Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Използвайте стъклопакет във вашия интериор достатъчно разумна стъпка, особено ако изберете качествен тапет за боядисване. В предходни статии вече говорихме за свойствата на фибростъкло, което ги отличава благоприятно от други подобни материали за довършителни работи. В същата статия ще говорим как да боядисваме стъклени стени, защото покривният слой на стената трябва да бъде направен от боя.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Добра боя е хубаво да се извършва живопис

Подходящи цветове

Със сигурност можете да кажете, че не е трудно да нарисувате стените покрити с фибростъкло, дори не е необходимо да завършите специални курсове на художници. Въпреки това, препоръчително е да изберете подходяща боя за стените, така че да изглежда страхотно и да се държи добре.

Просто искам да кажа, че изборът на конвенционална боя на водна основа не е най-добрият, тъй като попада трудно върху такива покрития, а практичните свойства не са най-добри. Няма да е възможно тези стени да се мият, но тяхната повърхност ще бъде груба, а в някои случаи и маркировка.

Друго нещо, ако боята за фибростъкло ще бъде акрил, латекс. Като цяло, това е същата vodoemulsionku, но в него има компоненти на акриловата или бутадиен стирен (латекс), които подобряват качеството му. Струва си да изберете композиция, обозначена като "миеща се", защото това е най-практичният вид боя.

Боядисването на фибростъкло с акрилна или латексова боя и лак ще позволи дълго време да се запази външния вид и основните технически свойства на покритието на стените. Например фибростъкло, боядисано с акрилна боя, също ще остане огнеупорно, екологично, устойчиво на влага и още по-силно. Чрез тази латексна или акрилна боя е отлична видима текстура на тапета, която ви харесва.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Акрилна вътрешна боя за стени

В същото време искам да отбележа предимствата на боята:

 • Всички бои на водна основа са акрилни и без латекс, без мирис.
 • Боята се нанася върху стената хартия за боядисване с ролка, пистолет или четка, много лесна и проста.
 • Скоростта на накисване и сушене в акрилния състав е достатъчно бързо, няколко пъти по-бързо от другите бои.
 • По време на работа трябва да се внимава да се замърси колкото е възможно по-малко, но няма нищо ужасно в това, защото боите на водна основа лесно се измиват с вода. В случай на акрил, водата е релевантна, докато боята бъде изсушена, а след това ще трябва да използвате разтворители.
 • Изборът на бои и лакове е много голям, във всеки строителен магазин ще срещнете 3-4 достойни марки. Сред чуждестранните марки Tikkurila е известна на всички, сред руснаците има Tex, VGT, Dali.
 • Цената на боята и цвета е ниска, приемлива за повечето хора.

След като състава на багрилото се нанася върху стените и при изсъхването му ще изглежда страхотно. Грижата за него няма да бъде трудна, тъй като такова покритие винаги може да се измие с гъба, сапун и сапун.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Практични и дълготрайни стъклени стени се използват навсякъде

Обърнете внимание, че боята за боядисване на фибростъкло под боядисване се консумира в голяма степен поради техническите характеристики на тапета, освен това се препоръчва първата живопис да се извърши на два слоя. Поради това е необходимо да се включи в бюджета изчисление за най-малко 500 мл боя на 1 квадратен метър. Да, това е доста, но най-вероятно ще са необходими толкова бои и лакове, които да се нанасят върху стените.

Експерти твърдят, че е възможно да се намали консумацията на боя, ако първият слой на стъклените стени нанесете течно разредено лепило. Този състав позволява пълно импрегниране на абсорбиращата текстура на стъклената вата, след което боята ще излезе добре и ще бъде по-малко консумирана.

Цветови опции

Едно от основните предимства на стъклените стени е възможността да бъдат боядисани във всякакъв цвят. Можете да изберете цветова схема от милиони цветове, тонове, нюанси. Тъй като боята се продава в бяло, ще трябва да я оцветите (направете правилния цвят) и тук можете да отидете по два различни начина:

 1. Можете да оцветявате самата боя, като използвате оцветяващ пигмент, специално разработен за това, концентрирайте се. В този случай няма да можете да направите силни вариации в цвета, защото за точността на съвпадението ще е необходимо да се разреждат кутиите за боя с ясен цвят. Например, на 1-литров буркан с боя 1 боя или 7-литров капацитет 4 цветни тръби. Предимствата на този метод са, че винаги ще знаете как да смесите допълнителна боя, ако не е достатъчно.
 2. Вторият вариант е оцветяването на компютърната боя, която се произвежда директно в магазина. Ако изберете този метод, не сте ограничени в цветовете и можете да изберете който и да е. Специалистите ще разберат точно как боята ще изглежда на стената, защото след прилагането, тя често става по-лека по тона. Въпреки това, човек трябва да държи устройството тинктура за по-нататъшно бъде в състояние да направи повече от състава на боя от желания цвят, но, за съжаление, това не винаги е възможно, особено когато става въпрос за фините нюанси.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Контрастен интериор в хола

Изберете цвят за боядисване на стените трябва да се основава на техните предпочитания, но също така и на препоръките на дизайнерите, определено трябва да слушате:

 • За фибростъкло тапет се препоръчва да изберете меки цветове, нисък ключ, спокойно. Такова оцветяване ще бъде подходящо за всички стени, няма да се опъне и да се натисне, а след това лесно да се смени на друг, пребоядисано в 1-2 слоя.
 • За хората, които навлизат в интериора креативно и се нуждаят от оживен, контрастиращ дизайн, можете да предложите да направите ярки вложки по стените. На фона на спокоен цялостен тон, те ще изглеждат привлекателни, привличат вниманието към себе си.
 • Не забравяйте за мебелите си, които трябва да се вписват в цялостната концепция за цвета на стаята.

Използвайки шаблони за тапети, можете да добавите необходимите елементи към интериора, докато боята за боядисване с фибростъкло също се използва, но цветът е различен. Ако имате творчески способности, можете да рисувате рисунка на стената. Опитайте се да не прекалявате с размерите на снимката, а за малките стаи е необходимо да се ограничите до съответните изображения.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Боядисване на стени на ръка

Опции за рисуване

Какъв цвят да боядисваме стъклените стени, ние разбрахме, и сега нека помислим как да го направим. За да приложите възможно най-равномерно боята, препоръчваме да използвате пистолет, ролка и четка за довършителни работи. Първоначалното оцветяване се извършва на два слоя. Вторият слой се прилага само след като първият се изсуши напълно и следователно в 12-15 часа и е по-добре да изчакаме ден.

Проучвайки въпроса как да боядисваме стъклени стени, открихме няколко оригинални начина:

 • Оцветяване на стени с бордюри.
 • Прилагане на състав на бои и лакове върху шаблони.
 • Бластиране, текстурирано боядисване на стени.
 • Използвайте при боядисване на лазур.

бордюри

Най-лесният начин за боядисване при използване на бордюри може да се използва във всяка стая. Този дизайн на стените изглежда добре в хола и в коридора. Можете да избирате различни видове стъклени стени и да ги разделяте с граница или да използвате същата текстура.

Границата между стъклените стени се прави по следния начин: първо изрежете ивица с необходимата ширина, оцветете тапета и след това поставете подготвената граница. Направете цвета на разделените области в същия цвят или различни, ако желаете. В някои случаи дори контрастните решения изглеждат страхотно, но всичко зависи от цялостната концепция за вашия интериор.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Мозайка от витражи с различна текстура

шаблони

Използването на шаблон също е лесна задача. Обикновено използването на предварително дефиниран шаблон, за да изрежете контурите, но ако искате да направите голяма картина с прости форми, можете да вземете един обикновен хартиено тиксо и го залепете на стената на правилните места.

Steklooboi преди боядисване на шаблон, така че боята се прилага над основната база. Трябва да се гарантира, че по време на боядисване боята не надхвърля шаблона. След изсушаване, шаблонът или лентата за боя се отстраняват и чертежът се завършва, ако е необходимо.

Пурпурно оцветяване

Ракелняйската боя на стените ви позволява да съсредоточите вниманието си върху уникалната тъкан на тъканите от фибростъкло. Този вид боя е подходящ само за релефни стъклени стени. На първо място, слой от ярки бои се прилага, предназначени да се превърнат в основен слой. След изсъхване на основата се покрива с покритие, чийто цвят се избира в тон. Като покривно покритие може да се използва полупрозрачен лак. Уверете се, че е на водна основа.

След изсушаване на горния слой трябва да се обработи с влажна гъба. Така че премахвате лак от видни релефни части на тапета, но той ще остане в рамките на текстурата. Висококачественото боядисване на острието е възможно при използване на добра пластмасова или гумена шпатула.

Какъв цвят да боядисват стъклените стени: измиваем латекс и акрилни варианти

Нанасяне на основен слой ярка боя върху стъклопакети

лазурен

В някои случаи, за да направи интериора по-голямо разнообразие на цветове използвате ярки цветове и спокойствие в същото време, с допълнението на първоначалните им декоративни люспи, които могат да бъдат оцветени в бяло. Така изглежда лазът.

Трябва да се нанесе веднага след боядисването върху стъклената пластина, за която е удобно да се използва плоска четка. Четките на четките се извършват в напречна посока при къси движения. След 15-20 минути, с помощта на гумена шпатула, люспите на лазурата се изглаждат, като по този начин се постига равномерно разпределение на декоративните елементи по цялата повърхност.

Надяваме се, че сега имате представа как да боядисвате стъклените стени по много различни начини. Във всеки случай, винаги можете просто да преливате с допълнителен слой неуспешен оцветяване.

Изберете висококачествена боя за вашите стени, така че да служи възможно най-дълго и изглеждат колкото е възможно по-добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

32 − = 27