Основните елементи на дизайна на метални пластмасови прозорци

През последните години все повече и повече жители са готови да се откажете за пластмасови прозорци, които се превърне в истински спасение от прах, шум и замърсен въздух, прониква в апартамента от улицата и заплашват не само мир, но също така и за здравето на всички членове на семейството. Поради конструкцията си, металопластните прозорци надеждно защитават от течения и осигуряват идеална топло и звукоизолация. Освен това те са надеждни и могат да продължат повече от 50 години.

Основните елементи на дизайна на метални пластмасови прозорци

Металните пластмасови прозорци, дължащи се на комбинация от метал и PVC, имат повишена устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия.

Каква е особеността на тези прозорци и как се различават от техните пластмасови и дървени колеги?

Характеристика на сградата

На пръв поглед дизайнът на всички прозорци е абсолютно еднакъв: всеки от тях има стъкло, рамка и аксесоари.

Но само металопластната конструкция във вътрешния PVC профил има здрава метална рамка, осигуряваща абсолютна надеждност и издръжливост на работа.

Този подсилен профил е вид скелет, а силата зависи от неговата дебелина. Направете този профил от поцинкована стомана: така че да не претърпи корозия. Животът на металопластичната конструкция е повече от 50 години.

дизайн

Дизайнът включва следните елементи:

  • рамка;
  • сгънете;
  • склонове и первази;
  • аксесоари;
  • двоен стъклопакет;
  • налог.

Основни елементи

Основните елементи на дизайна на метални пластмасови прозорци

Укрепващият профил е елемент от стоманена армировка, който осигурява допълнителна здравина, здравина и стабилност на прозоречната конструкция.

Това е рамката, която осигурява твърдост и надеждност. Тя е изработена от PVC, изработена от пластмаса, нечувствителна към слънчеви изгаряния и киселини. Вътре в пластмасовия профил е стоманена поцинкована рамка с U-образна форма. Пластмасовият профил е свързан към стоманената армировка с помощта на самонарезни винтове.

Затворите в металните пластмасови прозорци забелязаха прозорците, които бяха познати наведнъж. Листът, както и рамката, се състоят от пластмасов профил с стоманена рамка. Благодарение на интегрираните фитинги капакът може да бъде заключен в отворено положение. Почти всички клапани са оборудвани с мрежи против комари, защитаващи къщи от насекоми. Тя отваря вратата в две посоки, което й дава неоспоримо предимство пред обикновения прозорец.

Основните елементи на дизайна на метални пластмасови прозорци

Хардуерният елемент е най-високотехнологичният елемент на прозореца, а експлоатационният му живот зависи най-вече от надеждността и качеството на фитингите.

Всички метални подвижни и фиксирани части на конструкцията се наричат ​​фитинги. От всички тези дръжки, винтове, панти, брави, въртящи механизми зависят от надеждността на закрепването на вратите към рамката, както и от отклонението на въздуха в точките на закрепване. Трябва да обърнете внимание на хардуера, защото поради счупването на няколко винта, не само вида на пластмасовия прозорец може да се влоши, но и цялостното му равновесие.

Прозорците с двоен стъклопакет са набор от две, три или четири висококачествени стъкла с въздушни междинни слоеве. Обикновено "въздушният" слой е инертен газ, който напълно отстранява появата на кондензация. Стъклената единица изпълнява най-важните функции: топлоизолация и шумоизолация.

Прозорците с двоен стъклопакет варират по ширина: 24 мм, 28 мм, 30 мм, 32 мм, 42 мм. Ширината на прозореца с двоен стъклопакет често е написана с формула. Например в еднокамерен прозорец с двоен стъклопакет 24 ppm, формулата изглежда така: 4-16-4, където "4" е дебелината на стъклото отвън и отвътре и "16" е разстоянието между тях в милиметри. Често при проектирането на пластмасови прозорци използвайте стъкло с различни ширини, за да увеличите нивото на абсорбирания шум. Енергоспестяващите свойства зависят от броя на очилата и разстоянието между тях.

Основните елементи на дизайна на метални пластмасови прозорци

Присъствието служи като допълнителен стабилизатор на конструкцията, което помага да се запази прозорецът в оригиналната му форма.

Impost осигурява връзката на няколко клапи. Обикновено това е пластмасов профил с интегрирана стоманена поцинкована армировъчна секция. Тя служи за осигуряване на допълнителна здравина и здравина на цялата структура. В пластмасовите прозорци примката е вертикална, а в дървените прозорци с прозорец има и хоризонтална. Монтирайте импоста в прозоречната кутия по два начина: чрез фиксиране с механично закрепване или чрез заваряване в конструкцията.

Често в структурата mutalloplastikovyh кутии имат пластмасов профил Face плоча, която също се свързва крилото, но, за разлика от налог, едното крило е без дръжка и се отваря само когато другият е вече отворен. Основното предимство на този елемент пред импоста е, че той не е монтиран към рамката, а към самия лист, а ако прозорецът е отворен, между двете врати няма да има разделителна стена.

По време на инсталацията, по-голямата част от времето се изразходва за довършителни елементи: перваза на прозореца и склонове. Склоновете покриват връзката със стената и закрепването с перваза на прозореца. Прозоречните первази обикновено са изработени от гипсокартон или сандвич панели.

Допълнителни елементи

В допълнение към всички основни елементи металопластната конструкция има и гумени уплътнения, които се намират на кръстопът на части като рамката и крилата. Наличието на тези малки части помага да се избегне издухването и влагата в прозорците.

Монтажна система

При монтажа на метални пластмасови прозорци се използват само модерни строителни смеси и уплътнители. Нанесете сместа върху вече изсушената пяна, така че сглобяемите шевове да се отърват от прекомерната влага, което предотвратява образуването на гъбички.

Дори не и прекалено големите грешки на монтажистите могат да доведат до факта, че стъклото ще тече през водата, а аксесоарите бързо ще започнат да "изземват".