Легло на плочи от собствените ръце: схеми, размери, изчисляване на компоненти, монтаж (фото и видео)

снимка
С цялото разнообразие от мебели, предлагани за продажба в съвременните магазини, може да бъде трудно да спрете избора си на нещо конкретно. Харесаните модели често се плашат от напълно нереалистична цена, а пробите са по-евтини, за да предизвикат съмнения за качество и дълголетие. Особено се отнася до леглата. Изборът на котвена стоянка е не само опит за украса на интериора. Една добра мечта е залог на весело сутрешно настроение и отлична физическа форма. Ако няма закупено легло за спане, което отговаря на исканията, направени за него, защо да не го направите сами?

Легло на плочи от собствените ръце: схеми, размери, изчисляване на компоненти, монтаж (фото и видео)

Легло от ПДЧ е качествено, но е достъпно.

За да направите отделно легло от частици, не е необходимо да имате професионално образование на дърводелци.

Малко търпение и усилия компенсират липсата на опит и самият процес ще се превърне в вълнуващ урок, резултатът от който ще се превърне в заслужена гордост от съзерцаването на собственото творение. И това не е само за спестяване на пари (и то ще се окаже стабилно) - ръчно изработеният дизайн ще ви позволи да вземете под внимание всички желания и да украсите спалнята с удобно и красиво легло.

За първи път е по-добре да не се заема сложен и отнемащ време проект. Възможно е да се постигне желаният резултат дори при създаването на доста проста форма, а колкото по-малко подробности са в дизайна, толкова по-лесно ще бъде сглобяването на леглото и то ще бъде по-силно. Най-лесният начин е да се направи ПДЧ от ПДЧ, която няма крака. Преди да започнете да изготвяте чертеж, трябва предварително да закупите матрак, който ще бъде поставен отгоре. Знаейки размерите си, ще е възможно да не се интересувате от факта, че дизайнът няма да съответства на тях. При избора на матрак трябва да обърнете внимание на качеството на материалите, от които е направен. Те трябва да са абсолютно екологосъобразни, а самият продукт трябва да е добре проветрив и да не се провира.

Разработване на скици и изчисляване на необходимия материал

Легло на плочи от собствените ръце: схеми, размери, изчисляване на компоненти, монтаж (фото и видео)

Рисуване на легло от ПДЧ.

За правилното изчисление на необходимия брой части и компоненти предварително се изпълнява скица на конструкцията, която ще бъде направена от EAF със собствените си ръце. Тя се основава на рисунка, която подробно описва всички елементи на бъдещите мебели. Обикновено леглото се сглобява от листовете от смляна дървесина от ПДЧ, на базата на рамка от пръти с разрез 3х3 см. Опорите се осигуряват от конвенционална плоскост.

Всички тези материали могат да бъдат закупени в най-близкия магазин за дърводобив, като се посочат подходящите размери за тяхното разкрояване. Като допълнителни материали ще ви трябва: самозареждащи се 5 см дълги, строителни превръзки, универсален акрилен кит, мебелен ръб. ПДЧ не трябва да е прекалено тънка, по-добре е да купувате листове с дебелина 2,5 см. Елементите, които са извън зрението, са поръчани от обикновен материал, което значително ще намали цената на разходите. За дъното можете да използвате достатъчно дебел шперплат или лист от груб, неламиниран ПДЧ.

Изграждане на легло

Легло на плочи от собствените ръце: схеми, размери, изчисляване на компоненти, монтаж (фото и видео)

Схема на монтажа на главата на леглото от ПДЧ.

Всички ненужни трябва да бъдат премахнати от помещенията, в които ще се осъществи монтажът. Когато работите, ще има много прах от пробиване на дупки. Всички части на рамката се поставят на пода в желаното положение. В краищата на дългите панели пробийте дупки за самозатягащи се винтове, които правят отвори за шапките си с по-дебела тренировка. Сглобките на панелите се смазват с лепило и се затягат с помощта на самонарезни винтове. По-нататъшната работа може да продължи само след като лепилото се изсуши напълно.

В стените на кутията задължително се извършват вентилационни отвори, за да се предотврати натрупването на излишната влага и образуването на мухъл. Подложката за дъното е инсталирана по очертанията на кутията. Тя е оформена от дървени блокове, болтова на предварително маркирано ниво. Предварително, стените на баровете и местата, където са закрепени, са залепени. На следващия етап мостовете се монтират. Те трябва да бъдат направени от суха твърда дъска и да нямат пукнатини.

Сглобките на панелите и местата на усукване на винтовете се обработват с шпакловка. Ъглите са залепени с конструктивна превръзка, а също и с шпатлиуют. Видимите краища на плочата могат да бъдат залепени или подрязани с мебелен ръб. Дъното е най-добре да се направи сменяем, тренировка за това в самолета няколко дупки, за които можете да вземете да го вдигне. В свободното пространство в кутията можете да подредите малка килера за неща, които рядко се използват.