Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Създаването на успешен интериор в кухнята изисква интегриран подход. Много е важно всички елементи на интериора да се хармонизират помежду си, така че да се комбинират тапетите, мебелите, завесите и домакинските елементи. Лесно е да вземете всички елементи, когато използвате класически цветове, но когато се появят необичайни концепции, възникват трудности.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Светли тапети с цветя и птици в кухнята

Днес бихме искали да ви кажем какъв тапет ще се побере перфектно в интериора на кухнята с оранжеви мебели, чиито платна ще задоволят Вашия уникален кухненски комплект.

Оранжев цвят

Смята се, че оранжевият цвят активно се отразява на човека, той възбужда в него апетит и повдига общия тон. В допълнение, той се възприема изключително позитивно, повишава настроението, добавя радост. За кухнята този цвят е просто находка, защото една от целите на интериора на тази стая е да ви развесели на сутринта и да се подготвите за работа. Втората задача е да се подготвиш за активно хранене и да събудиш апетит, с който и оранжевото прави отлична работа.

Оказва се, че портокалът ви запълва с енергия и е положителен не само на визуално ниво, но и на физиологичното, по време на хранене.

В допълнение, оранжевият цвят е в палитрата от топли цветове и затова добавя уют към аурата на стаята. В такава топла и комфортна атмосфера искам да живея, да се движа, да работя, да постигам нещо. За кухнята оранжевото е отлично решение, знаейки, че много производители на мебели го използват активно.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Модерен, удобен и практичен кухненски интериор

Цвят на тапета

Въпреки това, за залепване на стените на кухнята, ще трябва да изберете тапет. Какъв тапет ще се побере перфектно в оранжевите мебели, има цял списък от цветове.

бял

На първо място, си струва да разгледате цвета от класическата цветова схема. Както знаем бял универсален цвят, подходящ за всичко, разбира се, и за оранжево ще се вписва перфектно. От практическа гледна точка обаче, бялото не е най-добрият цвят за кухнята, тъй като изисква специално внимание. Освен това, ако поставите всички стени с бели тапети, ще получите много контрастен, суров интериор, за разреждане, който ще трябва да използвате голям брой аксесоари.

При използване на двойки оранжево и бели, дизайнерите препоръчват омекотяване на ярко оранжевия цвят, което го прави по-избледняло. В това изпълнение интериорът е уютен, топъл, мек и леко наивен. Ако смекчите белия цвят, ще получите много хубав, благороден интериор.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Проектиран проект на голяма оранжева кухня

Най-успешният нюанс на бялото, който съвпада перфектно с мек оранжев цвят на млякото. В тази двойка на дела на портокала ще бъдат назначени лидерски качества, докато млекопроизводителите ще го подкрепят. Интериорът на кухнята с прилагането на тази двойка цветове ще се окаже уютен, спокоен, до известна степен благороден.

Бял цвят като допълнителен може винаги да бъде добавен във вътрешността на кухнята с помощта на домакински уреди, които като цяло имат този цвят.

бежов

Тапет бежов цвят ще бъде отличен съюзник на оранжевите кухненски мебели за създаването на уютен и удобен интериор. Съюзът на тези цветове е съвсем хармоничен, тъй като бежовата до известна степен оцветява активния оранжев, което го прави по-малко агресивен.

Въпреки това, тази двойка цветове предполага наличието на друг тон, за да се разрежда получената цветова схема. Можете да вземете класически черен цвят и да го използвате, за да подчертаете очертанията на стаята. Можете да вземете зелени или нюанси и да украсите аксесоарите или някои подробности. Зеленото заедно с оранжевото ще добави интериор на естественост и положително.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Използвайки тапет от мека, миеща се кухня винил

Нюанси на бежово, както и удобно за оранжево. Например, за да създадете луксозен интериор, използвайки скъпи и качествени мебели, можете да използвате чифт оранжево и слонова кост. Тази комбинация ви позволява да създадете в кухнята си цветен антураж. Освен това, от практическа гледна точка, тези цветове също ще бъдат добри.

сив

Тапетите сиви нюанси са идеални за кухня с оранжеви мебели. Този цвят се отнася до една студена галактика, така че в комбинация с топло ще бъде възможно да се постигне някаква хармония. В допълнение, срещу фона, оранжевото ще изглежда много изгодно и индивидуално.

С комбинация от сиво и оранжево, дизайна на кухнята ще бъде спокоен, без да се изисква голям брой декоративни елементи. Дизайнерите препоръчват в тази комбинация по-голямо преобладаване на сивото и оранжевото да се използва като акцент. В случай на оранжеви мебели и сиви тапети, и тя ще, така че интериорът ще бъде отличен.

Имайте предвид, че сив цвят на тапета ще бъде лесно да вземете домакински уреди, защото, както знаем, най-популярните цветове са бели и сребърни.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Тапет с обикновен украшение в кухнята

Между другото, сребрист цвят или както се нарича и метал, идеално се вписва в интериора на кухнята в стила на хай-тек. Модерни мебели, домакински уреди и тапети, всички тези компоненти ще бъдат гаранция за уникален дизайн.

зелен

Отлична комбинация за кухнята, този тапет е богат зелен цвят и оранжеви мебели в ярки цветове. Оказва се, че такава ябълково-оранжева комбинация, но изглежда много изгодно. На тази двойка е много често прикован и жълт, който действа като допълнение към различни детайли, аксесоари.

Такъв положителен интериор на кухнята ще ви зарадва през цялото време, така че ще бъде лесно да се грижите за готвене.

Други цветове

За разреждане на топлата аура на портокал, е възможно да се използват студени цветове, които вече сме доказали сиво. Използвайки синия цвят, можете да постигнете уникална и отлична комбинация, както и да направите малко охлаждане в аурата на стаята. Определено е полезно за горещите дни и суровите маратони за готвене.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Впечатляващ контрастен кухненски интериор

Чрез допълването на интериора с бели или жълти аксесоари ще постигнете хармония и баланс на цветовете. Приблизително по същия начин можете да въведете виолетови и други подобни цветове в кухнята.

Но бъдете внимателни, когато създавате такъв интериор, е много лошо, когато има два господстващи цвята. Аурата на такава стая ще бъде подложена на натиск, което означава, че ще бъде проблематично да остане там дълго време. Винаги използвайте един водещ цвят, един фон и, ако желаете, един или два цвята за подробности и давайки изключителност на интериора.

Имайте предвид, че при избора на тапет е важно не само техния цвят, но и картината, текстурата на материала. Ако мебелите, които имате, са матирани, за предпочитане е тапетът да е матиран и обратно, ако мебелировката е лъскава, тогава лъскавият блясък на тапета ще подчертае хармонията на интериора. На чертежа също трябва да се обърне внимание. Важно е да не се различава от тапетите и мебелите. Еднообразните опции винаги са приемливи.

Тип тапет

Добавете няколко думи за качеството на тапета, които искате да поставите в кухнята. Ако избирате от най-популярната хартия, винил и нетъкан текстил, имате само две възможности: винил или руно под боядисване.

Виниловите тапети са устойчиви на влага, могат да се мият и редовно. За употреба в кухнята е най-важният фактор. Хартията в такава стая бързо ще стане неизползваема, но винил ще оцелее. Устойчивият, висококачествен и модерен винил не се страхува от механични влияния и затова ще бъде изключително трудно да го навреди. В допълнение, винил тапет не изгаря, така че те няма да променят цвета си.

Кои тапети ще задоволят оранжевата кухня

Природни тапети в кухнята

За да създадете монохромна стена, добра опция е тапетът flizeline за боядисване. Само веднъж тези картини могат да бъдат залепени към стената, а след това просто боядисвайте. Те са в състояние да държат до 10 слоя боя, което ще ви позволи да опитате няколко цвята във вашата кухня.

Както можете да видите, вашият избор е достатъчно голям, затова ако сте щастлив собственик на оранжев комплект, можете безопасно да отидете в магазин за тапети и да видите тапет от горепосочените цветове.

Между другото, ако не сте решили за цвета на кухненския комплект, прочетете тази статия: Какви тапети да избирате за бежовата кухня.