Как правилно да зареждате батерията 18650

Как правилно да зареждате батерията 18650

Напоследък много хора започват да се чудят как да зареждат правилно 18650 батерии. Има няколко финес, за които по някаква причина хората забравят. Ще разгледаме основните нюанси и тънкостите, всички те ще помогнат за правилното зареждане на батерията за електронни цигари и ще удължат експлоатационния живот няколко пъти.
Как правилно да зареждате батерията 18650

Как да заредите батерията 18650

Първоначално си струва да се припомни, че 18650 батерии като цяло сами се представят. Те се появиха отдавна, но бяха оценени от много производители. Можете да използвате този тип батерия:

 • За уличните лампи.
 • Радио.
 • Преносимо зареждане.
 • Електронни цигари и други устройства.

Имайте предвид, че най-сериозната популярност, която те са спечелили сред потребителите на електронни цигари. Като правило, хората купуват няколко такива батерии наведнъж, така че техните модове постоянно да функционират.

В допълнение, батериите от този тип могат да се използват и като преносимо зарядно устройство за мобилни телефони.

Как да се зареждаме правилно

Само забележете! Можете да зареждате батериите 18650 само със специални зарядни устройства, предназначени за тази цел.

Изглежда оригиналното зарядно устройство, както следва:
Как правилно да зареждате батерията 18650

Ето как изглежда 18650:
Как правилно да зареждате батерията 18650

Основните препоръки за таксуване:

 1. Винаги си струва да си спомняте полярността. Това означава минус до минус, плюс плюс. В края на краищата, не всички зарядни устройства разбират, а след това батерията е свързана неправилно. Ако започне да бъде таксувано, тогава неговият провал е неизбежен.
 2. Зареждането започва от 0,05 волта и завършва с 4,2 волта. Ако зарядното устройство е автоматично, то трябва да изключи захранването. Има и такива, които не го правят, така че си заслужава да наблюдавате непрекъснато процеса.
 3. Средната продължителност на таксата е три часа.
 4. Не изхвърляйте напълно батерията и я зареждайте максимално. Оптимално, ако изхвърлянето се поддържа на 25%, а максимумът не надвишава 90%. Това ще позволи няколко пъти да удължите живота на батерията.
 5. Силата на тока (А). Също така е много важно да се разбере при каква текуща сила устройството се зарежда. Да вземем пример от снимката: възможно е да се зареждат с 1 А и 0.5 А. Ако токът е 0.5, процесът ще продължи дълго, но 1 позволява да бъде ускорен. Трябва обаче да разберете, че плавното зареждане винаги има положителен ефект върху експлоатационния живот на 18650.
  Как правилно да зареждате батерията 18650

Кое зарядно устройство да използвате

Силно препоръчваме да използвате само оригинални зарядни устройства, тъй като те са предназначени за конкретен модел батерия. Например, оригиналните устройства ясно разбират каква енергия е необходима и изключват процеса, ако таксуването е достигнало максимално.

Също така, оригиналните устройства дават силен ток от началото на зареждането и в крайна сметка започват да го намаляват. В резултат на това нищо не прегрява и батерията ще продължи дълго време.

Как да съхранявате 18650

Често има друг въпрос за потребителите: как правилно да се съхранява батерията 18650? Няма нищо сложно, има няколко препоръки:

 1. Температура на съхранение от +10 до +25 градуса.
 2. Батерията трябва да се зарежда не повече от 50%.
 3. Ако капацитетът е напълно разреден, той трябва да бъде зареден, тъй като това ще доведе до провал.
 4. При пълно зареждане не се допуска съхранение, капацитетът в този случай ще бъде по-малък.

Свързани видеоклипове

Също така в мрежата открихме няколко интересни видеоклипа, които ще помогнат на всеки човек да разбере общите правила и препоръки.

Преглед на най-добрите устройства.

Заредете за 18650 със собствените си ръце.

Също така се чете:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

81 − = 75