Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

Шаблонът за боядисване на стени е отлично решение, което успешно се използва от майсторите на дома и уважаваните интериорни дизайнери. Технологията е толкова проста, че дори е малко изненадващо какво позволява да се постигне. С помощта на рисунка на шаблона е възможно да се трансформира наличното пространство и да се създаде невероятен красив индивидуален вариант. Основното е, че този метод може да се използва във всяка стая и стил.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

 

Какви са шаблони?

Шаблоните за боядисване на стени са най-лесният начин да се трансформират напълно стаите. И не изисква специални материали или опит. Какво представлява това устройство?

Отговорът на този въпрос е съвсем прост, защото всеки със сигурност е запознат с пластичните владетели с издълбани фигури. Когато се наслагват върху празен лист хартия, достатъчно е просто да се кръжат детайлите с обикновен молив или веднага да ги украсят и те ще останат на повърхността. Това означава, че можете да получите необходимите чертежи за кратко време, използвани за различни цели.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

Прототипът на сложни декоративни шаблони е прост пластичен лидер, използван за рисуване

Този принцип се поставя в основата на шаблоните, които се използват за създаване на декоративни изображения по стените. С тяхна помощ можете:

 1. Визуално увеличаване или намаляване на стаята. При условие че снимките са правилно подбрани и поставени.
 2. Обновете общия външен вид на интериора, без да отделяте много усилия и пари за това.
 3. Намалете недостатъците, които са на повърхността. Трябва да се има предвид, че е възможно да се прикрият както дефектите, причинени от оцветяването, така и тези, които се появяват след замазката.
 4. С самосъздаването на шаблона е възможно да се получи напълно индивидуален чертеж.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

Декоративният дизайн на детската стая заедно с детето може да се превърне в вълнуваща игра, която развива творческите способности на детето

Към бележката! Тази опция е идеална за завършване на стаята за тийнейджъри. В края на краищата, едно дете може не само да избере изображението, което му харесва, но и да работи с родителите си.

Видове шаблони

В момента има голям избор на шаблони, които се различават не само в декоративни, но и в начина, по който се прилагат, методът на нанасяне на боя. Първоначално капитаните съветват използването на готови опции, за да разберат принципа на тяхното приложение.

Следните видове се отличават с метода на нанасяне на боята:

 • Simple. Тази версия има друго име - монохромно. За работа се използва само един цвят боя, което е чудесно за начинаещи.
 • Комплекс или комбиниран. Такива рисунки се изпълняват в няколко цвята. Процесът на създаване на изображение изисква концентрация на внимание, точност и известен опит. Технологията е, че моделите трябва да бъдат правилно припокрити.

  Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

  Съчетавайки различни модели, можете да създадете уникални ексклузивни панели

 • Типове, които създават обем. Всъщност съставите, получени с тяхна помощ, могат да се считат за истински шедьоври. Но за основа, боята не се използва вече, а шпакловки. Полага се в тънки слоеве. Ако направите усилието и поставите правилно осветлението, композицията може да се окаже не само обемисти, но и с 3D ефекта.
 • Inverse. Такова разнообразие има напълно различна технология, която е, че е нарисувана върху самата рисунка и околното пространство. Основното нещо е да се създаде ясен контраст.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

При директните шаблони шаблонът се подчертава с боя, а на обратното се оцветява фонът около декора

Към бележката! Придобиването на шаблон, трябва да имате предвид, че той е за еднократна употреба и за многократна употреба. Последният вариант най-често се използва за създаване на малки рисунки.

Избор на продукт

Сега има много компании, които предлагат своите услуги за създаване на шаблони. И ако искате, можете да поръчате изображение, което напълно отговаря на вкусовете и исканията на този, който реши да украси стените на стаята.

 1. Еднократните версии са изработени от винил филм, който има лепило. Той ви позволява да закрепите безопасно използвания продукт на повърхността. Не е нужно да се притеснявате: след премахването на корицата няма следа.
 2. Възстановените шаблони за боядисване на стени са изработени от акрил или пластмаса. Тази опция може да се използва многократно.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

За репликирането на този или този модел е по-удобно да се използват шаблони за многократна употреба

За да изберете правилно устройството за боядисване на стените със собствените си ръце, трябва да вземете предвид някои от нюансите:

 • Най-добре е да изберете най-изчистения чертеж. Това избягва ситуацията, когато стаята ще бъде украсена с безсмислени шарки.
 • Трябва да се внимава да изберете размера на всички части. Ако изберете твърде малки елементи, те ще изглеждат като твърди, разединени места.

  Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

  Ненужно наситеното изображение от разстояние се слива в едно безлично изображение

 • Необходимо е да се вземе предвид комбинацията от изображението с вече съществуващия стил, както и с други шарки и рисунки в стаята.
 • От голямо значение е мястото за кандидатстване. Не трябва да създава впечатление за безсмислие.

Ето защо дизайнерите се съветват предварително да изучават чертежите, подходящи за определен стил. Това ще доведе до избягване на пълен лош вкус в резултат на това.

Самоизработен шаблон

Шаблоните за стени за боядисване могат да бъдат направени сами. Разбира се, професионалните са по-качествени, имат по-изискана рисунка, но с определена усърдие всеки може да създаде опция, която да не изглежда по-лошо.

Най-простият метод на производство:

 1. За работа, изберете картон с правилния размер. Ако е необходимо, можете да използвате дори Whatman.
 2. Намерете чертежа, който харесвате. Разбира се, с големи размери, е нужно много усърдие, за да прехвърлите изображението на повърхността.
 3. Предната част е залепена с прозрачна лента. Важно е да направите това, за да получите гладка кърпа.
 4. С нож за канцеларски материали се изрязва картина. Основното е да следите връзките. Ако частите трябва да бъдат разположени в центъра на изрязаната секция, оставете свързващите ивици. Те трябва да бъдат оцветени на ръка.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

За да направите шаблон със собствените си ръце, препоръчително е да използвате тънка пластмаса, тъй като хартиеният шаблон ще стане неизползваем след 2 - 3 петна

Тази опция може да се използва няколко пъти. И ако е поставена от двете страни, тогава тя става повторно използваема.

Технология на употреба

Всичко започва с факта, че покритието се почиства от прах и мръсотия. За да се осигури правилното разположение на шаблона, шаблонът е предварително монтиран, като се отбелязва как трябва да бъде поставен. След това се подготвят всички необходими материали и инструменти. За да фиксирате версията без лепилен слой, приложете лента за боядисване.

Към бележката! Боята трябва да бъде избрана в зависимост от основата, в противен случай желаният ефект няма да работи.

Избор и производство на шаблон за боядисване на стени

Нанесете боята по всеки удобен начин, но качеството на шаблона зависи повече от вида на основата на цветовия състав

Решението за боядисване се прилага по няколко начина:

 1. Чрез пръскане. За тази опция боята идва от кутия.
 2. Използване на ролка. Позволява бърза работа.
 3. С помощта на четка. Този метод ви позволява да работите с всички шаблони.

Има едно просто устройство, което много дизайнери предпочитат - това е обикновена гума от пяна. С негова помощ можете да създадете дори специални намазки.