Как да шиете плитка правилно на завесата: правилата

Дори и в близкото минало, почти всяка жена знаеше как да шие плитка правилно, например, с рокля. По-ранното шиене беше смятано за важно умение, сега е по-лесно да купите крайния продукт, отколкото да губите време, докато го направите.

Как да шиете плитка правилно на завесата: правилата

Лента за завеси е най-добре да изберете един и същ цвят и същият материал като завесите.

Но някои умения са необходими и съвременни жени в домакинството. Например, като шиене на плитка. Къде може най-често да дойде по-удобно? Разбира се, когато трябва да нарисувате красив прозорец. Това е мястото, където способността за шиене на плитка върху завесите ще бъде точно навреме. За него и говорете.

За продажба се предлагат завеси без плитки, защото размерите на прозорците са различни за всеки и всеки собственик настройва размера на завесите до съществуващите размери. Следователно, плитка трябва да се шият отделно.

Има два варианта, как мога да продължа в този случай: поръчайте плитка за шиене на майстор, който, ако посочите всички размери, ще шие правилно подходящата лента или ще го направите сами.

Първият вариант е подходящ за тези, които нямат абсолютно никакво познание за шевни машини и машини във фермата. Но когато създавате всички условия за шиене у дома и имате необходимите умения, тогава защо да не шиете плитката на завесата със собствените си ръце? Основното е да разберете как да изпълните тази проста процедура. И тогава - въпросът за технологиите.

Изберете подходящ плик за завеси

Как да шиете плитка правилно на завесата: правилата

Варианти на завеси върху плитка.

Изберете плитка, от която се нуждаете за материала, неговата ширина и цвят. Чудесно е, ако цветът на пердетата пасва идеално на цвета на завесите, за който се планира да го шие.

Повечето от продуктите на пазара обаче са представени в бял и прозрачен дизайн. Бялата лента не пасва на всички завеси. Затова изберете небоядисана плитка. Продуктите, изработени от изкуствени синтетични материали, са по-силни и ще продължат по-дълго.

Ширината на лентата за завеси зависи от материала на завесите. Тесната лента за завеси е подходяща за лек и ефирен тюл. Масивните завеси изискват широка и здрава плитка.

Определете дължината на лентата

Каква трябва да бъде дължината на лентата? Всъщност всичко тук е много ясно. Дължината му трябва да бъде равна на ширината на завесите. И желанието да се правят гънки върху завесата не играе никаква роля. Защото трябва да шиете плитката директно на завесите без гънки. Затягането на конците за необходимата широчина на завесите трябва да се извършва само след това.

Как да шиете плитка правилно на завесата: правилата

Разположение на плитката.

Ако пердетата вече са готови с фиксирани гънки, тогава дължината на лентата в този случай е равна на ширината на корнизът, към който трябва да се окачат завесите. С други думи, най-напред гънките са направени на портиера с фиксацията им, а след това плитката е пришита към бельото с завършените гънки.

Какво е необходимо за шивашката работа:

  • завеса плат;
  • Закачалка (монтажна лента);
  • нишка от съответния цвят.

Последователност на шиене на плитка

Първата стъпка е подготовката на материала за обработка и нарязването на завесите.

След това трябва да се подготвите за обработка на резени от страни, така че да са дори след завоя. След малко отстъпление от ръба, иглата изтегля двете нишки на патицата по цялата дължина на завесата, за да направи "път".

Получената отсечка отрязва неравния ръб. След това отрежете излишния плат (ако е необходимо) по горния край. Измерете разстоянието от пода до точката, където куките са закрепени karniza.Naprimer 2.5 m. Възможно е да се мотае завеси 2 см от горния етаж, а след това от 2.5 см до 2 см трябва да се изваждат и се добавят 3 см (сгъването с квоти отгоре). Тя трябва да има: 2.5-2 + 3 = 2.51 m (височина кърпа). След това се пристъпва към обработката на самия плат.

Горният ръб на продукта се сгъва по ширината на плитката и височината на горната част. Сгънете гладко.

Залепващата лента се измерва така, че нейната дължина да е повече от няколко сантиметра от ширината на завесата. Краят на лентата е наклонен приблизително на 1,5 см.

Над завесите на завесите поставена лентата по такъв начин, че горната граница е малко под разрез на тъканта (около 1-2 см).

Ние шие на първия ред.

В края на линията края на монтажната лента се завърта на около 1,5 см.

Как да шиете плитка правилно на завесата: правилата

Традиционните стилове на плитка.

Ние шият долния ред. И двете шевове са направени в една и съща посока, така че завесата плат не образува бръчки.

От една страна издърпайте шнура.

Свържете възел.

Затегнете връзките от другата страна.

Свържете възел.

Ако записите са широко използвани тапицерия ремъци (завеса лента) и се намира на повече от две въжета, всяко хоризонтална линия на тротоарни кабел. Картите трябва да останат свободни, уверете се, че не са зашити. В противен случай, гънките няма да работят.

По този начин, цялата мъдрост на шиене на лента се състои в полагането на две линии (на горния и долния ръбове). Не забравяйте да затегнете кабелите до желаната ширина.

Лентата може да има ленти или конци за затягане. За светлинни завеси можете да вземете плитка с конци, а за тежки трябва да намерите плитка с панделка. Работата е, че нишките не могат да устоят на тежката тежест на завесите: те ще се простират и ще се видят отзад. Окачете завесата до корниза, свържете нишките с възел, но не бързайте да ги изрежете. Краищата на нишките могат да бъдат украсени с мъниста или камъчета, които ще добавят към завесите на привлекателността и празниците.

Научете правилата за шиене на завеса лента и да получите право умение. Успешна работа!