Как правилно лепене тапет: инструкции, съвети (видео)

Как правилно лепене тапет: инструкции, съвети (видео)

Много хора вярват, че всички ремонтни работи са изключително бизнес за човека. Това твърдение е спорно, например, лепило метър тапет трябва да бъде в състояние да представители на двата пола. Такава работа не е толкова трудна, колкото изглежда на пръв поглед, ако покажете умение, скоростта на залепване ще бъде много впечатляваща и това няма да повлияе на качеството на работата по никакъв негативен начин. Но колко правилно да лепете тапет, като имате дебел метър?

Как правилно лепене тапет: инструкции, съвети (видео)

Схема за изчисляване на площта на помещението за залепване на тапети.

Първото нещо, което трябва да решите за вида на материала. В съвременния пазар, можете да си купите различни видове такива материали: нетъкан, хартия. Що се отнася до размерите, в последно време тапетите с дебелина на метър са все по-популярни. Залепването на такъв материал не се различава в сложността, ако следвате инструкциите, всичко ще се окаже.

Метро тапет е добър, защото те оставят малко стени по стените и това са шевовете, които много често развалят външния вид на стаята.

И все пак трябва да се отбележи, че залепването на метър тапет значително пести време, което е много важно.

Как правилно лепене тапет: инструкции, съвети (видео)

Инструменти за залепване на тапети.

За да осъществите подобен процес правилно, трябва да направите следното:

 1. Лепило, което е специално проектирано за нетъкани тапети.
 2. Молив.
 3. Рулетка.
 4. Ниво на изграждане на вода.
 5. Спатула (трябва да изберете шпатула, която е изработена от пластмаса).
 6. Валяк.
 7. Кофа, която ще е необходима за лепилото.
 8. Полиетиленов филм.
 9. Четка с мека купчина.
 10. Ролка, която ще трябва да се търкаля.

Процесът на залепване на тапетите: инструкция

Така че колко правилно да лепете тапети с дебелина на метъра? Първото нещо, което трябва да направите, е да се отървете от старото покритие по стените. Не трябва да забравяме, че за лепене на тапета се нуждаете само от идеално плоска стена, в противен случай резултатът ще бъде отрицателен. Сега е необходимо да се направи оформлението на стаята, и маркировката започва от ъгъла на стаята. От двете страни на ъгъла трябва да се остави настрана за 1 метър. Сега трябва да се направи вертикален знак и това се прави с нивелир и молив. Подобни маркировки трябва да се прилагат на разстояние 1,06 м.

Когато стените са покрити с метри тапети, не трябва да забравяте, че всичко трябва да се направи внимателно, т.е. не можете да получите нищо мръсно. За да постигнете това, трябва да използвате плат. Тя трябва да се разстила на пода, след това тапетът да се навива на маслена кърпа, лицето трябва да е обърната надолу. Много е важно преди да отрежете страната, отново внимателно да измерите нейната дължина. Дължината на такава лента трябва да бъде равна на височината на стената и към нея се добавят още 10 см.

Как правилно лепене тапет: инструкции, съвети (видео)

Самозалепващ се тапет за тапет.

За да поставите качествено тапет, трябва да го отрежете предварително. В това отношение остър нож ще бъде от голяма полза. Сега идва тапет паста тапет, той трябва да се разрежда ясно според инструкциите. Тогава разтвореното лепило трябва да остане известно време.

Първият участък от стената се нанася с слой лепило, което се извършва с ролка. Лентата трябва да бъде залепена отгоре, докато трябва да бъде внимателно изгладена. За да изгладите плата, ще трябва да използвате четка. Кърпата се заглажда от средата, от която трябва да се движите плавно към краищата. Външните листове трябва да бъдат здраво залепени към стените, мехурчетата са неприемливи. Налице е останало допълнително парче, то трябва да бъде отрязано, предвид наличието на цокли, които трябва да бъдат фиксирани в самия край.

По същия начин всички други ленти за тапети са залепени. Когато ъгълът на стената е поставен, той трябва да бъде внимателно остъклен с лепило. Факт е, че тук е тапетът да се припокрива, така че всичко трябва да е твърдо и надеждно. За да поставите тапет, те трябва да бъдат плътно притиснати със шпатула, ъглите трябва да бъдат нарязани едновременно. Шевовете трябва да се свързват много гладко, точно както всичко се прави в други ъгли.

Полезни съвети

 1. За да залепите правилно метър тапет, трябва да обърнете специално внимание на лепилото. Не е необходимо да се преследва скъп продукт, тъй като в момента почти цялото лепило е добро. Необходимо е да се прочете на опаковката с лепило, в каква област се изчислява. Ако един пакет е малък, ще трябва да купите още един.
 2. След като стените са подготвени за залепване, трябва да обърнете специално внимание на нивото на температурата в помещението. Не се препоръчва поставянето на тапети в помещения с висока влажност. Завихрянето в това отношение също е напълно неприемливо, а излишната хладина също е противопоказана.
 3. Ако има въпрос за това как да залепите метър тапет, тогава е достатъчно трудно да го направите сам, защото те са много широки. Ето защо се препоръчва да се извърши такъв процес за двама души. Голямо предимство на нетъканите тапети е, че лепилото трябва да се нанася само върху стените.
 4. Ако възникне въпросът, как да залепите метър тапет, трябва предварително да знаете, че електрическият ток трябва да бъде прекъснат. Факт е, че тапетът е залепен в областта на изходите и ключове, ако електричеството не е изключено, това може да доведе до най-негативните последици. Трябва да се отбележи, че превключвателите и контактите трябва да бъдат покрити с тапет, докато се сваля горния капак. Тогава тапетът се отрязва с кръст, и след като изсъхнат, трябва да ги изрежете до желания размер. След това трябва да премахнете всички излишъци.
 5. Що се отнася до вратите, тапетът е отрязан. При това трябва да наблюдавате внимателно връзката и изготвянето. Ако говорим за прозорци и арки, то тапетът също се нарязва на размера на отвора.

Ако вземете предвид всички тези препоръки, можете да бъдете сигурни, че залепването на тапета на метъра ще стане въпрос, който не изисква много усилия и време. Трябва да вземем и предвид факта, че се препоръчва да се купуват само най-качествените материали, след което резултатът ще надмине всички очаквания. И тогава можете да посъветвате всички ваши приятели за това как правилно да поставите тапета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

14 + = 24