Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната системаСвързването на водопроводната система в банята (мивката и ваната) в канализационната система не е трудна задача. Но за да функционират правилно тези устройства, е необходимо да се вземат предвид няколко общи важни точки.

Свързването на дренажните тръби на мивката и ваната към канализационната система трябва да се извърши с устройството на съответните хидравлични брави.

Схемата на водопроводната инсталация в банята.

Това означава, че за мивки, вани и трябва за тази цел, за да свържете устройствата, които се създават множество вътре куршума, ще предотврати появата на закрит миризма на канализация. Такива устройства се наричат ​​сифони. В момента, сифон за водопровод, съществуващият пазар предлага голямо разнообразие. Но, като правило, най-търсените сифони от пластмаса. Те са евтини и издръжливи. Също така, чрез организиране на изтичането на тръбна връзка вода към канализацията басейна и баня, много от тях са изправени пред специфичните особености на тези връзки, спецификата на които е, че най-важното басейн - да се избере сифона правилно, имайки предвид неговата форма и размер, както и евентуалната необходимост да се свърже чрез своята сифон, който източва водата от пералната машина. Връзката на ваната с канализационната система се осъществява чрез подходящи устройства, като се отчитат местоположението и съществуващите канализационни тръби.

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Схема, свързваща мивката на сифон към канализацията.

Излишно е да се свърже капана на канала е проста: чрез гумена втулка 50/40, в случай на пластмасови канализационни тръби до 50 mm или чрез преход свързване 73/40 - в случай на изтичане на желязо тръби. Размер 40 мм е показан, защото този диаметър обикновено има изпускателна тръба в сифоните. Свързване на изпускателния клапан за източване, диаметър на тръбата, когато последният е 40 mm, уплътнението се използва, който се поставя върху тръбата за вкарване. Същото уплътнение може да се използва, ако диаметърът на входящата тръба е 50 мм, а в дренажната тръба е използвана трансферна тръба 40/50. За да се улесни организацията на съвместно от тези тръби се използват уплътнение се препоръчва за покриване на горната със сапун или гел за миене на съдове.

Положението е малко по-различно, когато банята е свързана.

Как да свържете банята с канализацията?

След като банята бъде закупена и доставена в банята, предназначена за нея, тя трябва да бъде правилно инсталирана, като се вземат предвид конфигурацията на стаята, съществуващите тръби, комуналните услуги и дизайнерските решения на собствениците.

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Схема за свързване на тоалетната към канализацията.

След като се определи общото му местоположение, което впоследствие ще се дължи на свързването на водопроводи и канализационни тръби, е необходимо да се регулира неговата стабилност, височина и наклон.
Баните могат да бъдат монтирани на крака, стойки или други опори. В този случай те трябва да издържат механично натоварване от поне 100 кг, да се поставят на дългата страна на банята на всяко място вертикално надолу и да са стабилни.

В допълнение, височината на банята трябва да бъде настроена на най-малко 145 mm от пода до изхода на купата. Това се прави така, че да можете да създадете необходимата разлика във височината в зоната между отвора за оттичане и точката на свързване към канализационната система. Ако няма разлика във височината или тя ще бъде недостатъчна, водата от купата ще се разболее и вероятно ще застане. В допълнение, полученото пространство между пода и дъното на купата ще позволи относително свободен достъп до мивката за евентуална ревизия или замяна на сифона.

Се налага да инсталирате банята над подкрепата или опорите, което прави контролни измервания, получени височини: а) от пода, за да почистите освобождаване, б) чист от пода до горната страна на купата на четири точки от ъглите му. Последните данни не трябва да се различават един от друг с повече от 4 мм.
Освен това, наклонът на дъното на банята е изложен на страната на изхода, през който банята е свързана към канализационната система. Това отклонение се определя на скорост от 2 см на 1 м дължина на банята.
След като работата по монтажа и настройката приключи и купата най-накрая е фиксирана във вертикално и хоризонтално направление, е възможно да започне свързването на дренажа към канализационната система.

Избиране на сифон за свързване на канализацията към канализационната система

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Схема за сифон.

Свързване вани за тръбата канализационната се препоръчва да се проведе в подходящ сифон - специални приспособления, която се състои от възли, които осигуряват връзка с изпускателния отвор и преливен отвор (снимка 1).

При избора на сифон, се препоръчва да не се купуват модели с гофрирани дренажни тръби, тъй като те имат следните значителни недостатъци:

  • имат голямо хидравлично съпротивление;
  • бързо запушени с кал;
  • лошо почистване.

Най-добрият избор ще бъде дренажно устройство, структурно състоящо се от твърда или гъвкава, но гладка пластмасова тръба. Ако конфигурацията на съществуващите канализационни тръби позволява използването на дренажно устройство, състоящо се от два колена от твърди тръби, с необходимите завои, това ще бъде оптималното решение.
Но ако ситуацията не позволява прилагането на някоя от препоръчителните опции, тогава остава да се използва конструкцията на гофрирани пластмасови тръби.

Сглобяване и свързване на дренажа на ваната към канализационната система

Монтаж и монтаж на сифона.

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Схема за монтиране на сифона

Когато дренажното устройство е закупено в съответствие с препоръките за избор, можете да продължите с инсталирането му. При монтажа и монтажа на уреда съгласно инструкциите, приложени към него, трябва да се спазва редът. Първо, системата за улавяне на водата, състояща се от части за дренаж и преливане, се сглобява в една единица, тъй като идва под формата на отделни фрагменти в инсталационния комплект. В този случай е необходимо да се обърне внимание на наличието, качеството и състоянието на уплътненията, както и фиксиращите гайки на системата.

При монтажа на гайката е необходимо внимателно и непрекъснато да се затегне с ръце, без да се използва сила на инструмента, за да не се повреди материала на конструкцията и да не се счупи нишката при затягане. Преливането е монтирано върху банята, като се фиксира в отвора на купата с помощта на декоративен капак и винт. След това пластмасовата тръба се фиксира към преливника, чийто свободен край ще бъде фиксиран към съответния изпускателен отвор.

След това в тялото на купата поставете уплътнителен пръстен върху отвора за изтичане, върху него се поставя метална дренажна шийка. От дъното до шията донесете събрания дренаж и го свържете с фиксиращ винт. Следващата стъпка е да поставим преливника и да изтечем с помощта на пластмасова тръба от преливника, който е прикрепен и фиксиран към дренажната тръба. При извършването на тези работи трябва да обърнете внимание на начина, по който всеки пломба се намира на дренажните дупки и преливане на купата. Освен това трябва внимателно да проверите правилността на всички свързвания, за да избегнете възможни течове.

Свързване на канализацията към канализацията

Свързване на умивалника и канализацията на ваната към канализационната система

Схема за свързване на канала към канализацията.

След инсталиран източване водопроводни и тестван, може да бъде свързан към канализационната мрежа от сегмент твърд или гъвкав гладка пластмасова тръба (ако изпълнението на такова съединение не е възможно, ондулацията се прилага). Ако канализационната система е изградена с използване на чугунени тръби, е необходимо да се прилага преходен 73/40 гумена втулка за взаимодействие с него и уплътняване на канала вход.

Ако дренаж сграда образува пластмасови тръби 50 mm в диаметър, влизането на изтичане е препоръчително да се извърши чрез преход гумена втулка 50/40 или с помощта на подходящ адаптер от 40 до 50 мм. В последния случай уплътняващият ставата на тръбата за източване, въведени в каналите, е препоръчително да се постави уплътнение с дебелина 1.5 mm с горната част на входа се допълнително вграден водоустойчив уплътнител. По същия начин се препоръчва запълването на канала, ако диаметърът на канализационната тръба е 40 мм.

За да се осигури нормалното функциониране на монтирания дренаж и преливане на купата, е необходимо да се напълни с вода до нивото на преливане и да се изсуши водата, за да се проверят всички натоварени съединения за течове. Ако сифонните връзки останат сухи, можем да заключим, че работата е свършила добре.