Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Появата на гризачи в къщата е много неприятно явление, което се случва в някои частни и ваканционни жилища.

В урината на мишки и изпражненията им предизвика особен мирис, и ако мъртъв гризач, миризмата не е просто неприятно и непоносимо.

Преди прилагането на мерки за отстраняване на мишката трябва да осигури действие, което ще се избегне появата на отровени трупове в труднодостъпни места.

Неутрализиране на следи от урина и гниещи миризми

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Мъртва мишка може трайно да отрови живота на собствениците на къщата

Първоначално е необходимо да се определи мястото, от което се появяват ужасните миризми от урина и отпадъци.

Те, както и миризмите от разлагащи се трупове на гризачи, носят определена опасност.

В същото време тяхното унищожение се осъществява по същия агресивен начин, както в борбата срещу духа на мишката.

Мишките урина не само излъчват миризма, но също така разпространяват вируси, носители на които са гризачи. Болестите, причинени от тези вируси, са изключително опасни за хората.

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Прахообразните адсорбенти ще абсорбират миазмите

Какво да правим с повърхността на възможно или реално контакт с гризачи, ще подскаже техниката за обработка на тази повърхност, в зависимост от видовете материали, от които е направена:

 1. Дървени повърхности не трябва да обработват течни препарати, така че урината заедно с течността, може да се абсорбира в дълбочината на дървото, така че в такива случаи е по-добре да се прилагат абсорбенти под формата на прах и след това да се отървем от миризма прилага спрейове.
 2. Следи от мишки от гипсокартонени покрития са по-трудни за отстраняване. Препоръчително е да изрежете определена част от гипсокартон или да замените целия лист.
 3. За повърхностното обработване на плочи от дървесни частици е необходимо да се избърсва с алкохол и след това да се неутрализира химическият състав.

След въвеждането на мерки за обработка на местата с урина и изпражнения от мишка е необходимо да се извършва мокро почистване на помещенията с помощта на почистващи и дезинфекционни средства.

Начини за премахване на миризмата

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Бентонитът абсорбира миризмите добре

Ако мишката умира под пода, а след това въпросът е как да се отървете от миризмата, може да бъде решен с помощта на специални лекарства, които са тествани на практика и се препоръчват за употреба deratizator.

Те включват:

 1. Абсорбенти. Ефективно, когато се прилага директно към местоположението на мъртвата мишка. Лекарства, които позволяват да се отстранят миризма sdohshego гризач на, в голям диапазон са търговски достъпни и са представени в прахове, таблетки и спрейове, но повечето от тях не се премахне причината, но само удавят миризмата. Понякога просто използвайте вар, сол или сода. Тези вещества унищожават продуктите от разграждането, убиват бактерии и помагат в борбата срещу миризмите.
 2. Химикалите имат най-ефективен ефект при неутрализиране на неприятна амброзия от мишки и плъхове. Основните съставки на тези вещества трябва да бъдат формалдехиди, които помагат да се спре процесът на окисляване и следователно да се спре отделянето на миризма. Когато се работи с тези вещества е необходимо да се спазва стриктно предпазни мерки и да използват лични предпазни средства: респиратор, ръкавици, очила или маска за лице.

За да се елиминира неприятната миризма от гризачи, е възможно да се привлекат специалисти, които използват тяхната технология с пара-струйни технологии, различни сорбенти и други ефективни методи.

Ако не можете да привлечете професионалисти, трябва да използвате съветите им.

Народни средства за защита

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

Ако е необходимо, да се отървете от кехлибара, оставен от гризачи или от мишката, която е останала в къщата, се използват и народни средства, които са изпитани по време. Изучаването на възможните варианти за елиминиране на миризмите ще ви позволи да изберете този, който най-добре отговаря на конкретния случай.

Най-честият начин да се неутрализира миризмата от гризачи е да се третират повърхности, където мишките вероятно са оцет. Киселината в оцета ще премахне следите от мишките и оцетният мирис ще изчезне след няколко дни.

 1. Използва се за повърхностна обработка е калиев перманганат дезинфектант, който не само премахва следи от плъхове и мишки, но те наляво и вредни бактерии и лоша миризма.

  Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

  Оцетът отстранява перфектно силната миризма

 2. Водородният пероксид е евтино, достъпно и ефективно средство за борба с миризмите на гниене на гризачи и други чужди миризми. Препоръчително използване на този продукт след цялостно мокро почистване на помещенията с използване на хлорирани детергенти и дезинфектанти.
 3. Независимото използване на разтвори, съдържащи хлор, позволява не само да се премахне неприятния дух в помещението, но и да се дезинфекцира.
 4. Въздухът на местата, където могат да останат гризачи, е по-малко ефективен, но е предпоставка за борба с миризмите, които възникват след като са били в мишки.

Мишката умря под пода: как да се отървете от миризмата

При обработката на повърхности по някой от тези начини, трябва да се обърне специално внимание на местата, където первазите са разположени в съседство със стени, ъгли и други труднодостъпни места.

За да се предотврати навлизането на мишките в жилището, е необходимо да се предприемат определени превантивни мерки с честотата, посочена в таблицата:

номер Превантивни мерки Честота на изпълнение
1 Мокро почистване ежедневно
2 Проветряване на помещения ежедневно
3 Лечение с възпиращи мишки месечно
4 Фиксиране на отвори и слотове ежегодно

Мерките за премахване на кехлибара на мишката задължително трябва да включват отстраняването или внимателното третиране на онези неща или обекти, с които гризачите са имали продължителен контакт. Как да се отървем от неприятните миризми у дома, погледнете в този видеоклип:

Ако една неприятна миризма идва от трупове умрял плъх или мишка, първо трябва да го премахнете, и след това по-късно, за да се справят с останалата част от нея миризма.