Къща от картон със собствените си ръце

Къща от картон със собствените си ръце

Къща от картон със собствените си ръце

Къщата, изработена от картон, е оригинална и интересна и най-важното - стилна за необичаен интериор.

Къщата, изработена от картон със собствените си ръце, може да играе определени функции, например, да бъде истински дом за животно - котки, кучета и понякога дори други домашни любимци.

В допълнение, къщата може да бъде направена за бебе - децата обичат да играят, където могат да се скрият, да се пенсионират с играчки и най-вече да се чувстват като истински и единствен собственик.

Декоративна къща от картон

За да украсите апартамента с сладки къщи, които могат да имитират населените места, достатъчно е да се складирате с такива материали:

 • картон от различни цветове. Можете да си купите пакет от обикновен картон, а след това просто да го боядисате в различни цветове;
 • боя. Дори и да решите да купите многоцветни листове картон, цветовете със сигурност ще бъдат полезни. Можете да вземете акварел, почти във всяка къща, където има деца;
 • Новогодишните светлини;
 • ножици;
 • цветна хартия, можете също да картон;
 • лепило.

Как да направите къща от картон

Къща от картон със собствените си ръце

Действията са както следва:

 • Първо вземаме хартия, правим от нея кутия за къща, изработена от картон. По-добре е къщата да е малка, защото ще трябва да направите няколко. Изрязвайки шаблона за бъдещ занаят, е по-добре да обръщате специално внимание на вдлъбнатините, които ще бъдат намазани с лепило, за да се фиксират стените един към друг;
 • горната част на кутията, която ще служи като основа за къщата от картон, премахване, и на мястото си инсталирате покрива. Монтирайте също трябва да бъде върху вдлъбнатините, така че продуктът да не се разпада. Ако възнамерявате да украсите къщата с нещо друго, можете да направите закопчалки със стаплер, но лепилото ще изглежда по-добре, не позволявайте картона да се отдели и да създаде пролуки;
 • къщата от картон със собствените си ръце трябва да бъде инсталирана на подготвената хартия. Тя трябва да е стегната, така че да не се смалява бързо. В зависимост от това колко къщи имате, трябва да вземете парче хартия. Можете да отделите една голяма, но можете да останете на изрязаните малки. Залепваме къщата до основата;
 • направете всички останали къщи и после ги прикрепете към основния материал. Цветовете на къщите трябва да бъдат същите като светлините на венеца (например, ако първата лампа е синя, а след това - червена и жълта, докато се прибираме у дома). Важно е обаче да се има предвид, че гирляндите често съдържат прекалено сглобяеми лампи, така че това правило може да е без значение;
 • във всяка къща, в зависимост от размера на лампите и кабела, направете дупки (ако има голям удар - това ще бъде най-добрата опция);
 • Прехвърляме венец във всяка от дупките през къщите.

Това е всичко, сега можете да инсталирате полукръгъл ред от къщи от картон и да включвате венец в изхода.

Къща от картон със собствените си ръце

Вътре ще има много красива светлина. Разбира се, броят на прозорците и вратите в тези къщи може да е различен, но е по-добре да се направят многоцветни - ефектът на блясъка ще се засили.

Също така се допуска закрепване на хартиени занаяти, които изглеждат страхотно на покривите, на стойката и като фиксирани елементи на стените на къщите. Между другото, закрепването се извършва отново със зашиване.

Вила от картон за деца

Къща от картон със собствените си ръце

Малка къща, изработена от картон за бебе, е лесно да се направи, точно като къща за домашен любимец.

Разликата е, че къщите ще имат различни размери. За дете, разбира се, е по-добре веднага да направите по-голяма къща.

И все пак, идеалният вариант не е само аксесоар за игри, а инсталация, която може да бъде сгъната и скрита за известно време.

За да купите големи и здрави листове картон е трудно, за да можете да опитате да намерите себе си или любимите си стари кутии от домакински уреди. Помнете какво е опакован в хладилника, тази кутия може да се превърне в нова играчка за деца.

Има ли достатъчно места? Разбира се, достатъчно!

Къща от картон със собствените си ръце

И ако вземете, например, кутия от хладилник, телевизор и микровълнова фурна, цената няма да бъде за такъв картонен дом за дете.

Така че ще бъде възможно да използвате най-високата кутия, за да създадете определена кула, в която ще бъде изрязан пасаж от телевизора с духовен нож.

Къща от картон със собствените си ръце

Детето ще получи достатъчно място и най-важното е, че той ще се чувства като в целия замък. Кутия от микровълнова фурна е подходяща за направа на покрив. Какво мислиш?

В горната част на кутията от телевизора трябва да се отстрани и на мястото му да фиксира L-образния покрив. И височината на "таваните" ще бъде по-висока и има повече места, а гледката ще бъде по-оригинална.

Къща от картон със собствените си ръце

Между другото, покритието на покрива на къщата от картон може да се направи с помощта на естествен материал, за които изделия от конуси са подходящи. Но стените могат да бъдат покрити с малки клони - такава къща ще изглежда като дървен материал или някаква структура на играчките.

Закрепването на всички елементи се прави най-добре с голям секач, тъй като лепилото не винаги помага в изграждането на такива сериозни структури, които се използват активно от децата и, както е известно, децата рядко си спомнят, че тяхната "играчка" може да се разпадне.

Къща от картон със собствените си ръце

Вътрешността на къщата е по-добре или да украсим или да лепираме с плакати, картини, стикери. И занаятчиите, изработени от клони, ще изглеждат страхотно, където се изработват вратите и прозорците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 4 =