Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

От дъските можете да направите практично и красиво подово покритие. Дървените подове се връщат към модата. Това се дължи на промяната на ориентирите в декорацията на жилищните помещения за екологосъобразност, безопасност. И дървото, както знаете, напълно отговаря на тези изисквания. В този случай дървеният под има привлекателен външен вид. И благодарение на широк избор от нарязан дървен материал в цвят, шарка и текстура, това покритие е подходящо за почти всеки интериорен дизайн. Какви характеристики трябва да се вземат предвид при избора на плочки за подова настилка, за да получите красив и издръжлив под, който ще продължи няколко десетилетия - прочетете по-долу.

Коя дъска се използва най-добре за пода: избор на материал

Подът може да се използва както в жилищни, така и в нежилищни райони. Най-популярният и подходящ материал за довършване на етажите на хола в частна къща е дъбовата дървесина. По-рядко се използва пепел, елша, трепетлика. Тези скали се отличават с висока износоустойчивост, издръжливост, изглеждат скъпи и атрактивни (особено ако покритието се обработва с лак, а не с боя).

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Има голямо разнообразие от дървесни видове, от които се произвеждат плочки, които се различават по отношение на експлоатационния живот и качеството

За подово покритие е по-добре да изберете плоскости, които са добре прилепнали: непробиваемата дървена дъска е склонна към напукване, което може да доведе до значителни пукнатини в пода.

Масивните дървесни видове се отличават и доста висока цена. По-достъпни варианти биха били дъски, борове и лиственица. Борово приятно на пипане, има красив млечен сянка. Този материал е достатъчно мек, затова е най-добре да го изберете за завършване на подовете в спалните. Лиственицата е подходяща за довършване на други помещения. Той е устойчив на механично натоварване и висока якост. Изключително нежелателно е да се използват подови настилки и липа за подови настилки.

Дървена подова дъска: съвет за избор и монтаж

При избора на дъски за подови настилки трябва да се вземат предвид и много други фактори, които включват условията за използване на пода, вида на покритието.

Така че, за да може пода да продължи дълго, изглеждаше стилно и привлекателно да следвате такива препоръки:

 1. Завършването трябва да се извърши с дъгова дъска: по-лесно е да се монтира такава дъска поради обработваните странични повърхности.
 2. За завършване на интериора, изберете един европол или сухи дъски, чиято влажност не е повече от 10%.
 3. За полагане на груб под, дървесина от клас Б е добра, със съдържание на влага не повече от 15%.
 4. Преди да поставите дъските, трябва да адаптирате дървения материал към микроклимата (да го поддържате в стаята в продължение на две седмици). Сурови дъски, след полагане, могат да променят размера си, което ще доведе до образуване на пукнатини и пукнатини в покритието.
 5. Преди да купите дървен материал, трябва да изчислите броя и таблата за определен размер (можете да го направите сами, като използвате онлайн калкулатора).
 6. Плочите се препоръчват да се полагат по линията на светлината: така че надлъжните връзки няма да бъдат видими.
 7. За да се гарантира, че между плочите няма сенки (които визуално намаляват пространството и нарушават геометрията на пода), инсталацията трябва да започва от естествени източници на светлина или диагонално (от единия ъгъл до другия).

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Изберете нужда от подови дъски в зависимост от вида помещения и целта им

Освен това монтажните плоскости трябва да са сухи, без възли, пукнатини и други дефекти, които могат да повлияят не само на външния вид, но и на работата му.

Технически съвет: основни предимства

Двуслойната техническа дъска за довършване на пода се характеризира с висока износоустойчивост и издръжливост. Такива оперативни параметри са постигнати благодарение на факта, че поговорката се състои от два слоя: горната и долната дърво представена шперплат. Дървеният слой е най-често изработен от твърда твърда дървесина (дъб, пепел, орех).

Освен това основните предимства на техническия борд включват:

 1. Това покритие не изисква поддържането на специални температурни условия и определено ниво на влажност.
 2. Лепеният, двупластов дървен материал е по-малко склонен към деформация, отколкото изцяло естествено дърво.
 3. Подът на техническата табела може да бъде многократно полиран, полиран и лакиран.
 4. За полагане на технически табели не е необходимо да се организира шперплат или подложката.
 5. По-високо ниво на шумоизолация, отколкото с обикновена дъска.

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Техническите табла са отлични за складовете

Грижата за инженерния (технически) съвет е съвсем проста: повечето модели имат гладко покритие без пори (които са много лесно запушени с мръсотия и прах). Недостатъците на покритието могат да се обяснят само с високата му цена в сравнение с обикновената дървена дъска. Но ремонтът на такъв пол няма да е необходим скоро.

Размер на дъската

Основните характеристики на плочката, които трябва да се вземат предвид при избора на материал, включват дължината и ширината на плочката. Днес в строителните магазини можете да намерите режещ дървен материал с широчина от 800 до 150 мм и дължина от 3 до 6 метра.

В строителството на домакинствата най-популярно е да се закупят дъски с ширина 150 мм: изглеждат привлекателни във всеки интериор и имат висока производителност.

Изборът на ширината на дървения материал зависи от дизайна на помещението. Така че, за малки стаи не избирайте твърде широки подови елементи. Добър за малки помещения подходящ борд с ширина 800 мм. Широкият дървен материал в просторни стаи подчертават изгодния размер на стаята.

Трябва да се има предвид, че по-малките Надлъжната фуга е на борда, по-лесно е да се инсталира дюшеме и да запази замислена геометрия.

Дължина на дървен материал трябва да отговаря на две изисквания: дървени ленти трябва да имат минимален брой връзки по време на инсталацията, а самата инсталация трябва да е не-отпадък. Намаляване на отпадъците за подрязване на дървен материал може да бъде чрез избиране на eurodosk, който идва с дължина от 2 метра.

Дебелина на плочката

Качеството и дълготрайността на покритието зависи от дебелината на плоскостта. Така че дебели дъски ще бъдат по-малко зависими от влага и температура, ще служат по-дълго, без да губят привлекателните си характеристики и характеристики. Не забравяйте за съотношението на дебелината към ширината на дъската: твърде широката, тънка дъска ще бъде склонна към деформация.

Съвет за пода: дебелината на пода дърво, което е по-добре да се използва и какво се случва за бордовете на техническите

Дебелината на плочката за подова настилка зависи от нейния експлоатационен срок и якост

Изборът на дърво за довършване на пода по отношение на дебелината се определя от натоварванията, на които покритието ще бъде изложено.

Каква дебелина трябва да избера за завършване на покрива? Днес, продавачите предлагат изрязани плочки с дебелина от 2 до 7 см. Стаите за спални е по-добре да се използва на борда с дебелина в диапазона 3,5-4 см. За помещения с висок трафик (например, коридори, коридори, всекидневни) се нуждаят от дървен материал по-дебел ,

Минималната дебелина на плочката в жилищните помещения не трябва да е по-малка от 2.2 см. Допустимите отклонения от номиналните размери на елементите се определят от държавния стандарт 8242-88.

При избора на дъски по дебелина, трябва да имате предвид разстоянието между базовите закъснения. Ако разстоянието между елементите се равнява на 0.6 m, тогава за качествено покритие е достатъчно дебел в близост до 3-3.5 см. Ако разстоянието между гредите е по-голяма от 0.6 m се препоръчва да се използва ширината на борда 4-4.5 cm.

При избора на плоскости за дебелина трябва да се има предвид, че колкото по-висок е този индекс, толкова по-висока е цената на нарязания дървен материал.

Следователно, изборът на табла в дебелината трябва да е с дебелина tselesoobraznym.Ne на стойност купуват материали за довършителни гардероб, складово помещение ,. D. От времето на експлоатация на дървени подови дъски в тези области дебелината няма да имат ефект, както и за финансовата страна на тази украса на джобен хит.

Как да инсталираме подовата дъска (видео)

Дървеният под е стилен, безопасен за околната среда и трайно покритие. Но такова покритие може да бъде само ако избраната дървесина е избрана, като се вземат предвид интензивността на работа, целта на помещението и финалната повърхност. Изберете стаи за подова настилка, подходящи за интериора на стаята, днес, няма да е трудно. Основното е да изберете дървен материал, като се вземе предвид съотношението между ширината и дебелината им, дължината и размерите на помещението. И тогава получавате покритие, което напълно отговаря на очакванията!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 8 = 2