне такъв проблем, е невъзможно да се направи без пълна или частична подмяна на клапаните за резервоара. Причината за неизправности може да бъде износването на гумени уплътнения, уплътнители, изолиращи клапани или други части.

Инструменти, необходими за подмяна на армировка:

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Всички дребни проблеми в тоалетното казанче фитинги трябва да бъдат разгледани в най-кратък срок, в противен случай последствията могат да бъдат нещастни за дънните съседите.

 1. За затегляне на крепежите - ключът е 13.
 2. За да развиете маркуча за подаване на вода, ключът е 22.
 3. Регулируем гаечен ключ (замества предишните 2 инструмента).
 4. Арматура на дренажен резервоар.
 5. Уплътнителна лента.
 6. Смазване.

Технологията за подмяна на поплавъчния клапан:

 1. Водата се източва напълно от резервоара.
 2. С помощта на гаечен ключ, профилната част, която свързва водопровода с поплавък, се развива.
 3. Лостът е изключен.
 4. Развийте вътрешната и външната фиксиращи гайки.
 5. Използва се плаващ клапан.
 6. Вграден е нов вентил и поплавъкът е прикрепен назад. Препоръчително е да използвате същите фиксиращи гайки.
 7. Водата започва да тече в резервоара.
 8. Рамото на поплавъка е фиксирано в желаното положение.

Технология за подмяна на мембрана от сифон:

Инсталиране и подмяна на изпускателния вентил

Схема на поплавъчното устройство върху ниско монтираните резервоари за оттичане.

 1. Платното рамо е свързано с напречна греда, която е прикрепена предварително вместо капака.
 2. Водата излиза от контейнера.
 3. Сифоничката се разхлабва.
 4. Сифона се отделя от лоста за обезвъздушаване.
 5. Мембраната се променя.
 6. След това трябва да съберете цялата армировка, която е била използвана, в обратен ред.

Проблемът с шумно пълнене на резервоара може да бъде отстранен чрез инсталиране на ауспух. За тази цел към плавателния клапан се прикрепва гъвкава пластмасова тръба. Ако това не стане, може да ви бъде полезен стабилизиращ плаващ вентил. Ако тоалетната чиния е започнала да изтича, е необходимо да смените уплътнението или да затегнете гайката.

Поради наличието на необходимите инструменти и устройства, знаейки, конструкцията на цистерна устройство и монтаж подмяна технология, всички работи по отстраняване на проблеми могат да се извършват независимо и не харчат пари за специалисти с повиквания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 3