Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Процесът на залепване на тапетите е прост, ако следвате съветите на професионалистите Рано или късно, във всеки апартамент или къща можете да поставите тапети, тъй като стените губят правилния си вид. Ами ако трябва да работя през зимата или да използвам платно като фибростъкло и неравномерни стени? Необходимо е внимателно да се проучи целият процес на обновяване на покритието на стените, за да се предотврати проникването и липсата на дефекти.

Как да лепи метър тапет

Най-популярни са метровият тапет, стикерът на който може да се носи от един човек, а върху него можете да боядисвате с цвят кафяв цвят.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Задължителен етап, когато тапетирането е процесът на премахване на въздуха с валяк

За правилното лепене си струва да следвате няколко правила и препоръки:

 1. Стената е покрита с лепило, което се приготвя предварително.
 2. Първият лист тапет е настроен на височина, но горната част трябва да бъде подгъв, който след изсушаване ще бъде отрязан. Долната част на мрежата също е огъната и елиминирана.
 3. Освен това, тапетът трябва да се изглади, за да се премахне натрупването на въздух посредством тапет или рогозка.
 4. Докато има изглаждане и кърпата изсъхва малко, можете да отрежете ненужната част с чиновник нож.
 5. Ако линията на изрязване започне да се рехумира, значи си заслужава да отложим този момент за по-късно и да продължим да смесим.
 6. Ако намерени невалидни сондиране картини, тогава ще трябва да се премахне един лист от стена до този момент, пух стената с лепило и повторете горната процес.

При каква температура можете да залепите тапета

Има много мнения относно температурата, при която тапетите могат да бъдат правилно залепени, без да се образуват дефекти. Всеки ремонт ще каже, че е необходимо да се залепят бетонните стени с определени препоръки, а след това времето извън прозореца няма да повлияе на крайния резултат.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Ако планирате да залепите тапета през зимата, трябва внимателно да затворите всички прозорци, за да избегнете течения

препоръки:

 1. Независимо от мястото, където тапетът е поставен в апартамент или къща, температурата трябва да бъде най-малко 10 и да не надвишава 25 ° C. Точно такава температура е платното да е сухо и плътно залепено.
 2. Нивото на влажност в помещението не трябва да надвишава 60%. Ако влажността е по-висока, лепилото ще започне да се абсорбира от него и свойствата на състава ще бъдат значително понижени.
 3. Придържайте тапета над батерията или пред прозореца, когато директните лъчи на ултравиолетова светлина падат на стената, е възможно най-внимателно. Батерия желателно да забраните до сухо помещение и затворения прозорец, защото в противен случай лепилото изсъхва прекалено бързо, а тапетите ще остане кора, които ще развалят външния вид на стаята правилно.
 4. Стаята не може да бъде отворена безусловно, докато залепеното платно не изсъхне. Всеки проект може да причини повтарящи се довършителни работи.

Какво трябва да лепете тапета

Какви инструменти са необходими за залепване на тапета? Да се ​​обърне внимание на списъка на разходите за инвентара преди началото на строителните работи, че всичко е наблизо.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Всички необходими инструменти за тапети могат да бъдат закупени от всеки строителен магазин

За да поставите стените, имате нужда от инструмент:

 • кофа;
 • Стълбището;
 • валяк;
 • четка;
 • Влак или ниво;
 • Канцеларски нож;
 • Молив или пастел;
 • Четка за тапети;
 • рулетка;
 • Ролка за подравняване на ставите;
 • Отвертка и електрическа лента;
 • Гъба.

Как да лепене тапет с картина: препоръка

Стик проста тапет е лесно, но с картина на непрофесионалисти не е лесно. Участието в поставянето на картина на човек без трудов опит далеч не е лесен, а дори и повече. Струва си да се отбележи, че когато използвате материала с печат, трябва незабавно да се подготвите за това, че ще ви трябват повече разходи и ще има подрязване.

Стъпката между повтаряне на модела може да бъде много различна и като правило можете да го видите на етикета на платното.

За да завършите стаята или спалнята, трябва да закупите 3 ролки повече, отколкото се предполага да бъде в квадратни метри. Не мислете, че ако лепилото ще се извърши зад шкафове и дивани без селекция, тогава няма да се изисква толкова много материал, тъй като същността ще остане същата.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Трябва да се има предвид, че когато закачите тапет с картинка, ще има повече парчета, отколкото когато тапетирате тапет без картина

Освен това избора на картината трябва да се направи веднага на три ролки, което ще намали времето и твърде високите разходи и баланси. Когато купувате, трябва да обърнете внимание на партидата, защото различните номера могат да донесат много проблеми по време на ремонта. Може би разликата е в сянката или в ширината на картината.

Преди да се залепи платното, то трябва да бъде отрязано с разрешението, което след това ще позволи нарязването на горната и долната граница да бъде ясно нивелирано. Естествено е по-добре да отпечатате отпечатъка на пода и на сухото бельо, което е много по-удобно и безпроблемно. Професионалната технология за висококачествено поставяне на платна започва с нарисувана марка на стръмна стена. По този начин можете да избегнете твърде много грешки. Освен това е изключително неудобно да се изтегли влажна кърпа по стените, за да се постигне нормален наклон.

Това не е необичайно в апартаментите - това са неравномерни стени, които понякога могат да бъдат визуално скрити с тапети, а понякога не. В този случай, ако искате да направите качествен ремонт, първо трябва да се погрижите за изравняване на повърхността. Това може да бъде направено с помощта на такъв материал като ронбон, но това е с минимални издутини. За по-големи проблеми можете да използвате шперплат, OSB, ПДЧ, MDF и PVC пластмасови панели. С тяхна помощ е много по-лесно и по-бързо да завършите стаята.

PVC панелите се считат за практичен материал, но те не търпят механично въздействие, тъй като тяхната повърхност е много крехка.

Коя тапет е по-лесна за лепене на аматьори

Експерти смятат, че ремонтните работи трябва да се разглеждат от професионалисти, но ако все още имате желание да направят свои собствени ремонти и има специални умения, тя е много по-добре да изберете тези материали, които са по-лесно да се справя. Не е желателно да работите с тапети за бременни жени, тъй като това може да доведе до преждевременно раждане. Повишената температура във въздуха и физическият труд не са желателни за такива представители на справедливия пол.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

За да поставите тапет в ставата, трябва да направите измервания с помощта на лента

Не специалистите не трябва да използват допълнителни материали като:

 • вестници;
 • франзели;
 • Плочки.

Освен това, не е нужно да се опитвате да пишете свои собствени модели на широко бели тапети, тъй като може да изглежда много по-различно от очакваното. Хол, залепени тапети с един шаблон и един цвят - това не е скучно, ако изберете правилния сянка, както и текстил и мебели за него. Начинаещите вярват, че е по-лесно да работят с тесен тапет, но те не признават еднометровото нетъкано руно ленено. Ако ремонтът се осъществява от двама души, предпочитанията трябва да са точно зад широките оси.

Тъй като те са повече:

 • на качеството;
 • стабилен;
 • траен;
 • Durable.

Характеристика на широкия тапет е, че те ви позволяват да скриете неравностите на стените и самите стави чрез текстура. Съответно има възможност да се създаде наистина хубава гледка към хола и ще създаде впечатление за почтеност и елегантност. Тапетът за стена обаче не е толкова лесен за нанасяне в малка стая. Например кухня или коридор. Имайки предвид колко много завои има, понякога има желание напълно да се избърсват стените с декоративна мазилка и просто след това да се боядисат в желания цвят, който може да бъде на разположение на начинаещи. Работата с материала не е трудна и не изисква специални умения, при условие че мазилката ще бъде с най-високо качество.

Нискокачествените материали ще започнат да се наливат по време на полагане, което значително ще разваля крайния резултат.

Технология на лепенето на тапети

Техниката на залепване на тапети е обикновено една и съща, тъй като платното се прилага изключително вертикално, а не хоризонтално, с изключение на тавана, който е рядък. Преди да работите, трябва да изрежете платното и да го сгънете на върха. Така че ще бъде по-лесно да нанесете лепило. Размазването на платното се извършва със специална четка за тапети. Като правило, след нанасянето на лепилото, тапетът може да бъде усукан и затова е необходимо да натискате ръбовете на платното с тежки предмети. За да може лепилото да накисва тапета достатъчно от 1-3 минути в зависимост от платното.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Нанесете лепило в ъглите най-добре с малка четка

Съвременните дизайнери започнаха да измислят различни начини за тапетиране, например:

 • Широк;
 • кръгъл;
 • хоризонтална;
 • Patchwork.

Но класическият стил е най-оптималният и най-често търсен, особено от професионалисти. Ако искате да комбинирате два вида тапети, първо трябва да купите такъв продукт като лента, която ще помогне за скриване на кръстовища и резки преходи. В идеалния случай трябва да извършите ремонт и довършителни работи заедно, защото един човек държи плат, а вторият е залепен и разтрит. Тапетите не само се различават по видове, но и по тегло. Например, коприненият ситопечат е най-тежкото платно в света и е трудно да се борави с такъв материал дори и с двама души. По-добре е да поверите такава работа на капитана. Залепването на дебели тапети се извършва от задника, както когато се образува плътно припокриване, което не е нормално.

Важно! Преди залепването на тапетите, первазите са свалени и след изсушаването те са инсталирани обратно.

След като платното е поставено, е необходимо да избършете всеки лист със суха гъба. Това ще премахне остатъците от лепилото, ще изглади ставите и ще премахне нередностите. Ако купувате висококачествено лепило, е необходимо да изсъхне напълно няколко часа, при условие че се наблюдава оптимална температура и влажност. Лепилото трябва да бъде избрано според типа тапет, в противен случай може да има проблеми със сушенето и изобщо с лепило.

Когато е по-добре да лепене тапет, през зимата или лятото

За да залепите тапета, не трябва да търсите специално време на годината, тъй като е възможно да се премахне дефект, независимо от метеорологичните условия или температурата в помещението, но за глобален ремонт е целесъобразно да изберете подходящ период.

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Лепило тапет може да бъде по всяко време на годината, но трябва да се уверите, че температурата в помещението варира в рамките на + 10-25 ° C

За да се справите лесно с ремонта, както през летния, така и през студените месеци, трябва да разгледате няколко съвета:

 1. За поставянето на стая с тапет, както високата, така и ниската температура са еднакво ужасни.
 2. Най-оптималното ниво, както е посочено по-горе, се счита за 15-25 ° С.
 3. Когато работите в горещо време или ако не можете да изключите батериите или да намалите захранването през зимата, струва си да използвате допълнително PVA лепило, което се добавя към основния лепилен състав.
 4. За да не падате тапетите от стените, защото не е твърде много нагряване или висока влажност, е необходимо да използвате лепило PVA и също така да се погрижите за инсталирането на допълнителен източник на топлина. Ако е нагревател, тогава трябва да има контейнер с вода в стаята, така че да не се извършва изсушаване.
 5. При продажба често е възможно да се намерят лепилни съединения за работа в трудни условия с висока влажност или ниска температура.
 6. Не забравяйте за грунда, за да увеличите адхезията на платното към повърхността на стената.

Как да лепене тапет (видео)

Съобразявайки се с всички правила и препоръки, вие можете сами да направите ремонт. В края на краищата винаги е приятно и много по-изгодно.

Успех за теб!

Примери за лепене на тапети (снимка в интериора)

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Съвети за правилното лепене на тапета: 4 начина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

13 + = 21