Как тюл паяжина на прозорци

Прозорците се разглеждат като очите на къщата, затова се обръща максимално внимание на декорацията им. Въз основа на съвременната гама от завеси и завеси, лесно е да угодим и на най-взискателния клиент, за да получите уникален дизайн на завеси по прозорците.

Как тюл паяжина на прозорци

Тюл от паяжина

Прозоречните отвори се изработват в различни стилове - това зависи от това, кой интериор преобладава. Много потребители отделят много време за избор на завеси, но напълно забравят, че тюл е също толкова важен елемент от декоративния състав.

Как тюл паяжина на прозорци

Преди това тюлът бил продаван изключително бял, бързо пожълтявал, изгарял на слънце, деформиран дори с минимални усилия.

Асортиментът, произвеждан от съвременната индустрия на тюл, предлага следните варианти на продукта:

  • завеси от въжета или конец (муселин);
  • воал;
  • органза;
  • тюл от естествени тъкани;
  • завеса с бродерия;
  • тюл паяжина.

Как тюл паяжина на прозорци

Характеристики на тюл под формата на паяжини

Мрежата е изработена от смес от синтетични и копринени нишки. Такава завеса има прозрачна структура, въпреки плътността. Основата за всички паяжини е organza - най-трайният от всички видове тюл.

Тънка текстилна лента се формира, подобно на настоящето, чрез свързване и преплитане на множество влакна заедно. Блестящата такава завеса е прикрепена към полиестера и вискозата, които са част от тъканта. Тайлерската паяжина изглежда на прозорците като безтегловност на облака.

Завесата получава специален чар, ако е допълнена с отпечатани изображения, бродерии или нишки с лурекс.

Как тюл паяжина на прозорци

Цената на тюл паяжина варира от 1 хил. До 5 хиляди и повече за крайния продукт с фиксирани размери на фабриката (най-често това е 3 х 2,6 м).

Какво е важно да се обърне внимание при избора на тюл?

Първо погледнете размера на стаята. Безтегливата тъкан създава в стаята уникална въздушна атмосфера на лекота и пространство, но само ако е бяла или близка до нея оттенъци. Ако завесите от тъмни цветове, а след това в стаята, напротив, уютна, заглушена атмосфера ще бъде създадена. Ето защо, за просторни стаи се поберат всички цветове на безтегловност органза, а за малките е по-добре да се използват светли цветове, които визуално разширяват пространството.

Също така вземете под внимание дали завесата ще бъде изключително декоративна по характер или заедно със завесите ще изпълнява функцията на защита от нежелани изгледи и слънце. В този случай е важно да се обърне внимание на степента на осветеност на стаята. Най-добре е да погледнете завеси паяжина в комбинация с завеса на един ключ.

Как тюл паяжина на прозорци

Друг важен момент е да си представите как моделът на завесата ще се комбинира с изображенията върху килима и тапета.

Уеб в интериора

Много дизайнери използват техниката, когато паяжина не само украсява отвора на прозореца, но и пространството между стените. Това поставя на преден план въпроса за правилното изчисляване на ширината на платното.

Как тюл паяжина на прозорци

Интериорен дизайн

размери

Ако искате да е равномерно, купете явно измерен размер. Ако искате тъканта да падне плавно, тогава очакваната ширина трябва да бъде умножена по 2 или дори 3 пъти.

Идеална дължина на продукта - когато платното не достигне пода за няколко сантиметра. Тюл - без завеси! Той не трябва да се разпространява на пода. Но когато избираме тюл и изчисляваме размера на мрежата, трябва да започнем от вече съществуващите размери на завесите, в противен случай крайната картина ще се окаже нехармонична.

Цветови комбинации

В идеалния случай, паяжината е винаги по-лека от тона на завеса кърпа за 2-3 тона, но все пак огромен брой потребители избират бял тюл.

Как тюл паяжина на прозорци

Бял тюл паяжина в интериора се вписва перфектно на всички завеси. Единственото нещо, от което трябва да обърнете внимание, е наличието на бродерия. Естествено, синтетичната бродирана паяжина е малко вероятно да изглежда естетически на закрито, украсена с високотехнологични стилове или минимализъм. Но въздушната бродерия идеално допълва дизайна на кухнята или спалнята.

Разсадник ефирен плат, подходящи за пердета в ярки цветове, които се превръщат в стаята в страхотна слънчева къща, там е уместно да се разгледа нюанси на синьо, розово, зелено или жълто. В комбинация с цветове, подходящи за цветовата схема, се оказва весела композиция, която привлича вниманието, предизвиквайки позитивно отношение.

Как тюл паяжина на прозорци

Ярки цветове

За хола най-добрият вариант е снежнобял завеса с дантелено подравнено дъно. Този тюл прави атмосферата на помещенията тържествена и празнична. Бялата завеса отлично очертава декоративните елементи, хармонично се вписва във вътрешността на всяка стая. С нея атрактивен вид драперия с podvhvatami и завеси под формата на сатен драперия.

За кухнята избираме паяжина от тюл до перваза на прозореца. По-добре е да е изпълнено в цвят, хармонично с кухненско обзавеждане или аксесоари. По практически причини, кухненската завеса е завързана в ъглите на отвора на прозореца.

Как тюл паяжина на прозорци

Грижи и поддръжка

Поради факта, че тъканта е съставена от синтетични влакна, тя не се раздробява, не се деформира. Подобно на тили от други тъкани, паяжината се страхува от открит огън, но изобщо не реагира на ярки ултравиолетови лъчи и на практика не изгаря. В допълнение, такъв тюл се счита за силна, трудно е да се разкъсва.

Измиване такива тъкани лесно проведени: Метод използване измиване на ръцете, паяжина, напоена с топла сапунена вода, след това се изплаква и окачени на полу-суха форма стрехи, или промива в устройството.

Истинското спасение за съвременните домакини е, че гладенето на синтетика след измиване не е необходимо! И ако има нужда, то не се прави с горещо желязо с помощта на параход.

Как тюл паяжина на прозорци

Съвет: Ако ефирен тюл-бял цвят, така че да е възможно най-дълго без да е придобил сиви или жълтеникави оттенъци, се накисва в солена вода и се оставя там в продължение на 20 минути и след това измийте като стандарт.

Паяжината от органза практически не привлича прах, което го прави възможно да се използва дори в детските стаи.

ВИЖТЕ VIDEOINSTRUCTION

Това се счита за една забележителна завеса дизайн на курса, когато трябва да се създаде аура на светлината в стаята, а гънките на завесите преминат необходимия брой слънчева светлина и през нощта, за да се предпази от погледите от външната страна.