Стандартни размери на вратите на балкона

Стандартни размери на вратите на балкона

В жилищните сгради, построени по стандартен дизайн, широчината на вратата на балкона е стандартизирана. Производителите на балконски блокове предлагат готови продукти с фиксирани размери.

В частните къщи дизайнерът има по-широка гама от приложни размери, в тази връзка производството на дървени или пластмасови конструкции в този случай може да се извърши по индивидуална поръчка.

Какви нормативни документи казват

Стандартни размери на вратите на балкона

Размерите на крилото на вратите директно зависят от размера на помещението

Нормализирането на размерите на балконите на вратите е дадено в GOSTs 11214-86 и 23166-99. Размерите на тъканта ще зависят пряко от размера на помещението.

Дървени пъти в "hruschevke" всъщност е с ширина технологичен отвор 0,61 м. По време на строителството на структурите от данни е възможно да се мине, но не и на нейното удобство и по-кандидатствали за лична употреба. Светлината влиза в апартамента през прозореца.

С появата на подобрени апартаменти с оформление с интегрирани пластмасови стъкла с двоен стъклопакет, размерът на вратите на балкона и съседните прозоречни блокове започнаха да се променят в посока увеличение.

Стандартни размери на вратите на балкона

Стандартни размери на вратата

На външния периметър входният лумен в момента е в диапазона 0.7 - 0.9 м на височина от 2 - 2.1 м.

Стандартизацията на ширината, височината и дебелината на вратите на балкона е проектирана така, че да отговаря на следните изисквания:

 • достатъчно осветление на стаята (общо с прозореца);
 • Твърдостта на конструкцията, която определя устойчивостта и безопасността при повторно използване;
 • необходимата вентилация в отворено положение;
 • минимизиране на топлинните загуби през студения сезон.

Когато правите своя собствена рисунка, препоръчително е да проверите с вече разработените размери на моделната гама.

Значително отклонение ще повлияе на износването на тента на вратите и на съпротивлението на пластмасовия профил към деформиращите товари.

Опции за вратите на балкона

Стандартни размери на вратите на балкона

Еднолистовата врата е най-популярната

Не е чудно, че дизайнът, инсталиран в отвора, се нарича балкон.

Крилото на вратата се изчислява и работи в двойка с прозореца (люлеещ се, глух). Тя може да бъде от следните типове:

 1. Единични листа. Най-често срещаният модел, който ви позволява да поставите на една и съща стена отоплителна батерия под перваза на прозореца (термична завеса). Модела ширина 0.61 m, 07 m, 0.8 м височина с рамка балконска врата 2 - 2.1 m .. Външна стена, наполовина пълна с фибростъкло, които отделят достатъчно естествена светлина. Оптимални параметри на шумоизолация и спестяване на топлина.
 2. Мида. Учредено от предприемача по искане на собственика (покупка преди производството на довършителни работи или в процес на реорганизация). В стандартна височина общата ширина на листовете е 1,4 м.
 3. Стандартни размери на вратите на балкона

  Плъзгащи. Действа според принципа на кабинета - отделение. Благоприятно спестява пространството в помещението, но се нуждае от свободна смяна на едната страна. Размерът в този случай не е стандартизиран. Те обикновено поставят такива продукти на френски прозорци с топла отопляемо пространство от двете страни в топъл климат.

 4. Сгъваеми. Практичен вариант, ако лоджията е оборудвана като част от стаята, когато проходът остава отворен. Зоната на действие е за цялото необходимо отваряне. При продажба тези платове имат ширина 0,8 м, при поискване се събира необходимия брой връзки.

След като сте определили с този или онзи продукт, преди да купите, е необходимо да разберете от продавача какви подробности за конструкцията трябва да обърнете специално внимание и да определите честотата на поддръжка на всички фитинги.

Как да намерим правилния размер

Стандартни размери на вратите на балкона

Мярка на няколко места

За да направите поръчка, трябва да посочите точния размер на всички елементи на бъдещия дизайн. Можете да поканите специалист на избраната фирма. Имайки опит с рулетка и молив, е напълно възможно да ги вземете със собствените си ръце.

Първо, сложете скица на вратата върху празен лист хартия. Тя трябва да бъде достатъчно голяма, за да се побере записите за измерване от всяка страна.

Размерите трябва да бъдат премахнати за точност на няколко места: отвътре и отвън (ако отворът вече е измазан, измерванията ще бъдат малко по-различни).

Изчисляване на височината и ширината

Ширината на лентата се изчислява по формулата (a + b - 4 cm) съгласно следните измервания:

 • пропастта между склоновете по страните на отвора;
 • ширината на наклона.

Височината се разглежда по подобен принцип, но размерите се премахват в горната и долната част на прохода. На въпроса как да измерите размера на бъдещата врата вижте в този видеоклип:

Стандартни размери на вратите на балкона

Ако направите измервания за първи път, е по-добре да сравнявате собствените си изчисления с примерите за изчисляване на квалифициран специалист. Отклоненията в по-голямата страна водят до допълнителна работа, за да се премахнат стените от "излишък" от строителни материали.

Силно различаващи се по-малки размери влияят на силата (ако просто издухате монтажната пяна) визуално предизвиква усещане за дискомфорт (с очевидно малък продукт).

Определяне на дебелината на вратата

В допълнение към височината и ширината, крилото на вратата има и третия параметър в дебелина на пространството. Като стандарт, е 7,5 см На практика това условие е изпълнено рядко, тъй като съвременните програмисти използват модерни технологии :. Сградата е построена с използването на рамкови конструкции с попълване gazopenobetonnymi блокове, изсипва леки смеси организират преградни стени от гипсокартон и нестандартни тухли. Ето защо, преди да поръчате врата, измервайте действителната дебелина на стената. За повече информация относно подготовката за монтиране на балконската врата вижте този видеоклип:

Въпреки това, ако вратата вече е монтирана, за да се осигури оптимална стайна температура, в случай че размерът е по-голям, създайте съществуващата тъкан с допълнителна лента, подходяща за цвят и текстура. На тази лента подравняването е равно на равнината на стената.

материал

Стандартни размери на вратите на балкона

Структурата на пластмасовия профил надеждно поддържа колебания във времето през всеки сезон на годината. Монтирането на многокамерен профил с термоизолационен слой защитава апартамента от външната среда и в случай, че лоджията не е остъклена.

Пластмасата, за разлика от дърво или метал, не се нуждае от редовно обновяване на защитното покритие. Грижете минимално - избършете прах и мръсотия, както и внимавайте за нивото на смазване в пантите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

12 − = 5