Как да замаскираме тавана за боядисване?

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Ремонт в апартамента или къщата прави много се чудя как да се замазка преди боядисване на тавана, тъй като този вид декоративно покритие, въпреки че е много удобна и красива, тя също има един недостатък, а именно, не скрива съществуващите дефекти. Дори и тапетът може до голяма степен да скрие неравностите или грапавостта, но при боядисване на недостатъчно добре измазан таван всяка нередност ще бъде забележима много силно.

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Преди боядисване на тавана, той трябва да бъде изравнен с шпакловка.

Как правилно да се подготви тавана за shpaklevke?

Предварителната подготовка на тавана за шпакловка включва цял комплекс от мерки. На първо място, си струва внимателно да се инспектира тавана и да се определи дали си струва да се премахне старата shpaklevku. Ако замазката е стара и напукана и понякога се ексфолира, трябва да се отстрани, тъй като нанасянето на нов слой ще доведе до появата на пукнатини и други дефекти много бързо.

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Преди да започнете замазката от тавана, трябва да премахнете старото покритие, като използвате вода, нож и шпатула.

Освен това, ако на тавана има стар декоративен слой, той трябва да се отстрани предварително, независимо от това какво е: боя, варовик или друг материал. Напоследък боята се прилага само за тапети, така че премахването му ще бъде толкова просто, колкото обичайните тапети. С помощта на специални тапети тигър, т.е. устройство с много шипове, можете бързо да се направи в тапетите и боя много дупки, през които водата бързо се просмуква към лепилото, което позволява отделяне на тапети с боя. Ако боята е била нанесена директно върху тавана, тогава въпросът става малко по-сложен, тъй като ще трябва да се работи със шпатула.

С омазняване всичко е малко по-сложно, тъй като трябва да се измие. Когато извършвате процедурата за миене, трябва да вземете ролка на дълга дръжка и внимателно да навлажнете тавана с гореща вода. За да се намокри, е необходимо да е много изобилно, че всички слоеве от калций са се накисвали добре. След това трябва да оставите тавана да се накисва за около 15-20 минути, след което можете да премахнете варовика с обикновена широка шпатула. След като се спусне цялата каша, таванът се изплаква няколко пъти с чиста гореща вода, като се използва ролка за отстраняване на остатъците от декоративния материал.

Старият замазка, който се намира между шевовете на плочите, е по-добре да се премахне, тъй като в тези области по правило в бъдеще може да възникне най-голям брой дефекти. Докато таванът изсъхва след отстраняването на декоративното покритие и старата замазка, трябва да се погрижите за необходимите инструменти, които ще бъдат полезни по време на работа. Те включват:

 • висок капацитет;
 • шпатула - 100 мм;
 • шпатула - 250 мм;
 • шпатула - 450 мм;
 • смесител за сгради;
 • маса, която може да издържи теглото на човека;
 • валяк за боядисване;
 • резервоар за зареждане;
 • респиратор;
 • защитни очила;
 • найлонова мрежа с клетки 2x2 mm;
 • водоустойчив шлифован шкурка.

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Инструменти за замазване на тавана: шпатула, миксер, четка, валяк, nazhdachka, обикновено, кофа за разбъркване на сместа.

След като всички инструменти са подготвени, трябва да се погрижите за закупуване на началната и довършителната шпакловка, както и грунда. Има много разновидности на тези материали от различни производители, така че можете да изберете най-приемливия вариант, след като получите съвети от продавача на материали.

След изсушаване на тавана и подготовка на всички инструменти, необходими за работа, можете да продължите към крайния етап на подготовка на повърхността - замазка. На този етап се извършва грундиране на почистената повърхност на тавана. Грундът е много важен, тъй като не само предотвратява появата на мухъл и гъбички, но също така благоприятства добра адхезия на шпакловъчен материал към повърхността. Грундът се прилага най-добре в няколко слоя. След като праймерът изсъхне, се фиксира капронова мрежа, което допълнително ще предпази пълнежа от деформация и напукване.

Как да се приложи начален пълнител за боядисване на тавана?

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Техниката на замазка.

След като извършите цялата подготвителна работа, можете да започнете да правите първоначалната шпакла и да я нанесете. Започнете shpaklevku продават в суха форма, така че на първо място трябва да подготви правилно сместа. На опаковката на материала винаги има ясна инструкция, в каква степен е необходимо да се смеси сухата смес с вода. За смесване използвайте широк контейнер и смесител за строителството. Завършена стартира shpaklevka си консистенция трябва да прилича на много дебел заквасена сметана. След като стартиращият шпакловък е готов, трябва да вземете най-тясната шпатула и внимателно да ремонтирате всички малки пукнатини и дефекти, които се намират на тавана. След това можете да продължите към основната част от работата.

С помощта на малка шпатула трябва да съберете малко количество материал от контейнера със замазка и да го нанесете равномерно върху най-голямата шпатула, налична в комплекта. Полагането на тавана под боята се извършва с широка шпатула. Дебелината на първия слой на стартовата замазка не трябва да е по-голяма от 1 см. По време на работа трябва да се опитате да не оставяте следи от шпатула, но в същото време да нанесете слоя колкото е възможно по-точно и тънко.

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Посока на нанасяне на довършителното покритие на шпаклото върху тавана.

За да постигнете добър резултат, дръжте шпатула под ъгъл от 45 градуса и не го натискайте твърде много на повърхността. След като нанесете първия слой, нанесете 2-рия слой от мрежата на капрона. Решетката буквално се излива в съществуващия слой шпакловка. На върха на мрежата се полага още 1-2 мм слой от замазка.

След това трябва да дадете началния слой напълно сух, което ще отнеме поне 8 часа. След това втори слой се нанася върху изходния пълнител, чиято дебелина трябва да бъде не повече от 1 cm. Изходният замазка за боядисване трябва да бъде напълно сух, за което може да изисква повече от 24 часа. След това трябва внимателно да проверите тавана и да премахнете всички ивици, неравности и бучки, които могат да се видят с шлифовъчната хартия. При нанасяне на всички слоеве от начална замазка е необходимо внимателно да се боравите със зоните в близост до стената и ъглите, тъй като те са най-проблематичните.

Как да нанесете пълнителя за боядисване?

Как да замаскираме тавана за боядисване?

След изсушаване на замазката таванът трябва да се шлайфа.

Завършващ таван таван за боядисване е абсолютно необходим. Прилага се върху началния слой в по-тънък слой и техниката на отлагане значително се различава. За да образувате довършителния слой шпакловъчен материал, най-добре е да използвате шпатула с широчина 250 мм. На първо място е необходимо, според указанията, да се подготви хоросан от шпакловка, която също в консистенция трябва да прилича на много дебела заквасена сметана.

Ако се приеме, гладко боядисване на тавана, по-добре е да се купуват готови акрил мазилка покритие, който вече се продава в разредена форма и не съдържа никакви бучки и други елементи, така че да се създаде по-високо качество покритие. Слоят на довършителните замазки трябва да е 1-2 мм, така че при нанасянето на материала е необходимо да се стисне шпатулата добре върху тавана.

Задръжте шпатула под ъгъл от 70-90 градуса. Колкото по-голям е ъгълът, толкова по-тънкият слой ще бъде приложен към тавана. Всички излишни миксове трябва внимателно да се отстранят с малка шпатула. След нанасянето на първия слой от довършителни замазки, е необходимо да се формира същия тънък 2-ри слой, който се припокрива с първия слой.

Повърхностно смилане и подготовка за боядисване

Как да замаскираме тавана за боядисване?

Характеристики на шпатлов разтвор.

Довършването на тавана за боядисване завършва смилането. При извършване на полиране забравяйте да носите прах маска и предпазни средства за очите на, тъй като процесът на обработка на повърхността, е неизбежно съпроводено от появата на големи количества прах, които могат да влязат в белите дробове и слизестата окото, което води до допълнителни здравословни проблеми.

Подовата настилка за тавана за боядисване е най-добре в ранната сутрин или когато прозорците са завеси. За осветление трябва да използвате фенерче, чийто лъч е насочен към тавана. В този случай всички съществуващи дефекти и нередности ще бъдат ясно видими, което значително ще улесни процеса на работа. За шлайфане трябва да използвате фино шкурка, прикрепена към дървена дръжка. Често се използва като дръжка е обикновен малък дървен блок, който е удобен за задържане.

Процесът на смилане трябва да се извършва много внимателно и бавно, тъй като ако останат дори малки недостатъци, те ще бъдат ясно видими след боядисване на тавана.

Ако човек няма достатъчно опит да върши такава работа, най-добре е след раздробяване на целия таван да се извърши, да изчака прахът да се уталожи и след това да се провери повърхността с насочен лъч светлина. След като се извърши смилането, повърхността на тавана трябва да се залепи още веднъж. Грунд на този етап от подготовката на тавана за боядисване може да се нанася с обикновен бояджийски валяк, а труднодостъпните места трябва да бъдат боядисани с нормална четка.

Най-добре е да вземете ролки с кадифена малка купчина, тъй като това гарантира по-добър резултат. Нанесете грунда в няколко слоя, така че второто да е перпендикулярно на 1-во. По време на процеса на грундиране върху повърхността на тавана не трябва да остава излишна течност. Около един ден след нанасянето на грунда, можете да започнете да рисувате тавана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 1 =