Как да лепим багетите на тавана с асистент “ботаник”?

Как да лепим багетите на тавана с асистент “ботаник”?

Имам приятел, отличен учен и икономист, но не мога да вкарам гвоздея в стената. Така че бях изненадан, когато в телефонен разговор попита как да лепи багетите до тавана. Вадик изгражда селска къща и периодично ми помага и екипът да извършва неквалифицирана работа. Вечерта отидох да видя състоянието на декорацията на интериора и да разбера причината за интереса към таваните.

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Багет за опънати тавани

Подготовка на стени и тавани за тапетиране

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Залепете багета на тавана. Подрязване без седалка

Нает за вътрешни довършителни работи, работниците решиха да сменят. Един вид и леко разпръснат клиент не трябва да разбира тънкостите на своята професия. Те бяха погрешни. Вадик има железен характер. Харесва гладки тавани и стени, под прав ъгъл.

След като инспектирах неравни повърхности, без да ги отстранявам и подготвям, разтоварвах инструмент за залепване на багетите от машината:

 • стол за рязане на первази под ъгъл;
 • шпатули за 7 и 20 сантиметра;
 • Кабел и трактор за линии за нарязване;
 • Пистолет с балон от лепило за свързване на краищата;
 • монтажно лепило за изделия от експандиран полистирол.

Беше необходимо да се пристъпи към изравняване и замазване на стените. В противен случай няма да работи правилно, за да залепи багета. Аз замазвам. Вадик грундира и почисти. В стаите, където окачен таван, първо го монтира. В банята и в кухнята поставени плочки.

внимание: Багетите са залепени за идеално плоски стени и таван, почистени и покрити с грунд.

Клейм с асистентни тавански первази за боядисване

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Инструменти за монтаж на опънати тавани и таванни первази

Част от полата на тавана отбеляза размера на тавана и стените. След това, с помощта на приятел и въже, той отблъсна линиите, върху които трябва да лежи багетицата. Използван е обикновен плинт от пяна с надлъжни издатини. Лесно е да поставите, не е необходимо да регулирате шаблона. Започнахме от ъгъла. С помощта на стол, изрежете края на ъгъл от 45 ° на една лента, а след това от другата, завъртете цокъла нагоре с долната равнина. Тъй като дължината не е достатъчна за цялата стена, незабавно отсечете втория край. Дървото е по-добре запазено и не се разкъсва с течение на времето, ако е нарязано наклонено. Степента на залепване и устойчивостта на деформация се увеличават.

Багетата на тавана са залепени по две равнини. Смажете ги с шпакловка, уплътнител. Предпочитам да монтирам лепило. Пенопластът най-добре запазва състава за продукти със стиропор.

Проверих коректността на рязането на первазите в ъгъла, като ги закрепих на място. Той сложи лепило от двете страни на багета със шпатула. След това, внимателно нанесени, ръководени по линиите, да се поставят правилно и да се натискат по цялата дължина. Тогава второто. Излишъкът от лепилото се събира със шпатула. Помощникът е поверен да изтрие основата с топла вода, за да измие всички ненужни с помощта на гъба. Ако тя изсъхне, ще бъде трудно да го почисти. На следващите ивици на багетичката, краищата се смазват с лепило. Балона се зарежда в монтажния пистолет. Той нанесе малко върху пяната и веднага извади излишъка. Един приятел с топла вода ме последва.

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Работете върху запечатването на фуги с гумена шпатула, за да не повредите перваза.

Приготвени парчета багет с изпъкнали ъгли в половин колона. Аз маркирах долния ръб. Покривът на тавана се преобърна, полагайки се на стол. Проверих, че посоката на рязането е правилна, външната страна е по-голяма. Тогава всичко направи същото.

На следващия ден, когато багетицата беше забита и изсъхнала, минах през шпагата по ъглите и ставите. Направих това с малка гумена шпатула без дръжка. След това се повтаря и завършва обработката с акрилова замазка. На външните ъгли пяната беше трудно да се настрои. Всеки път, когато разтворът изсъхне, Вадик го пуши. Няколко дни по-късно инструктирах моя приятел да започне всичко и да започне да рисува.

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Извит окачен таван

В резултат на това "студентът" записва в обобщената си работна поръчка:

 1. Направете маркиране по стените и тавана.
 2. Нарежете багета и проверете ъгъла.
 3. Разстила се с лепило.
 4. Прикрепете по линията и поставете.
 5. Избършете с вода.
 6. Напълнете ставите и почистете.

В стените на банята са облицовани с плочки. За да не го размаже, багетата над главата е боядисана от предната страна. Стиропорният слой беше нарязан, положен на пода и вкусен с четка няколко дни преди залепването. Малка боя от този буркан не е оставила никакво оцветяване на ставите и ъглите след оголване.

Плочките имат твърда гланцова повърхност. Самолетът, съседен на тавана и краищата, беше намазан с монтирано лепило. На дъното беше нанесена тънка лента уплътнител в горната част. Направих го с пистолет. Много е важно уплътнителят да не излиза извън ръба на багета. Знам от опит, че боята не се придържа към нея, е невъзможно да се почисти. За да създадете гладък преход, поставете лента за боя върху плочката, под най-пяната. След това запечата празнината с акрилна бяла замазка и извади излишъка с мистрия за плочки, ъгъл с радиус 2 мм.

Под окачените тавани са залепени багети на стената

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Тапети с перваза от собствените си ръце

Когато се стигна до стая с опънат таван, Вадик се уплаши, че не можем правилно да лепим багета и да не повредим тънкия филм. Обясних му, че за това се използват багети с плоска стена. Те са залепени само във вертикална равнина. Можете да монтирате и таван первази. Тогава горната му част е плътно притисната до тавана суха. Лепилото се прилага само в долната равнина.

За да не отрежа тънък филм с нож, внимателно проверих рязането. Пенопластът е лек, може да бъде залепен за тапет. Полиуретанът е по-плътен, има по-голямо специфично тегло. Не рискувайте. Необходимо е да отрежете горната част на тапета по линията, маркираща ръба на багета. След това почистете стената и грунда. Самите ние приготвихме стаите. Реших да поставя, най-напред цокъла, после тапета. Така че е по-удобно да шпакловка и заглаждане на краищата. Покритието на стените няма да пострада.

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Тапети с багети

Нарежихме багетите, проверихме седем пъти докосването им. Едва след това започнах да размазвам перваза и да го придържам към стената. Когато маркирах, плътно притиснах горната част към тавана за опъване. Сега сложи крайните ленти по линията и отново провери напрежението върху филма. Излишното лепило веднага се почиства. Един приятел тръгна уверено след мен с гъба и избърса багета на тавана.

Преди да включа ставите, помолих Вадик да донесе вестниците. Поставете листовете между удължения таван и горната равнина на основата. Поставих парчета лента на филма. Следи от залепващата лента трябва да се измият правилно с почистващото средство за прозорци.

Нестандартни опции за завършване на плотове за опънати тавани

Как да лепим багетите на тавана с асистент

Ние слепваме тавана настилката със собствените си ръце

Моят приятел бързо се научи и творчески се приближи към процеса, той беше привлечен от залепването на багета. Когато стигнахме до дневната, купихме светодиоди и масивна перваза на тавана. Нуждаем се от широк чаршаф. Маркирайки линията на стената, проведохме още една. Решихме да лепим багета с пролука под опънатия таван. Светодиодите бяха инсталирани в пролуката по целия периметър. Осветлението визуално повдигна арката.

Жалко е, че стаите в къщата са завършени. Имаме толкова много идеи, особено от приятел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 4