Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

PhotosVideos
Мнозина помнят времето, когато закупуването на мебели беше събитие. Трудно беше "да го получи", но изборът беше даден на потребителя изключително тесен. Но литературата е популярна, в която е възможно да се намерят подробни описания, например как да направите сама килер. Въпреки богатството на пазара - огромен избор за потребителя сред всички видове модели и цветове, стилове и ценови предпочитания, тази информация все още е релевантна. Наистина, как да направите гардероб за къщата? В крайна сметка това не е само вълнуваща дейност.

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Кабинетът може да бъде направен не само с помощта на "чук и нокти", но и да се събере от други импровизирани материали и идеята може да бъде заимствана от известни дизайнери.

В резултат на това получавате уникално обзавеждане, което напълно отговаря на параметрите на вашето жилище.

Този проблем най-често възниква по отношение на балкони и лоджии, където всяка см от пространството трябва да се използва с максимална полза. И колко прекрасно е, че днес в магазините има огромен избор от материали, както и "полуготови продукти", които дават възможност да се произвежда такава желана мебел за няколко часа.

Начертайте идея под формата на чертеж

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Можете сами да рисувате рисунка или да намерите подходяща рисунка в интернет.

Производството на вашия собствен шкаф трябва да започне с създаването на проект, т.е. скица на бъдещия продукт. Първо, определете местоположението на мебелите. Трябва да знаете ширината, дължината и височината на предлагания продукт, а също така да мислите за наличието на рафтове в него, да изчислите техния брой и размер. Поговорката казва: седем пъти мярка - една рязане и затова не разчитайте на памет и умение. Вземете лист хартия и направете подробен чертеж.

Вече в процеса на разглеждане на очертанията на кабинета трябва да си представим какъв материал трябва да бъде направен. Най-популярни са ПДЧ - дървесни плочи, различни по цвят, тип повърхност, качество на производството. Тя може да бъде имитация на различни видове дървесина, предната страна е абсолютно гладка или много текстурирана. Изберете любимите си цветове, без да забравяте, че шкафът трябва да се побере във вътрешността. Не пренебрегвайте и такива фактори като екологосъобразност и практичност на материала.

Направете частите и се подгответе за монтаж

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

За рязане на материал подходящ електрически мозайката, те могат, ако е необходимо, да правят и къдрави резени.

Чертежът е готов, материалите са избрани. Сега трябва да направим подробности за бъдещия кабинет. Разбира се, те също могат да бъдат отрязани у дома, ако има специално оборудване и опит с такава работа. За тези цели е подходящ електрически мозайката, възможно е, ако е необходимо, да се направят фигурни секции. Въпреки това, ако вашите умения нямат професионална точност, се появява оцветяване, което оказва влияние не само върху външния вид на продукта, но и върху условията на неговата работа. Така че гаранцията за качество може да бъде дадена само от работилница, която има специално оборудване, на което, според вашите чертежи, ще бъде направено точно и красиво рязане.

Ако станете убедени във вашите мисли, че сами да вършите цялата работа, трябва да отрежете детайлите, икономически да ги поставите върху чаршафите от дървесни частици. Така че наличността е налице. Събранието е в опашката.

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Качеството на хардуера зависи от това дали шкафът е с продължително време или не. По-добре да не се спасява.

За да направите това, първо, трябва да се погрижите за наличието на различни фитинги. Тя включва панти на вратите или механизми за отваряне, днес те позволяват гладко отваряне и затваряне на врати, много от които се продават. Освен това е възможно да се отваря шкафът по типа "отделение" (т.е. отстрани), така че ви трябват водачи, които ще преместят вратите. Трябва да се отбележи, че те са представени на пазара с богат избор. На ръководствата "go" и чекмеджетата на кабинета, ако има такива, предвидени във вашия проект.

На второ място, ще ви трябва дръжки и декоративни елементи, които трябва да съответстват на общите изисквания за план и функционалност.

На трето място, трябва да закупите елементи, които всъщност ви позволяват да изградите. Това са завесите и нитовете, които покриват слотовете и отворите. Предвид наличието на рафтове и други части, ние научаваме размера на тези елементи, добавяме малко повече "в резерв".

Четвърто, мислим, че ще затворим раздели ДСП. Обикновено се използва ръб за това. В допълнение към този, който е залепен към парчето в домашна среда с помощта на желязо, ръбът се прилага на фигура, лесно се облича на ръбовете на материала. Точно изчислете кадъра, не забравяйте, че цветът на ръба трябва да е в хармония с тона на материала, от който произвеждаме мебели.

Ние сами събираме килера

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Ние започваме да сглобяваме продукта от конструкцията на рамката. За тази цел пробиваме абсолютно симетрични отвори в страничните стени и след това използваме отвертката и комфорта за свързване на частите.

За самостоятелно сглобяване ще ви трябва инструменти: свредло с бормашини с диаметър, които съответстват на размерите на отворите в крепежни елементи, отвертка. Ние започваме да сглобяваме продукта от конструкцията на рамката. За тази цел пробиваме абсолютно симетрични отвори в страничните стени и след това използваме отвертката и комфорта за свързване на частите.

След това продължим да окачим вратите, или, ако направим гардероб, ние поправяме водачите. Между другото, ако има пропуск между вратите по време на монтажа, може да се коригира чрез регулиране на сенници или чрез промяна на височината на колелата. Специалните грижи изискват инсталирането на кутии и рафтове.

Преди да пробиете ПДЧ, си струва да начертаете оформление, което значително ще улесни задачата и ще увеличи шансовете за спазване на строги паралели. На последния етап ние прикрепяме естетическия шкаф - затваряме пробитите дупки със запушалки. Шкафът, направен от собствените си ръце, е готов. Следвайки тези малки съвети, дори начинаещите могат да се опитат да правят мебели. И въпросът за това как да се направи кабинет не е толкова сложен.

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Как да направите себе си дрешник: ръководство (снимка и видео)

Качете повече

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

74 − = 64