Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Не много хора знаят, че познатият вид тоалетна чиния, монтиран директно на пода и използван на обществени места, има красиво име "купата на Генуа". Този дизайн се нарича още "турска тоалетна чиния", тъй като е широко разпространен в страните от Изтока и Азия. Нейната популярност сред мюсюлманите е купата на Генуа, която се подчинява на изискванията на ислямския етикет, забранявайки на мъжете да се справят с позицията.

В допълнение, подовите тоалетни имат редица очевидни предимства: те са евтини, лесни за монтаж, хигиенични, устойчиви на износване и механични повреди. Ето защо тоалетни чинии от този тип са инсталирани на места с голям поток от потребители: в лечебни заведения, училища, общежития, влакове и др. За такива места купата на Генуа се счита за най-оптималната опция, особено от гледна точка на хигиената, защото при използването на този дизайн с тоалетната само подметките на обувката.

Купата на Генуа е тоалетна за под

приспособление

 • резервоар за купа Генуа обикновено се монтира на стената и понякога е вградена в стената - за да се предпази от вандали и за по-естетичен дизайн. Най-често срещаните са средно разположени и високо разположени резервоари за този тип тоалетна чиния - т.е. закрепени директно върху купата и свързани с нея с помощта на дълга тръба.
 • Промивен вентил - това е алтернатива на бика слива. Това е дълъг, извит канал с клапан, регулиращ подаването на вода от аквадукта. Кранът за промиване се използва за поддържане на чистотата на геноавите купи и писоари. Това устройство има следните предимства пред дренажния резервоар: заема много по-малко пространство, не изтича, позволява непрекъснато водоснабдяване. Недостатъците на промиването включват тенденцията за образуване на запушвания и необходимостта от постоянно налягане в тръбите.
 • сифон Необходим е елемент за тоалетни чинии с всякакъв дизайн. Тя има две основни цели: дренаж на вода и отпадъци, както и защита срещу проникването на неприятни миризми в стаята. Последното става възможно благодарение на специалната форма на сифона - тялото му образува завой, в което постоянно има малко количество вода, служеща като вид бариера. Сифона за купата на Генуа трябва да бъде избран в зависимост от тоалетната купа: те са хоризонтални, наклонени и вертикални.
 • дисектор - тази дюза на миксера или на душовата глава, която осигурява оптимална плътност и посока на водната струя. Той често се използва за тоалетни с хигиенична душ функция или за биде.
 • Инсталационна система Това е твърда окачена конструкция, която свързва всички елементи на купата на Генуа. Тези системи са изработени от устойчиви, устойчиви на корозия материали и издържат натоварване от няколкостотин килограма. Системата за инсталиране обикновено се монтира на главната стена и изчезва зад преградата. Само бутоните за промиване остават видими.

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Материали за производство

Чугун

От този материал се произвежда първото водопроводно оборудване, но чугунът отдавна започва да заема позиции и да отстъпи място на по-модерни и леки материали. Отливката от чугунени тоалетни имат едно несъмнено предимство - техният експлоатационен живот е невероятно дълъг. Те стоят в обществени тоалетни в продължение на десетилетия и не се провалят. Чуручните кутии на Генуа са най-издръжливите, най-евтините, но и най-тежки - тежат около 15 кг, което значително усложнява тяхното транспортиране и монтаж.

керамичен

Най-популярните материали за производство на тоалетни седалки в Генуа са санфарфор и санфайани. Поради характеристиките си, те са много сходни: те са комбинирани естетически вид, леко тегло, нестабилност на механичните повреди и изискване за почистващи средства. Въпреки това, когато избирате между тези два материала (между другото, цената е приблизително същата), експертите в областта на санитарното оборудване се препоръчват да дават предимство на санфарфор, тъй като е по-устойчив на миризми и замърсяване.

стомана

Подовите тоалетни чинии от този материал са произведени дълго време. За добродетелите на стоманени купи Генуа се счита за неизискващ в грижи и сила. В допълнение, стоманата абсорбира лошите миризми добре. Недостатъците на такива тоалетни чинии са достатъчно сериозни: те струват повече от техните чугунени и метални колеги и освен това не абсорбират напълно звука на течаща вода, така че в хода на работата им възниква доста неприятно звучене.

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Как да инсталирам?

За да инсталирате купата на Генуа е достатъчно просто - за това трябва само да складирате с необходимите инструменти и материали и да следвате последователността от стъпки:

 • Първо, трябва да определите начина на инсталиране. Обикновено подовата тоалетна чиния се монтира по един от двата начина: директно върху плочката или върху тафта (подова настилка на дървени дъски, предварително подготвени със състав, който предпазва от разпад и появата на мухъл).
 • Ако сте избрали последния метод, първо трябва да подготвите дървена дъска. Покрийте го с ленено масло и оставете да изсъхне. Експертите съветват, че в задната част на дъската има няколко дълги нокти, така че те да излязат на два сантиметра - това ще осигури по-голяма стабилност на конструкцията.
 • Областта, в която ще бъде инсталирана тоалетната чиния в Генуа, се излива с бетон и укрепва дъската в нея. Когато разтворът се втвърди, поставете купата на палубата и я фиксирайте върху дъските, като завиете крепежите в отворите за фиксиране.
 • Ако решите да инсталирате купата на Генуа директно върху плоския под, тогава първо трябва да опитате с ново устройство. Поставете тоалетната чиния в определеното място и направете маркировка, като посочите местата, където ще бъдат направени отворите за фиксиране. В същото време проверете дали тоалетният отвор съответства на положението на канализационната тръба.
 • Пробийте дупки в плочката. Монтирайте купата на Генуа на място и я закрепете с дюбели. Свържете тоалетника към гнездото на канализацията. Резервоарът за източване е монтиран и свързан съгласно инструкциите.
 • За най-простите модели на Генуа купи, които се използват в обществените тоалетни, е по-подходящ следният начин на инсталиране.

След инсталирането на фитингите и сифона за изтичане, изграждайте здрав пиедестал, който ще служи като опора за ръбовете на тоалетната. Изходният отвор на купата трябва да съвпадне със сифона. След монтажа на тоалетната, поставете я върху задържащата конструкция с циментова замазка. Банята изглеждаше по-естетически, след като циментът се втвърди, покриваше купата на Генуа с керамични плочки.

Купата на Генуа е тоалетна за под

Купата на Генуа е тоалетна за под

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 4 = 11