Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Идеята да се направи сидушка със собствени сили понякога идва не случайно, а по волята на необходимостта, тъй като понякога твърдата повърхност на стола става изключително неудобна за следобед, вечер или друг вид почивка.

Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Седалката за стол може да бъде ушита ръчно, а от най-простата версия е възможно да се създаде истински шедьовър, използвайки различни техники: бродерия, пачуърк, апликация.

Някой ще каже, че за това винаги можете да използвате мека мека мебел, легло, диван. Решаващ фактор обаче е собственият комфорт на собственика: ако той предпочита винаги и навсякъде да се наслаждава на удобството, тогава седалката на стола трябва да е на разположение.

Идеи за концепции

Сидушка - това устройство, във форма, повтаряща хоризонталната повърхност на стола. Основната му задача е да осигури комфорт благодарение на мекия пълнеж. Основната характеристика на този предмет е достатъчна дебелина и мекота. Втори по важност, но задължителен параметър са крепежни елементи, които не позволяват на седлото да падне.

Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Схема на кръгли плетени сидушки.

Тъй като това парче интериор може да действа:

 • възглавница, изработена от тъкан, нарязана или пришита от капаци;
 • матово голямо двойно, многослойно;
 • мат от панделки, изработени от големи вискозни, което осигурява обема на продукта.

Както виждате, въпросът за това как да се направи sidusha е повече за процеса на реализиране на конкретна идея, защото абсолютно всички, дори и най-необичайният дизайн е доста подходящ за декорация на стол или стол. Освен това парче, направено от собствените си ръце, направено в съответствие със стила на решението на стаята, ще подчертае само цялостния дизайн, който е допълнителен плюс.

Подготовка за осъществяване на идеята за създаване на седалище

За да се направи плета килим, подходящи умения в бродиране ще бъдат необходими, по-специално, в областта на плетене с игли за плетене или плетене на една кука. За да научите, това е съвсем реалистично в доста кратко време, но ако трябва да направите седлото възможно най-бързо, то най-достъпната опция за сложност - възглавница - ще направи.

Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Седалката на стола може да бъде ушита от клапите, нарязани на ленти, пълнени със sintepon и преплетени.

Тук можете да свържете фантазия или да действате въз основа на наличните ресурси. Ако има достатъчно размери на материала, можете веднага да започнете да премахвате размерите от мебелите и директно да внесете шаблона.

В случай, че достатъчно количество тъкан, за да не е възможно да се търси в корпуса или да намалят нежеланите елементи материали с различна плътност и структура (за предпочитане по-плътен, за да sidushka за траен стол). От всичко, което можете да намерите, можете да направите бонус материал за по-нататъшна работа. Като цяло, за да се приложи тази идея, е полезно следното средство:

 • писалка, молив;
 • линия;
 • плесен;
 • игла за шиене или шевна машина.

Ако в къщата няма шевна машина, тогава е подходящо опцията за независимо закрепване на елементите на седлото. Основното нещо в същото време е да се уверите, че всички шевове са силни, за които се препоръчва да ги залепвате няколко пъти.

Ако има умения за шиене и в къщата има шевна машина, тогава задачата е много опростена, тъй като цялата работа може да се извърши много бързо. Материалите ще се нуждаят от:

 • кърпа;
 • резба;
 • гума от пяна или друг пълнител;
 • хартия за шаблона.

Както можете да видите, наборът от материали е много слаб и това показва, че идеята няма да струва нищо, освен за няколко часа. Ако в къщата има шевна машина, тези условия се намаляват наполовина.

Изпълнение на идеята

Изглежда, че работата е много проста. Но ако нямате ясен план за неговото изпълнение и не го следвате, тогава в резултат на импромптуто можете да получите нещо нестандартно, което освен това не съответства на размера на стола. За да избегнете това, се препоръчва да следвате определена последователност от действия:

Как стоиш на своя стол със собствените си ръце?

Схема на квадратна плетена шина върху стол.

 1. Първата стъпка е да се измери мебелите, за които е направено седлото. Може да бъде стол или фотьойл. Във всеки случай е необходимо да се измери страните на хоризонталната повърхност. Ако седалката е направена за стол, тогава е допустима грешка в по-голямата страна. Ако този интериор е направен за фотьойл, трябва да се има предвид, че в този случай толерантността на грешката може да бъде по-малка от получената периметърна стойност.
 2. След това с помощта на молив и власик получените измервания се прехвърлят на хартия. Резултатът е модел. Възможно е да се прехвърлят измерванията директно върху тъканта, но това може да доведе до лошо качество и нестабилност на работата, тъй като тъканта има свойството да се премества и да "плава". Ако стола под прав ъгъл, а след това тя ще бъде по-лесно, тъй като работата ще бъде достатъчно линия, ако закръгляване полезен шаблон, като алтернатива можете да прикачвате хартията към изпражненията и кръг.
 3. Когато моделът е готов, той се прехвърля върху плата. Трябва да се има предвид, че е необходимо да се получат две еднакви части, всяка от които трябва да има запас от 1 см за бода.
 4. Като прикачен файл можете да използвате всяко решение: нарязани въжета, предварително изтънени панделки от същата материя като седалката, закупени в магазина панделките на желания нюанс. С помощта на тези осветителни тела седалката няма да лети от стола.
 5. Сега можете да продължите да свързвате основните елементи. Тъй като шевовете около периметъра на седалката се извършват, трябва да се помни, че на правилните места от четирите ъгъла ще е необходимо да фиксирате лентите или въжетата. При зашиване на закрепващите елементи, появата на продукта ще бъде по-точна.
 6. Без шиене до края на едната страна, пълнежът се пълни вътре. Той може да бъде пенообразен каучук, синтепон или друг материал. След като възглавницата е напълно напълнена, останалата част е пришита. Като се има предвид, че това е външен шев, трябва да се извършва много внимателно.

По този начин работата по шиене на седалка за възглавници е малко и нейният дизайн може да се изпълни по различен начин и по искане на собственика. Най-важното и може би най-трудното - да се вземат предвид всички нюанси, като например правото да прави измервания без грешка да се движат на модела на материала, не забравяйте да шият панделки по ъглите, ефективно и без пропуски за попълване на възглавницата отпечатан материал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

6 + 4 =