Как да се фиксира душ кранчето, ако маркучът му изтича?

Строителство и необходими инструменти

Как да се фиксира душ кранчето, ако маркучът му изтича?Как да се фиксира душ кранчето, ако маркучът му изтича?

Как да се фиксира душ кранчето, ако маркучът му изтича?

Душът маркуч е най-често счупената част на душ, най-често започва да тече.

По дизайн маркучът за душ е гумена тръба, поставена в метален ръкав. Може да липсва метален маркуч, в този случай маркучът е гъвкава пластмасова тръба. Качеството на гумената част ще определи експлоатационния живот на целия маркуч. Срокът на експлоатация на гумената тръба зависи от водата и е от 5 до 15 години. Каучукът има свойства с времето да втвърди, еластичността на материала намалява и това води до появата на пукнатини, сълзи. Тези тръби просто се променят. Трудно е да се намери заместваща гумена тръба на душ, тъй като най-често в продажба има заменени готови маркучи с метален ръкав. И цената на такъв маркуч не е много висока. Замяна също се извършва, ако маркучът има ръждясал метален ръкав. Естетиката на такъв миксер обикновено е по-лоша, а ръждата може да попадне върху емайла на санитарните възли, което е трудно да се отстрани.

Преди да извършите пълна подмяна на маркуча за душ, можете да се опитате да го поправите сами, ако, разбира се, не е съвсем стар.

За да ремонтирате душ, ако се развали, ще ви трябва инструменти:

  •  регулируем гаечен ключ;
  •  отвертка;
  •  нож.

Този минимум ще бъде достатъчен, тъй като няма големи трудности при отстраняването на проблеми със собствените си ръце.

Големи места за изтичане и повреда

Най-честата причина за изтичане на маркуча е пукнатината в гумената тръба.

Душът маркуч най-често тече в местата за свързване към миксера. Например, на мястото на съединяване на душ главата. Изтичането се дължи на свободното напасване и непълното затягане на съединителните гайки. Ядките могат да се отпуснат, докато използват душ. За да избегнете такава неизправност, можете да прибягвате до силата на ръцете си, тъй като нямате нужда от допълнителни инструменти за затягане на гайките.

Ако затегнете съединителните гайки, не сте се отървели от теча, в този случай трябва да проверите състоянието на гумените уплътнения и храсти. Ако е необходимо, трябва да се поставят нови уплътнения. След проверка на уплътненията, те са убедени в качеството на разфасовките на металните части на смесителя и липсата на пукнатини. Много често, ако полагате твърде много усилия, тръбите с лошо качество, гайките избухват и водата преминава през пукнатините. Нестандартните разфасовки могат да бъдат шлифовани с шкурка.

Ако след посочените действия течът не може да бъде отстранен и маркучът за душ все още тече, проверяваме връзките на втулката и тръбата, както и качеството и експлоатационните качества на втулките. Много често дефектите на ръкавите водят до факта, че всъщност се подава нов миксер в банята. За да проверите втулките, развийте гайките. Ако втулките са дефектни, трябва да смените целия маркуч за душ. Ако тръбата изтича от съединението поради малкия диаметър на маркуча, можете да поставите скоба с помощта на медна жица.

Как да се фиксира душ кранчето, ако маркучът му изтича?

Ако маркучът тече в точката, където е свързан към помпа за напояване или миксер, затегнете гайките, осигуряващи плътност.

Ако водата не излиза от дифузора, а от металната втулка, тогава самата тръба е повредена. За да проверите състоянието му, е необходимо да извадите гайката и металния маркуч. Вероятни места за разкъсване, места за привързване към твърди елементи. Например, вместо да се присъедини към съюза. Повреди могат да възникнат поради лошо качество на тръбата или ниска еластичност на материала. Можете да отстраните тази неизправност със собствените си ръце, но само ако разкъсването е възможно най-близо до изходите. Поставете междината с нож и поставете тръбата върху фитинга. За да сте сигурни, че тръбата не излита, поставете скоба. Дължината на тръбата е намаляла, а при напрежение водата отново може да изтече. Следователно, във времето, трябва да смените целия маркуч за душ.

Обратна видимост Пропускливостта на маркуча е липсата на налягане на водата или не преминава през него. Има такава неизправност поради огъването, сгъването на гумената тръба в металния маркуч поради голямата дължина. Премахване на дефекта може да бъде много проста със собствените си ръце, за това премахване на съединителната гайка, издърпайте гумената тръба и отрежете излишната секция.

Главата също може да не се дължи на душа главата, която е най-често запушена. Душът може да се почисти. Ако помпата за напояване на стария дизайн, тя е развита от дръжката. Ако моделът е по-модерен, разглобяването се свежда до отвиване на делителя, който се закрепва с винт за самобръсначка.

Можете да почистите сплитер механично, като използвате тел или клип или химически с помощта на специални препарати.