Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Старият жилищен фонд е известен за всички с малко свободно пространство, малки кухни и същите оформления. Кухнята, съчетана със залата, е един от начините за разнообразяване на жилището, което го прави по-хармоничен. В Хрушчовите това е единственият вариант, който ще увеличи пространството. В крайна сметка, в една малка стая, семейство с 5-6 души трудно може да се побере. Интериорът на кухнята, съчетан със залата, който не се ограничава само до врати и стени, изглежда много стилен и необичаен.

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Снимка 1. Двуетажният етаж може да бъде изработен чрез изливане на допълнителна замазка.

Тази техника е намерил приложение не само в малки апартаменти, но по-просторни, както и вили и studiyah.V този случай, в съчетание с трапезария и кухненски не са за увеличаване на пространството, но за удобство и красота.

Плюсове и минуси на комбиниране

Обединяването на кухнята и залата има едно желание да разшири границите на помещенията. При започване на реконструкция на апартамент трябва да се има предвид едно: кухнята трябва да бъде място за готвене, а дневната трябва да се използва за почивка. Влизайки в интериорния дизайн на такава стая, е желателно да не бъркате нищо. В кухнята, в комбинация с коридора, се нуждаете от прецизно зониране и разпределение на функционалността.

Реконструкцията на помещенията има своите предимства:

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Снимка 2. Дизайнът на многостепенния таван е направен от гипсокартон.

 1. Господарката на къщата вече не трябва да бъде сама в кухнята. По време на приемането на посетителите е възможно да се проведе лесен разговор и да се подадат ястия.
 2. Ако в семейството има малко дете, кухнята с коридора ще позволи на майката да го наблюдава. Ако имате дете в училищна възраст, можете спокойно да готвите и в същото време да наблюдавате процеса на подготовка на домашна работа.
 3. Кухнята и всекидневната визуално се увеличават. Не е необходимо да се очертава граница на зониране, където е стената. Можете да увеличите територията на работното място или да разширите залата.
 4. Няма нужда да купувате телевизор в кухнята. За едно комбинирано пространство един голям плазмен екран е идеален.

Не забравяйте, че решението за комбиниране на кухнята със залата може да срещне някои проблеми:

 1. Не се препоръчва мокрото кухненско помещение да се премести в хола.
 2. За всяко преустройство на апартамента трябва да имате разрешение от ОТИ. Това ще помогне да се избегнат лошите последствия. Много често в къщи със стари конструкции съседните стени имат носеща функция. Тяхното унищожение може да доведе до това, че просто останете без покрив над главата си.
 3. Дори при наличието на добър течение, е трудно да се избегне миризмата на готварска храна в зоната за отдих.
 4. Мръсните ястия в мивката могат да разрушат цялото впечатление от интериора.

Дизайн на кухнята в комбинация с коридора

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Снимка 3. Диаграма на врата под формата на арка.

Вътрешният дизайн при разрушаване на преградата между помещенията трябва да ги разделя визуално и функционално. Има много възможности за разграничаване на работните места. Най-популярните дизайнерски решения са:

 • двуетажен етаж (снимка 1);
 • таван на много нива (снимка 2);
 • дъга (снимка 3);
 • бар брояч (снимка 4).

Многоетажният под изглежда много оригинален. Стъпките могат да бъдат направени с различни цветове или текстури. Интериорът с многоетажен под е постигнат чрез изливане на замазката на една стъпка, над другата. Но в тази версия има недостатъци. Стъпките могат да бъдат опасни за малки деца или възрастни хора.

Друга възможност в дизайна е да се използва таванът на различни нива. Такава структура се създава от гипсокартон. Технологията на изпълнение е същата като при изграждането на окачени тавани. Този метод не ограничава функционалността, не създава смущения и изглежда много приятно.

Разделянето на зони за отдих и кухня с помощта на арката е по-икономично и по-лесно да се изпълни. За дизайна си можете да използвате гипскартон.

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Снимка 4. Схема на бара.

Бар брояч е най-популярното решение. Интериорният дизайн с неговата употреба е подходящ за млади семейства, които обичат да правят шумни партита. В тази версия боронната стойка представлява границата на две стаи. Той не ограничава функционалността на всекидневната, нито на кухнята. Дизайнът му се използва като допълнителна работна повърхност, маса за парти за чай или облицовка, където можете да поставите аксесоари за маса. При наличието на бар, можете да си купите сгъваема голяма маса и да я сложите само при притока на гости.

Стилистични решения

Интериорът на залата с кухнята може да бъде направен в стила, който предпочитате. Можете да изберете дизайн със строг високотехнологичен дизайн, без излишни детайли и изобилие от технологии, или ще спрете в светлината на страната. За дизайна на стаята има много стилове. Всеки от тях е атрактивен по свой начин.

Интериорният дизайн на кухнята с коридора ви позволява да комбинирате различни стилове, но трябва да се направи много внимателно.

Ако сте се настанили на ретро стилистично решение, тогава трябва да закупите подходящото обзавеждане. Тя трябва да бъде достатъчно груба с наличието на плашила. Ако в нея или нейния вид, сякаш не е минала през едно поколение, то вие сте на правилната посока. Реколта стил се характеризира с използването на всички нюанси на млечни продукти, бежово, меко оранжево. Създаването на контраст ще позволи тъмно кафяв цвят. Интериорното проектиране в това решение ще направи зала с кухнята ведра и красива.

За любителите на светлината и чистотата, скандинавският стил е подходящ. Той е богат на светли цветове и лаконични мебели. Опитайте се да дадете предимство на естествените материали. Ако ясният формуляр не е за вас, тогава можете да спрете на дизайна в провансалски стил. Той също така има меки пастелни нюанси, които са хармонично съчетани с издълбани мебели. Ще бъде много интересно да погледнете стените на тапета с контраст.

Зоното пространство

Как да изберем дизайна на кухня, съчетана с зала

Снимка 5. Помещението кухня може да се направи с подови настилки от различни материали.

Не забравяйте, че имате кухня и зала са единична стая. Интериорът на кухнята не трябва да бъде нещо отделно и не е свързано с хола. Разделянето на зони може да се постигне с помощта на ефектите. Смесването на елементи от различни стилистични решения е позволено, но един от тях трябва да доминира. Ако украсите интериора в провансалски стил, а кухнята ще бъде в хай-тек, това няма да направи много приятно впечатление. Всичко трябва да бъде в хармония помежду си.

Много често се използват варианти с дизайна на пода за зониране на кухнята, която е съчетана с хола. Ако не искате да затрупвате пространство с различни дялове, тогава тази опция е оптимална. Разделянето на подове предполага различно решение на цветовете, като подовата настилка е с различни материали. Така че в кухнята може да поставите керамични плочки, а в хола можете да използвате паркет или ламинат (снимка 5). Интересно е да погледнете разбивката чрез фактури и чертежи.

Ефективно изглежда различна декорация на тавана и стените на кухнята-хол. Това решение може да допълни външното зониране. Интериорният дизайн на кухнята може да бъде направен в студени цветове, а залата е изпълнена с топли нюанси. Ще бъде интересно да погледнете контрастиращия цвят.

Мебелите също служат като отлична възможност за зониране на пространството. Голям диван с висок гръб ще се справи перфектно с тази задача. Основното е, че тя изглежда хармонично до кухненските мебели. Ако задната му страна оставя много да се желае, тогава можете да използвате странична маса или шкаф за тази функция.

Ние разпространяваме светлината

Всички работи, свързани с преобразуването на осветлението, е препоръчително да се извършват по време на ремонта. Това ще спести време и пари. Осветлението на кухнята, съчетано със залата, трябва да бъде автономно. Желателно е оборудването на работната зона с флуоресцентни лампи. Ярко осветление ще дойде по-удобно при готвене. Няма да е лошо да изглеждаш като стена.

В стаята за гости ще има място за полилей, вградени точкови лампи и лампа за подовете в близост до мека мебел. Трябва да се има предвид, че цялото осветление на стаята трябва да се извършва в същия стил. Ако работната повърхност изисква ярко осветление, тогава в залата ще бъде подходяща заглушена светлина. Доброто допълнение може да служи като тежки завеси в района на гостите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 2 =