Как да лепене пластмасова пластмаса пластмасов таван: процеса на залепване (видео)

Тук идва последният етап от ремонта, крайният акорд, в който ще се залепят пластмасовите тавани от пяна. С помощта на правилно избрания багет се оформя правилният пространствен стил на помещението, неравностите по повърхността на стените и тавана се отстраняват визуално, стаята придобива пълен дизайн и естетичен вид. Несъмнено платформата за первази на тавана може да се превърне в основен елемент на интериора, ясно да очертае контурите на стаята, визуално да го направи по-голям, по-просторен. Има много различни видове таванска багета. Помислете за пяна от пяна и нейните предимства.

Как да лепене пластмасова пластмаса пластмасов таван: процеса на залепване (видео)

Схемата за монтаж на таван, заобикалящ ръцете.

Основното предимство на този избор е сравнително малка цена с отлично качество и висока надеждност. Практиката на пяната за пяна се потвърждава от голямото търсене и често използване. Този материал е клетъчна маса, основният обем, в който поема въздухът. Поради това те са високотемпературни и звукоизолирани и се използват успешно в ремонтните работи не само от професионални майстори, но и от хора, решили да ремонтират със собствените си ръце. Багетите са перфектно наведени и нарязани, много леки, те също са лесни за боядисване, така че няма проблем при работа с тях. Слаби места на този строителен материал - крехкост (лесно се разбива в процеса на работа) и страх от водата, така че е по-добре да не се залепват баните. Също така възниква въпросът как да лепира пяна от пяна.

Основните аспекти, когато се използва перваза от плътна плоча от пяна

Нека се опитаме да класифицираме подробностите, които трябва да обърнете внимание при купуването на багети.

Как да лепене пластмасова пластмаса пластмасов таван: процеса на залепване (видео)

Рязане на съседни филета за вътрешни ъгли.

След това трябва да подготвим самите таванни корнизи, да изрежем необходимите ъгли на пяната, да проверим дали те се сливат и няма дупки. Залепване на багета е задължително до окончателния ремонт, т.е. преди залепване върху тапет и боядисване на тавана (по-добре е да го боядисвате заедно с дъската).

Полиуретановият цокъл идеално се вписва с повърхността на гипсокартон и бетон. С тази опция инсталацията се извършва с акрилна или гипсова шпакловка, смес от алабастър.

Как да направите ъгъл от пластмасова багета от пяна

Ако сте избрали тесен плинт, тогава той е нарязан с ножица под ъгъл 90 °. Ако е широк, ще ви помогне да го направите. За да не паднеш в капана и да направиш правилно багета, е по-добре да използваш стол.

Как да лепене пластмасова пластмаса пластмасов таван: процеса на залепване (видео)

Варианти на перваза на тавана.

Нека се опитаме да опишем подробно процеса.

  1. Вземете корниз и с помощта на молив прави права линия под ъгъл 45 °, а след това с нож отрязани на ненужната част. Подобни действия се предприемат и с втория плинт, така че ставите съвпадат перфектно помежду си, няма празнини.
  2. Опитайте на два сегмента, ако са прави, след това ги подпишете, за да не ги объркате по-късно. Пропуск от 1,5 мм се счита за приемлив, той няма да бъде видим. Ако разликата е по-голяма, не се отчайвайте, силиконовият уплътнител ще ви помогне. В голям слот можете да изстискате лента от багет с нож и след това да го разтриете с лепило.
  3. Нарязвайки всички ъгли от пяната на пяната наведнъж, трябва да направите склад на около 3 см на всяка стена. Излишно е тогава да се наложи да се отреже на пряка връзка в средата на стаята, след като се изреже ъгъл.

При залепване на багетите е необходимо да използвате само еднакви парчета, след което можете да избегнете пукнатини и счупвания.

Процесът на залепване на перваза от пяна

Как да лепене пластмасова пластмаса пластмасов таван: процеса на залепване (видео)

Схема за залепване на таванни первази.

Първо, подгответе багетите. По-добре е да се прилепне свързващите ръбове, ако бъдат предварително обработени с фина шкурка.

Обърнете специално внимание на лепилото. Тя трябва да бъде хомогенна маса без бучки и да не е твърде течна, леко вискозна. Ако решите сами да приготвите лепилото, трябва да смесите сухата смес във водата, като добавите лепилото за строителството на PVA в съотношение 1 към 100.

По-добре е да приложите такова решение наклонено, без да забравяте, че те трябва да покриват и двете страни на багета на всеки 20 см. Това се дължи на факта, че лепилото се разпространява. После плъзнете плътен цокъл към стената и тавана от двете страни, просто не прекалявайте, тъй като полиуретановите завеси са все още крехки, могат да се счупят. Ако се появят ексцесии, ще трябва да ги махнете с твърда четка и да почистите основата с влажна кърпа. Излишно лепило, което се появи под багета, можете също да запълнете празнините и пролуките на ставите.

Препоръчва се първо да се залепят всички ъгли, тъй като е по-трудно да се създаде връзка от центъра. Вертикалните стави са по-леки от ъглите.

Още веднъж трябва да обръщате внимание на факта, че не можете да окажете много натиск върху полата на плитката на тавана на пяната, натискайки неравностите. Те трябва да лежат или прави, или гладко. Пролуките, които се появяват близо до тавана, могат да бъдат скрити с шпакла. Ако пукнатините се появиха в ставата, то се постави върху долното ниво на ръба на основата.

Благодарение на тези малки "трикове" можете лесно да скриете малките грешки при залепването, ако се използва пяна от пяна.

Последният етап на работа

Така че багетите от пяна от пластмаса са поставени, има крайните работи, директно, завършващи целия процес.

Когато всички первази са поставени, трябва само да попълните правите стави. Тази процедура трябва да се извърши на следващия ден, след като корнизът е бил залепен. За тези цели се използват само гипсова мазилка и боя на водна основа.

Не забравяйте да обърнете внимание на малки пукнатини между подложката и тавана, които вече могат да бъдат покрити.

Само след 24 часа можете да продължите към декоративната страна на ремонта, а именно боядисването на перваза на тавана на пяната.

Кратко резюме

Филтният полистирен има своите предимства, една от които е тяхната уникална прилика с мазилка, която е много скъпа и трудна за завършване. Те са достъпни, с леко тегло и невероятно лесни за инсталиране.

След като слепете пяна от пластмасов таван, веднага ще видите как се трансформира стаята, интериорът се промени. Благодарение на този декоративен елемент стаята е изтънчена, ремонтът получава пълен облик.