Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

снимка
Направихте ли добър ремонт и не можете да намерите завеси? "Дрехи" за прозорци на специална поръчка ще ви струват подредена сума.

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетните щори са отлично решение за прозорците на лоджията. И направени завеси със собствените си ръце също ще помогне да спестите значителна сума.

Не само икономично, но и интересно и дори модерно решение ще бъде ръчно направените прозоречни щори, които ще направите сами!

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Гамата от материали за ролетни щори в магазините е широка. Можете да изберете правилния цвят за вашия интериор.

Между красотата и удобството, няма да ви се налага да разкъсате - ние създаваме дизайн, който ви харесва. Така че, трябва:

  1. 2 парчета плат - за предната и долната страна. По-добре е, ако са не само различни цветове, но и текстури. Тогава завесите ще бъдат истински шедьовър на дизайнера. За да направите най-успешния избор, отидете в магазина с приятели или роднини. Една глава е добра, но две са по-добри!
  2. Плат или плитка за жартиери. Ролетните щори ще бъдат прости и бързи в изпълнението.
  3. Универсални нишки. Изберете ги под цвета на плата за завеси или в абсолютен контраст. Всичко зависи от това дали стаята е класическа или модерна.
  4. Ножици. Не забравяйте, че трябва да режат добре, да не се отрязват!
  5. Един сантиметър, молив (креда на шивача), мебелен телбод (със скоби).
  6. Ролкова хартия за шаблона. Идеална - проследяваща хартия. Може да се закупи от всеки магазин за шиене.
  7. 2 дървени блока. Един - кръг диаметър от 1.5-2 см, а другият - квадрат 2x2 или 2.5x2.5 см. Кръг може да бъде заменен от твърда метална пръчка. Просто не избирайте твърде тежки - дизайнът може да се проточи или да излезе в най-неподходящия момент.
  8. Винтове за дърво (по-добре в компанията с отвертка - така творческият процес ще върви много по-бързо).

С блайндовете си ще изненадате семейството и съседите си - в края на краищата такива ролетни щори ще бъдат само с вас! Вземете го отговорно за избора на плат и подготовка - зависи от това, колко бързо ще обличате прозорците. Тук е необходимо да работите, а не само ръце, но и главата! Платното е по-добре да изберете стегнато, но не прекалено много, така че да е по-добре изключено от красивите вълни. Отличен памук или платно.

Подготовка за работа

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ширината на щорите ще бъде равна на ширината на отвора плюс 2-3 см от всяка страна до шевовете. Дължина - височината на прозореца плюс 10-15 cm и отново 2-3 cm от всяка страна за квоти.

За да направите ролетни щори у дома, първо определете размера на бъдещите пердета. За да направите това, измервайте отвора на прозореца - ширината и височината. Запомнете: сега измервате с вашите измервания колко добре ще се окаже всичко. Ширината на щорите ще бъде равна на ширината на отвора плюс 2-3 см от всяка страна до шевовете. Дължина - височината на прозореца плюс 10-15 cm и отново 2-3 cm от всяка страна за квоти.

Изрязване на бъдещите пердета

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Според направените измервания, изрежете правоъгълник от проследяващата хартия. Поставете го на предната платка от грешната страна и я прикрепете с шевни щифтове.

За "домашно" ролкови щори не се оказа по-лошо от дизайна, трябва да направите шаблон. Според направените измервания, изрежете правоъгълник от проследяващата хартия. Поставете го на предната платка от грешната страна и я прикрепете с шевни щифтове. Разстоянието между тях трябва да бъде 10-15 см. Внимателно държи шаблона с ръцете си, кръгйте го с креда. След това измерете от получената линия 2-3 cm и отново кръг - това ще бъде линията на изрязване с надбавки. Повтаряйте всичко с неправилната тъкан за бъдещи блиндове.

Шиене на основата на ролетни щори

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

След като raskroili щори, разкопчете щифтовете, сгънете 2 детайли с лицето надолу вътре и шийте от 3 страни.

Разгънете щифтовете, прегънете двете детайли с лицето надолу вътре и шийте от 3 страни. Ако не сте много доволни от уменията си за шиене, можете да шиете части с ръка преди шева на машината. След като просто издърпате "ръчния" шев за една нишка, развийте, шийте останалата част и я издължете добре. Основата за щорите е готова!

Сега трябва да фиксирате ролетните щори на рамката на прозореца. За да направите това, поставете основата на тъканта надолу върху гладка, равна повърхност. От горната страна, отстъпи на няколко сантиметра от ръба, оформят квадратна дървена бара. Тя трябва да бъде малко по-къса от широчината на завесата (около 3-5 см). Сгънете горния ръб на тъканта, така че лентата да бъде увита в нея, и прикрепете плата към дървото с мебелен телбод.

Обработка на долния край на щорите. За да превъртите завесите открито прекрасно сгънати, а в затворените бяха разположени равномерно през прозореца, в долния ръб трябва да шиете кръгла дървена или метална лента. Тя ще бъде 2-3 см по-къса от широчината на завесите. Оставяйки тъканта надолу, обвийте долния ръб на 3-3,5 см и повторете процедурата на шева: първо направете светлинен шев с ръцете си, след което използвайте шевната машина. Извадете конеца от ръчния шев и го вмъкнете в получения реверс.

Подготовка на "задвижващата" структура

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Като декорация можете да използвате жартиери. Те са красиви, прости в изпълнение, не могат да се счупят, те са оригинални и могат лесно да бъдат извадени за измиване.

Можете да изберете сложен ролков механизъм или да направите различни декоративни пръстени в дизайна. Има много начини да "съживите" ролетните щори. Като опция - използвайте жартиери. Те (огънете пръстите на ръката): красиви, лесни за изпълнение, не могат да се счупят, са оригинални и лесно се отстраняват за измиване.

Вземете мек контраст (ако искате модерен) или подходящ в тон (ако предпочитате класиката) плат или широка плитка. Измерете 2 дължини на пердетата плюс 30-40 см. Избрали ли сте жартиери? След това отново ще трябва да се шиете. На този етап не можете да направите хартиен модел. Ширината на всяка лента е 6-8 см. Сгънете всяка страна на половина с вътрешната страна и шиете двете дължини и една ширина. Развийте, шийте останалата ширина и внимателно желе.

Сега закрепете жартиерите на еднакво разстояние от двата края на горната релса, така че да могат дори да задържат ролките. За да направите това, ги обръщайте нагоре и отново ги залепете.

Остава само да се мотае завесите на прозореца, а модерният интериор, направен от собствените си ръце, е готов! С помощта на отвертка закрепете квадратната греда с завършената завеса към рамката на прозореца. За да сте сигурни, че тези задания за инсталиране не са видими, използвайте отвертка от долната страна на шината.

Помолете някой, който е много близо, за да ви помогне, завъртете ролетните щори в чиста ролка и се завържете на правилната височина.

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Ролетни щори със собствени ръце (фото и видео)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

72 + = 80