Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

Извършвайки у дома инсталирането на отвори със собствените си ръце може да се направи, без да се използва специален ръчен инструмент за монтиране на отворите, т.е. ако има друг ръчен инструмент. За да направите това, определено ще ви е необходим удар, за да монтирате тези елементи, като ви позволява да направите дупки в кръгла форма.

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

Монтирането на уши в дома се извършва със специални инструменти.

Вместо удар, използвайте кръгла метална тръба, която може да бъде едно коляно на стара неуспешна антена, чук с удобна дръжка. Тя ще вземе топка от метал, взета, например, от лагер или детски магнитен дизайнер.

Как да използвате ръчния инструмент при инсталиране на отворите

Първо трябва да направите дупка и да прекарате отвора в нея, оставяйки шапката си отпред. При завъртане на продукта, опорният пръстен е поставен на обратната страна. Като топка от метал, с диаметър малко по-голям диаметър част втулка, която има издадена цилиндрична форма, той трябва да бъде поставен върху тази част и се удари с чук. Ще има сплескване на топката за занитване и фиксиране на блока.

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

Устройство за запечатване уплътнители: матрица б - удар - бутало г - горни бутала миене 1 - поток 2 са посоката на частта на матрица удар 3- почукване част поток 4- държача на удар.

За максимална сила трябва да почукате на нита с чук малко, но не трябва да правите много усилия, в противен случай това ще разруши хардуера. За да използвате този метод, трябва да имате опит в работата с всички гореспоменати инструменти, които правилно ще изчислят въздействието върху топката.

При използване на импровизирани инструменти по време на инсталацията, самият процес на работа ще продължи много бавно. В същото време са необходими много допълнителни инструменти, които трябва да са на разположение във фермата. Най-добре инсталирайте аксесоарите със специални клещи, които позволяват да се изравнява цилиндричната част на отвора.

След сплескване на клещите острият болт трябва да остане на предната страна на продукта, а полупокриващата се полупланина се огъва от другата страна. Тя трябва да се използва като опорна пръстена, което е второто й половина. Необходимо е, както често процесът на разширяване може да доведе до разрушаване на цилиндъра, тоест до стените му. След това се образуват пукнатини и остри ръбове, които могат да повредят материала, като го разкъсат.

За да предотвратите повреда на тъканта, е необходимо да използвате специална пръстеновидна подложка, която е в контакт с материала, от който е произведен продуктът. Това няма да позволи появата на пукнатини, драскотини или сълзи.

Използването на клещи в процеса на инсталиране на отвори е достъпно за всички и не изисква допълнителни умения за работа с този тип ръчни инструменти.

Характеристики на ръчните инструменти и методи на използване

Можете да изберете най-често срещаните видове инструменти, които ви позволяват да инсталирате отвори. Извършвайки инсталацията, можете да използвате:

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

В монтажника на отворите Fiskars има 3 аксесоари за монтиране на отвори с различни диаметри.

 1. Инсталатор Fiskars.
 2. Инструмент за отвори "4 в 1" или сгъваем чук.
 3. Panchhem за монтиране на отвори.
 4. Клещи за монтаж на блокове "Micron" NT-2 (производител фирма Гама).
 5. Инсталаторът на "Кангаро".
 6. Kropodaylom.

Инсталаторът Fiskars включва инструменти, които ви позволяват да инсталирате отвори с различни диаметри, в брой от три парчета. Използват се, които работят с различни материали, чиято плътност е до 400 г, например сред тях може да се различи следното:

 1. Хартия.
 2. Пластична.
 3. Тънка кожа.
 4. Тънко фолио.
 5. Felt.
 6. Картон и др.

Инсталаторът се поставя на повърхността на материала със своя връх, който има люляк, където е необходимо. Не забравяйте да поставите специален килим, който предпазва продукта от повреда. Когато фиксирате върха на люляк, трябва да вдигнете върха с безплатна ръка с свободна ръка, която има сив цвят, което ще ви позволи да разтегнете пружината, като я освободите.

Протегля пролетта не повече от 5 см нагоре. След това продуктът се поставя с лице заедно с отвора, който трябва да бъде подравнен по същия начин с работния отвор, когато продуктът е обърнат надолу. След това трябва да инсталирате сивия връх на инсталатора и да издърпате люлякът нагоре. Ако е необходимо, работата трябва да се върши отново.

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

Клещите за монтиране на блоковете са удобни и лесни за работа.

С помощта на удар за монтаж, можете да поставите отвори с диаметър от 4-5 мм. С удар, приспособлението включва приспособления, които позволяват заковаване дупки. За да инсталирате отворите, завъртете капачката на перфоратора, завийте дюзата и направете необходимите отвори. При връщане дюзите се смачкват с клещи.

Общият набор от "Микрон" форцепс на NT-2 от фирмата Gamma включва 100 броя блокове с диаметър 4 мм. Използва се силен материал, за да се направят форцепси. Те са снабдени с дръжка с анатомична форма, владетел, който ви позволява да определите диаметъра на блока, пробийте дупката, която първо удари дупки. Инсталирайки отворите, просто притиснете дръжките на винтовете. Със същия принцип са монтирани и клещи Kangaro.

Както при инсталацията, използвайте чук

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

Процесът на инсталиране на отворите.

Демонтиращият се чук е инструмент за монтаж, който има няколко примамки. Те се завиват един в друг, а след това и в самия инструмент, който в същото време е доста тежък и следователно удобен за съхранение.

С помощта на демонтируем чук, ако е необходимо, инсталирайте отвори с размер от 6 mm или по-голям. По време на инсталацията чукът произвежда много шум, което е отрицателен момент при използването му, особено ако се използва късно вечер. Положителният ефект от работата може да се постигне чрез поставяне на отвора на всяко разстояние от ръба на продукта.

Най-важната точка в процеса на работа е наличието на твърда повърхност на работното място, тъй като в противен случай пликът няма да бъде инсталиран точно. Използвайте демонтируемия чук, който следва стриктно в съответствие с инструкциите:

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

При инсталиране на отвори в кожата или филц се използва ръчна преса за монтиране на отвори.

 1. Първо, местата, където са инсталирани блоковете, са маркирани.
 2. Когато подготвяте твърда, равна повърхност, поставете върху нея хартия или друг материал с надпис.
 3. След това перфораторът се поставя в перпендикулярно положение и върху него се полага серия от удари с чук.
 4. След като поставите удара, проверете дупката.
 5. Ако не съществува, след това с помощта на топче с форма на връх, монтажникът се изстисква или натиска неколкократно.
 6. Като завъртите продукта, вкарайте отвора от предната му страна и го сложете надолу.

На последния етап дорникът на монтажника трябва да бъде поставен в крака на отвора, който е сплескан, като го удари с чук.

Ръчни инструменти "Импулс" за производство на продукти с отвори

Инструмент за монтиране на отвори и неговите характеристики

За да инсталирате отворите с различни диаметри, използвайте различни приставки.

С помощта на инструмента "Импулс" можете да инсталирате дюбели както в дома, така и в промишленото производство. Инструментът пробива продуктите за отвори с диаметър 10 мм, които са необходими за плътни тъкани, включително брезенти. С инструмента "Импулс" можете да работите с широкоформатни тъкани, ако са поставени на маса или на пода.

За да инсталирате отворите с този инструмент е изключително просто, можете да го държите с удобна дръжка, като го държите в лявата си ръка. За да приведете инструмента в работно състояние, дръжката на спусъка се завинтва в специалния ствол. Качеството на инструмента зависи от оптималната позиция на спусъка.

По време на монтажа спусъка може да се регулира с помощта на регулиращия винт. С вграден шестоъгълник в инструмента можете лесно да направите всички необходими настройки. Самият регулиращ винт се намира в отвора с резба на спусъка и се завинтва в него.

Инструментът е снабден с магнитна клечка, която е необходима за монтиране на очния лоб, чийто пръстен трябва да бъде вкаран в матрицата. След това инструментът трябва да бъде поставен под материала. С помощта на остри асансьори продуктът може да се обработва с един ход чрез свободна ръка.

Когато използвате "Импулс", дръпнете с пръст дръжката на спусъка след правилното позициониране на инструмента. Трябва да се постави един или два хода на отвора, плътно притиснат към материала, в резултат на разширяването на блока. Ако има опит, положителен резултат ще бъде постигнат след първия инсулт.