Как е сега мода да лепене тапет: популярни посоки (снимка)

снимка
Тапетът е универсален довършителен материал. Той е обичан и избран за практичност и удобство за ползване, за възможността да създаде индивидуален стил и комфорт в стаята. На тапета себе си и своите методи на свързване е, тъй като колкото и странно да звучи, мода, затова започват да поправят дома, собствениците ще научат за това как тя сега е на мода да се мотае тапети, кои области са в този вид покритие.

Как е сега мода да лепене тапет: популярни посоки (снимка)

Преди да изберете тапет, трябва да очертаете дизайна на цялата стая, и по-специално мебелите, които ще се намират в нея.

По-голямата част от собствениците на апартаменти и къщи тапети лепило по стандартния начин и затова вниманието си по-рязко от избора на тапети и лепило за тях. Постоянно работи за подобряване на тяхното изпълнение, така че преди да започнете работа по стените на поставяне, трябва да се консултира с експерти, за да изберете това, което е най-добре в момента и тапети лепило.

През последните години често има мода за този или онзи начин за поставяне на стени, така че въпросът за това как модерното лепило за тапет придобива популярност на форумите.

Преглед на модните тенденции в лепенето на тапети

Тапетите в къщата трябва да бъдат променени. Колко често това се прави зависи от желанието и финансовите възможности на собствениците на жилища, така че отговорът на въпроса за това колко модерно да залепят тапетите ще се промени с течение на времето.

Днес има няколко модни тенденции:

Как е сега мода да лепене тапет: популярни посоки (снимка)

Схемата за поставяне на стени с тапети.

  • вертикална комбинация;
  • фигури;
  • акцент комбинация;
  • пачуърк или пачове.

Сега, на върха на популярността, един безкомпромисен начин за създаване на оригинален дизайн стая е вертикална комбинация. Обикновено за него ролките се избират със същата или подобна текстура и се залепват с ивици. Съчетайте, например, тапет в лента или голяма снимка с монофоничен тапет. Подвид вертикални комбиниране наречени поставянето на горната част на ролки стени с голяма фигура, а долната лепило или тапет монофонични контраст. Съединението е оформено от бордюр или формоване.

Много оригинален ефект може да бъде постигнат, ако подреждате съединяването на ивици от различни тапети с фигури. Този метод се използва за комбинации от монохромен тапет или с фин модел на контрастни нюанси. Фигурите се изпълняват в хоризонтална, вертикална равнина или диагонално.

Друг вид комбинация в модата е комбинацията от акценти. Този вид поставяне на стени позволява зониране на пространството в помещението. Дори и с този метод можете да изберете и да победите определен елемент от интериора. Чрез комбиниране на използване акцент фрагмент тапет със студена или голям модел, за рамката използва франзела или формоване - това създава ефекта на стенописа. Този метод ви позволява да разпределите ниша или перваза. За комбинация от акценти е добре да използвате тапет.

В кухнята и детската стая стените изглеждат оригинални, декорирани в комбинация с пачуърк.

Основното правило при комбиниране при поставяне на стени: избраните цветове за стените трябва да бъдат повторени в обзавеждането. Освен това, в хоризонталната комбинация в долната част на стената, цветовата схема трябва да е по-тъмна, отколкото в горната част. Това правило не може да се следва, ако стаята е добре осветена.

Модерни тапети сега могат да бъдат поръчани най-много във всяка печатна компания, като им се иска изображението, което ви харесва.

Разширените копия на изображения се извършват в зависимост от желанието на клиента за различни размери на текстилна или хартиена основа.

Как да изберем подходящия материал за комбиниране?

Как е сега мода да лепене тапет: популярни посоки (снимка)

Последователност на тапетиране.

За да изберете подходящия материал за комбиниране, трябва:

  • сравнете нюанси и текстури;
  • изберете правилната комбинация;
  • изберете контрастни нюанси и шарки;
  • изпълнете оригинални фуги.

Красиво изглежда комбинации от тапети в различни нюанси и текстури с последващо боядисване. За такива комбинации се избира материал от нетъкан текстил и фибростъкло.

Копринен печат и материали с холографски нишки не излизат от модата. Тези видове материали в комбинация с матирани нюанси извършват зониране на стените в хола, като им придават моден облик.

Красиво изглежда комбинации от бамбукови платна, растителни материали на базата на юта с хартия тапет. В този случай, интериорът придава хармония на стаята, комфорт и здравословен микроклимат.

Популярни упътвания в дизайна на тапети

Сега на върха на популярността, има широки ролки. Прилагайки този вид материал, става възможно да се получи ефектът на монолитните стени, като се намали броят на шевовете. Работата с широки ролки е много по-удобна, отколкото при стандартните ролки.

Цветовата схема потърси тапети е много широк: тъмно син, тонове пясък, патладжан, мандарина нюанси, цветът на сушени роза, тюркоаз, шоколадови нюанси.

В модата отново, абстракции и геометрични модели, счупени линии и течащи шарки. Не е по-нисък от горните стъпки на популярността на различни видове клетки, ивици, цветни и цветни мотиви. Можете да забележите и увеличаването на размера на флоралните мотиви, което им позволява да се използват в различни видове комбиниране.