Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Стъкло - доста често вече материал за производството на различни интериорни елементи. От дебел темпериран материал се изработват рафтове и декоративни вложки в пода, вратите и плотовете. За производството на стъклени плотове поберат като никой друг материал: тя е лесна за почистване, не корозират и не се влошава от влага, тя не реагира с химикали на съвременните почистващи препарати.

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Схема на стъклена холна маса.

Много често чаршафите от стъкло са направени на маси за кафе. Недостатъкът на тези продукти е тяхната сравнително висока цена, поради което много от тях се интересуват от това как да направят стъклена масичка със собствени ръце.

Какво ще отнеме да работим със стъклото?

Сложността на материала предполага, че капитанът има специални инструменти за обработка на стъкло:

 • диамантен или ролков режещ инструмент;
 • клещи със специална облицовка на устните;
 • бормашина или мелница, шлифовъчни колела, филцово колело;
 • камък от шмиргел (карбордум камък).

В допълнение към тези инструменти, необходими за стъкла, ще са необходими и други материали:

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Инструменти за работа със стъкло.

 • листово стъкло загрято с дебелина около 1 см;
 • шперплатът е дебел;
 • лепило "стъкло-метал";
 • GOI паста, смилане;
 • ръкавици без ръкави, очила за защита на очите.

Преди да започнете, трябва да разработите скица на продукта, направете шаблон от дебел тел или фибростъкло. За първия експеримент е по-добре да се предпочита една проста форма на плоча (правоъгълник, триъгълник).

Как да отрежете стъкло?

За начинаещ майстор, който иска да направи масичка за кафе с ръцете си, има добри съвети, за да се определи силата на натиск върху стъкло ножа за: практика на домакинство баланс, като кликнете върху тях няколко пъти, за да се помни силата, която движи курсора на стойност около 2 кг. След това е необходимо да сложите ръката си малко върху ненужни парчета стъкло, като се научихте да провеждате резачка с линия с постоянен натиск.

За рязане се поставя парче стъкло върху равна повърхност, като под стъклото се поставя паста с дебела неактивна тъкан. Използвайте ролка с валяк с всяко течно масло (зеленчук, машина). Рязането по права линия се извършва върху метален надлъжник в посока от далечната точка към себе си с постоянно равно натоварване върху инструмента.

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Схеми на рязане на стъкло.

Ако линията на рязане се окаже неразбираема, стъклото е леко залепено от дъното с метален предмет или с главата за рязане на стъкло. След това рязането се комбинира с една от повърхностите на масата или правия ръб на повърхността, върху която е направена рязането, и се натиска върху частта, която те искат да отстранят с едно рязко движение. В този случай можете да получите областите, които надхвърлят линията на рязане. За да ги премахнете, използвайте клещи с гумени ленти или със специална резба върху главата на резачката за стъкло.

Всички секции на масата са обработени на няколко етапа:

 1. Корундният шламов камък служи за груба обработка. Инструментът е намокрен преди работа в терпентин или керосин. Профилите се шлайфат чрез преместване на инструмента по дължината на среза.
 2. Машините обработват лицата при ниска скорост (1200-1700 оборота в минута). При наличие на електрически нож се нарязва нарязан кръг с диамантено пръскане. Гранулирането на шлифовъчните дискове за този етап е 100-200 грама.
 3. Този етап се изпълнява като предишния, като се променят дисковете до по-малки (300-600 и 1000-2000)

По време на шлайфането трябва да се внимава да се вземат мерки за безопасност: носете защитни очила и ръкавици. Повърхностите, които трябва да бъдат обработени, постоянно се намокрят или се смилат под вода.

В заключение, секциите се полират с шлифовъчна машина с филцово колело, като се използва паста от GOI. Обработката се извършва с характерен стъклен гланц.

Производство на стъклени маси

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Фигура 1. Схема на метална опора за стъклена маса.

Готовият плот може да бъде оставен настрани и конструкцията на опора за него. Най-простите опции са закупуването и закрепването на комплект от метални крака (универсални опори за стъклени маси, Фигура 1) и комплект засмукващи чаши за стъкло.

Точките на закрепване на краката са маркирани и обезмаслени с ацетон или друг разтворител. Краката са поставени по такъв начин, че от укрепващи секции се наблюдава от разстояние по 8-12 см, а ъглите на 15-16 см. Горните краища на тренировка опори бормашина, чийто диаметър съответства на диаметъра на вендузи. Поставете смукателите, като ги фиксирате с универсално лепило. Работният плот е поставен върху плоска повърхност, смукателите са плътно притиснати към него на маркираните места. За да се увеличи надеждността на закрепването, можете да нанесете лепило, като го приложите към мястото за закрепване на краката. Обърнете се по масата, леко удряйте мястото на закрепване с гумен чук и поставете товара върху плота. След 48 часа лепилото напълно ще се хване и масичката за кафе от стъклото ще бъде готова за употреба.

Друг вариант на опората може да бъде сглобяема конструкция от шперплат или ПДЧ с дебелина 20 mm. Детайлите на опората са показани на фиг. 2. Необходимо е да изрежете 2 парчета от всякакъв вид и да ги свържете като детски конструктор, като поставите нарязаните на квадратните части на парчетата правоъгълни детайли.

Размерите на частите могат да бъдат произволно променени в зависимост от желаните размери на масата. В горните краища на опората се налага универсално лепило, подходящо за стъкло и дърво, да се постави плота и да се натисне с товар за 24-48 часа.

Други идеи за производство на стъклени маси

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Фигура 2. Схемата за сглобяване на подпората за шперплат.

За да създадете стъклена холна маса, можете да използвате различни материали: стари прозоречни рамки, бутилки, камъни и др.

От бутилки с необичайна форма, можете да направите отлични крака за стъклен плот. За да реализирате тази идея, ще ви е необходимо:

 • 6-8 идентични бутилки;
 • 3-4 пяна топки или топки от пинг-понг;
 • 3-4 дървени пръчки, съвпадащи с вътрешния диаметър на гърлото на бутилките;
 • 6-8 квадрата пластмасова пяна със страна от 20 см и едната със страна 16 см;
 • вестникарска хартия, боя, лак, универсално лепило.

На всеки крак имате нужда от 2 бутилки. С помощта на дървени пръчки, гъсто навлизащи в гърлото, те са свързани, докато слагат топката с отвор с подходящ диаметър. Плочки от пяна пластмаса, залепени на 2 бр. По-големи с по-малко, припокриващи се помежду си. Okleivayut изграждане на бутилките и вестникарска хартия на квадратчета, суши ден или два квадрата и залепена към дъното на бутилките от горната и долната част. Това създава крака, както е показано на фиг. 3 (1). Можете да го боя с акрилни бои и лакове. За триъгълна крака на масата за производство на 3, за квадратен - .. 4 (Фигура 3 (2) е свързан плот цел лепило и се оставя под товар за 48 часа.

За друга опция ще ви трябва:

Как да направите свои ръце масичка от стъкло?

Фигура 3. Изготвяне на масичка за кафе: 1 - боядисване на краката, 2 - залепване на плота.

 • стара рамка на прозореца;
 • дръжки за лопати;
 • декоративни елементи (черупки, камъчета и т.н.);
 • конопено въже;
 • лепило;
 • ПДЧ или дъска.

Рама чист, боядисване. Нарязани резници според височината на масичката за кафе. От дървесната дъска или дъската се нарязват дължина 8 см и ширина, равна на рамката. Пробийте 4 дупки за винтовете в ъглите на плочите и по-близо до единия край - за самобръчковия винт, който захваща резачката към матрицата. Завийте винта през отвора в края на дръжката, можете да укрепите приставката с универсално лепило. Умира с фиксирани крака на винтовете, за да се прикрепи към ъглите на рамката, като се има предвид, че по-дълбоката й страна трябва да образува граница под плота. Опаковайте всеки ствол с коноп, като фиксирате нишките с лепило. Поставете върху стъклената рамка декора, лепете го.

Поставете горната част на стъклото върху "кутията" с декора и го закрепете за лепене или "течни нокти". На върха на плотовете можете да направите допълнителен декор от кабел, свързан с морски възел, черупки и т.н.

Маси със стъклени табла изглеждат елегантни и без тежести. Притежавайки способността да не изглеждат тромави, те ще бъдат от значение във вътрешността на сравнително малка стая.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 1