Как да премахнете старите фуги от плочките?

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Обновяването на апартаментите често се превръща в безкрайна борба за хората, по време на които се полагат много усилия, финансови ресурси и най-вече време. Ето защо, много предпочитат да актуализират вида на апартамента си с козметични ремонти. Най-взискателната стая е баня, тъй като дори качествено ремонтираният ремонт бързо губи оригиналния си блясък под въздействието на влага. Почти всички хора се опитват да завършат банята с плочки, защото този материал може да издържи на негативните ефекти на влагата в продължение на много години. Появата на дори скъпи плочки може да разваля фугиращата смес, която в крайна сметка потъмнява, става черна, създава чипове и пукнатини. Следователно, въпросът за замяната на фугиращата смес е от значение за много собственици.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Замяната на фуги е най-често необходима поради следните причини:

  • когато се прилага, материалът не запълва цялата дълбочина на фугите. В резултат на това се образуват въздушни пространства, които разрушават фугиращата смес;
  • Използване на неправилен тип фугираща смес: За банята трябва да изберете влагоустойчива и водоустойчива фугираща смес, тъй като тя се дължи на проникване на вода и разрушаване на материала;
  • използването на агресивни почистващи препарати: при измиване на плочките в банята, понякога с помощта на силни химикали, които унищожават не само мръсотия, но и варов разтвор и почистете външната обвивка на плочки. Ето защо, за да предотвратите отрицателни ефекти върху плочките и шевовете, трябва да изберете по-внимателно почистващите препарати. Основното нещо, което трябва да запомните - скъпо - не винаги е най-доброто.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Кога е премахната фугираната мазилка?

След две или три години прясна поправка, фугирането, ако работата е свършила лошо, започва да потъмнява, до такава степен, че тя придобива практически черен нюанс. Това се случва поради факта, че в фугата се образуваха микрокрикове, а понякога и големи пукнатини, които получават влага. Под влиянието на влагата започва да се образува плесен, който прилича на черни петна. Не чакайте появата на мухъл, защото ако не предприемете мерки за отстраняването му навреме, процесът на унищожаване на плочките ще започне. В този момент, когато забележите, че фугите между плочките са загубили своята цялост или леко променена му тон: началото на патица, трябва да помислите за смяна на варов разтвор, за да се избегне засилването негативни последици.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Независимо от факта, че е много лесно да се отстрани фугиращата смес, често има проблеми: ако методът е избран неправилно, е възможно да се разруши плочката, замяната на която може да струва кръгла сума. Затова използвайте само доказани методи за отстраняване на фуги от фуги.

Подготвителна работа

Преди да започнете строителни и ремонтни работи, трябва да обърнете внимание на защитата на вашето здраве. По време на ремонт, човешкото тяло се сблъсква с много експозиция прах върху кожата на различни материали, много от които причиняват дразнене или алергична реакция, и малки фрагменти могат да увредят очите или други части на лицето. Ето защо, преди да започнете работа, си струва да си купите ръкавици, респиратор, както и специални очила. Напълно се предпазите от отрицателното въздействие, можете да започнете работа.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Механични методи за отстраняване на фуги

Пробийте с тренировка

Преди да започнете отстраняването на фугите по този начин, всички шевове трябва да бъдат третирани със специален разтвор от оцет и вода (един до два). По-удобно е разтворът да се нанася с мека кърпа или с обикновена гъба за съдомиялна, след което е необходимо да изчакате 15-20 минути, докато разтворът се попие в фугиращата смес.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Подгответе тренировка: сондата трябва да има диаметър с ширина на шева, за да не се повредят краищата на плочката. Освен това е необходимо инструментът да се използва само при ниски скорости и здраво да се натисне сондажът до шева, така че по време на работа той да не излита и да не повреди външния вид на плочката.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Ако фермата няма тренировка, можете да използвате всеки метален предмет, който можете да закачите върху част от фугиращата смес. Има само две изисквания за избор на инструмент: той трябва да бъде по-малко остър (тънък), а също и продълговати. Отстраняването се извършва чрез движения на движението нагоре и надолу.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Подобна работа може да се направи и с помощта на българин. Естествено, диаметърът на диска, zholzhen съвпадат с intertice шев.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

След отстраняването на всички основни части от фугите, шевовете трябва да се почистват от останалата част от материала, за предпочитане с тампони или специални въздуходувки, след което повърхността е готова за нанасяне на нова фугираща смес.

шпатула

За отстраняване на фугите механично е подходяща и обикновена метална шпатула, която се продава във всеки строителен цех. Неговата структура позволява лесно да премахне старата варов разтвор и не навреди на външния вид на плочките, но при условие, че повърхността е добре обработена с горното решение.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Химични методи за отстраняване на фуги

Ако механични методи не помогнат, или не разполагате с желанието или време, за да премахнете ръчно останките на материала, то е възможно да се използват химични вещества от доверени "хора", и модерен. Когато използвате химикали, трябва да внимавате, защото Възможният химически ефект върху плочката може да разваля външния си вид. Освен това горепосочените мерки за защита на тяхното здраве са задължителни в този случай.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Разтвор на лимонена киселина

За да приготвите това решение, трябва да смесите лимонената киселина и водата и след това да оставите време. След това, като нанесете гъба или парцал върху останалата част от фугиращата смес, лесно можете да отстраните всички ненужни частици. За да използвате този метод е необходимо да се получи разтвор с висока концентрация, в допълнение, не можете да направите, без да използвате шпатула или нож, които ще трябва да премахнете по-голямата част от фугиращата смес.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Съвременни химически агенти

Valo Clean - помага за омекотяване на закалената фугираща смес. След като използвате това средство за отстраняване, остатъците от веществото трябва да бъдат отстранени механично.

Litostrip - също така насърчава омекотяване на фугиращата смес. В случай, че остават твърди частици след първоначалното третиране, е необходимо процедурата да бъде повторена по подобен начин.

Как да премахнете старите фуги от плочките?

Как да премахнете старите фуги от плочките?

В допълнение, има голям брой химикали, които са специално предназначени за отделен тип на фугиране. В повечето случаи те попадат под една и съща марка с фуги. Тези инструменти са най-ефективни за премахване на старата фугираща смес.

Обновяване на шевовете

Когато не се налага подмяна на фугиращата смес, можете да използвате подновяването на фугата. При правилното използване на този метод, фугиращата смес трябва да придобие оригиналния си нюанс и да възстанови своята целостта и здравината. За да подновите шева, трябва да закупите специални химикали, които се продават в почти всеки строителен магазин. Сред тях са: каза Edding 8200, полиненаситени мастни киселини Frische Fuge, LITOCLEAN, които са произведени в бяло и нюанси на сивото, но те могат да бъдат използвани Колер.

Как да премахнете старите фуги от плочките?