Как да нарисуваме дърво на стена

Как да нарисуваме дърво на стена

Разбира се, след като се премести в нов дом, всеки иска да го направи не само удобно и практично, но и добави едно докосване на оригиналност по обичайния интериора. Напоследък тенденцията към боядисване на стени е особено важна. Картината на стената се вписва в абсолютно всеки интериор, което го прави уникален и уникален. Влизайки в стаята с тези красиви стени, гостите са лесно могат да направите първо впечатление на собствениците на апартамента, и щастливите собственици на къщите не са просто чуват комплименти за неговата креативност и добър вкус.

Как да нарисуваме дърво на стена

Цъфтящ цвят на череша - завинаги

Но не всеки може да си позволи да наеме професионален декоратор, който ще направи на стените ви подробен и добре проследен шедьовър. За да се включат в този самостоятелно същото да не се рамо на всеки, и недооценен своите артистични таланти, можете да, в най-добрия, да чепат, но поносим, ​​картина, а в най-лошия - ще трябва да се скица или да се измие на резултатите от своите артистични опити.

Ето защо, ако последният път, когато се държи молив и четка в ръка, когато все още в училище, най-добре е да се опита да направи скица, изготвена въз основа на достатъчно голям формат. Като начертате бъдеща картина на хартията, можете да съизмервате способностите си. Още по-добре, покажете картината на близки или приятели, за да разберете тяхното мнение.

Не забравяйте! Това е особено важно, ако вашите близки или роднини живеят заедно с вас. Не можете да имате стая, която се е превърнала от вашата лесна ръка в цъфтяща градина, е довела до разминаване в семейните отношения и е направила роднините ви нервни.

Важни точки при изчертаване на дърво на стена

Когато избирате снимка за стая, трябва да имате предвид:

  • Размерът на стаята.
  • Нейната пряка цел.
  • Интереси и ентусиазъм на наемателите.
  • Артистични таланти на автора на рисунката.
  • Сумата на парите, които сте готови да похарчите за създаването на картина.

Въз основа на горните фактори можем да заключим, че картината на стената трябва да бъде сравнително проста и не тромава. Освен това е силно обезкуражено да правите големи чертежи в цялата стена в малки помещения. Най-добре е в този случай да изберете да рисувате част от стената или от един ъгъл. Разбира се, практически няма място в къщата, където чертежите по стените да не са на място.

Как да нарисуваме дърво на стена

Илюзията за едно дърво, пълно с естественост

Що се отнася до спалнята на децата, е - тук трябва да сте доста внимателни с рисуване по стените на светли и привличащи погледа изображения, тъй като основната цел на тези стаи е ваканция, пъстри богата графика могат да отвлекат вниманието от релаксацията на възрастни и деца, за да наруши съня.

Ако все пак решите да изобразите стените на тези стаи, картини, най-добре е да ги поставите на главата на леглото. Що се отнася до типа рисунка и неговото съдържание - всичко тук зависи от индивидуалните желания на собственика на апартамента. Но, че в къщата всички интериорни предмети могат хармонично да се комбинират с рисунка, е необходимо да се поти. Универсалността на картината на стената трябва да бъде мотивирана от практически съображения. В края на краищата, вие ще се съгласите, че е доста глупаво да изберете мебели и аксесоари под шедьора, рисуван от вас, а не обратното.

Едно от най-универсалните рисунки заслужено е смятало дървото или неговите елементи. Фактът е, че тази рисунка може да бъде изпълнена в почти всеки стил и, в зависимост от стаята, където ще бъде изобразена, добавете различни декоративни елементи. В допълнение, изображението на едно дърво може лесно да бъде украсено с всички видове триизмерни аксесоари. На клоните на едно дърво е лесно да се организират куки за дрехи, да се направи закачалка, рамки за снимки или други малки неща.

Как да нарисуваме дърво на стена

Дървото може да бъде украсено с приятни дреболии

Не забравяйте, че клоните на дърветата са най-добре асиметрични, което значително ще опрости процеса на рисуване и ще направи картината по-жива и естествена.

Как да нарисувате дърво на стената и какви материали да използвате

Когато най-сетне решихте да рисувате, можете да започнете да превеждате идеята си в реалност. Това най-добре се прави на няколко етапа:

  1. Подготвителна. Изберете място на стената и внимателно оценявайте повърхността. Ако мазилка стени нямат никакви забележими недостатъци - трябва незабавно да се пристъпи към веригата за кандидатстване, и ако стената е значителни нередности или дефекти и стара боя се чакъла, след което се поставя картината на бъдещето, че е необходимо да се уеднаквят и чиста.
  2. Създайте скица. Когато приключи подготвителната работа, вземете прост молив и изчертайте контурите на бъдещата рисунка с тънки, едва забележими линии. Ако нямате специални артистични таланти, покажете изобретателност и използвате проектор. В този случай просто ще трябва да очертаете прожектираното изображение на стената.
  3. Оцветяване. В процеса на боядисване на картината, използвайте четки с различна дебелина. Първо прилагайте боята с широка четка към най-големите едноцветни елементи (багажника, дебели клони). След това нарисувайте тънки клонки с по-малка четка. Когато се използват основните цветове, можете безопасно да продължите с поставянето на акценти и добавянето на малки детайли. Листата, цветята и тънките клони могат да бъдат изобразени с шаблон. Погледнете добре дървото и различните обитатели на гората.

Гледайте видео за вдъхновение:

Така че, сега знаете как правилно да нарисувате дърво по стената на стая в апартамент! Пожелаваме успешен ремонт!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

86 − = 78