Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

В процеса на работа по изливане на полимер етаж трябва да се спазва правилната tehnologiyaTehnologiya устройство саморазливна етаж се счита за много трудно, но все пак отличен резултат може да се постигне точно от определени действия на отлично покритие, което може да продължи повече от една година. Павел редовно подлагат на механични удари, и следователно трябва да се уверите, че това е най-високо качество, трайни и устойчиви на износване.

Полимерни подове: Предимства на технологията на устройството

Преди да инсталирате самия под, първо трябва да се запознаете с предимствата и недостатъците на тази технология, така че да не сте разочаровани и да не получите негативен ефект.

Пълнежът има плюсове и минуси:

 • гъвкавост;
 • сила;
 • Пълна устойчивост на химикали;
 • Пожарна безопасност;
 • Лесна инсталация;
 • Наличие на имот отблъскващ мръсотия;
 • Устойчивост на влага;
 • Възможност за извършване на инсталация без помощта на специалисти;
 • Не е необходимо специално внимание;
 • Гладка повърхност;
 • Покритие против хлъзгане;
 • Има голямо разнообразие от сортове, което дава възможност да се избере най-креативния дизайн.

Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

Полимерният под има много предимства, едното от които е дълъг живот, което не е без значение за тази технология

Що се отнася до недостатъците, подовете, на фона на положителните страни имат много негативно, но те се припокриват с факта, че на пода ще продължи много години, а не след като ще бъде в състояние да се възстанови. На разположение на входящия етаж, не можете да запишете на материали, тъй като това ще се отрази на естетиката на помещението, както и здравина, качество и дълготрайност.

Нестандартните етажи много бързо се превръщат в жълто.

За да подготвите качествен под, трябва първо да подготвите стабилна основа. Извършването на разкомплектоване на пода не е прекалено лесно и ще се изисква използването на мощно специално оборудване. Ако е необходимо да смените подовата настилка, най-добре е да поставите платното на пода, което ще намали височината на стените.

Как е направено подовото устройство с помощта на технология

За да произвеждате насипен под, трябва да се запознаете не само с технологията, но и с нейното разнообразие. Струва си да се отбележи, че такова покритие е далеч от простото класифициране. За да бъдем по-точни, тогава от какви материали се използва да се направи пода.

материали:

 1. Епоксидът се отличава със своята специална здравина, поради което се използва по-често от другите покрития.
 2. Епоксидният под с монети и полиуретаново покритие има дълъг експлоатационен живот и повишена издръжливост.
 3. Подът с основата на метил метакрилат бързо се втвърдява и е много издръжлив. Използва се основно за промишлени помещения.
 4. Индустриалният под на урея, който се образува чрез пръскане, и за неговото инсталиране, не можете да спрете работния поток.

Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

Полиестерният разтвор се счита за най-евтиният и нискокачествен вид полимер, а експлоатационният живот на такова покритие ще бъде много малък

Полимерните подове могат да бъдат с различна дебелина. Подът с висока якост, дебелина до 6 мм, е предназначен за монтаж в промишлена сграда. Такива покрития могат да издържат на всякакъв вид натоварване. Подовете със средна дебелина са 1,5-3 мм.

За помещения с минимална пропускливост се използва тънко подово покритие, чиято дебелина не надвишава 1,5 мм.

Спреятното покритие може да има минимална дебелина от 0,4 мм и се използва за защита на всеки конкретен под от прах и мръсотия. В някои случаи такива покрития се използват, за да дадат на пода определен цвят.

Област на приложение на Praspan и други видове полимерни подове

Подовете на базата на полиуретан може да се използва в много различни области на строителството - промишлено строителство магазини, хранително-вкусовата промишленост, в подреждането на изложба, търговия или паркинг зала в сградата на фризери и хладилници, включително спортни терени.

Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

Полимерното покритие "Praspan" има висока якост и отлична устойчивост на износване

В домашното строителство се използва в подреждането:

 • Банята;
 • Басейнът;
 • Кухня и тоалетни.

По правило, подовите настилки в спортните зали изискват образуване на дебелина на долния слой от 15 мм и горната част от 2 мм и се използва епоксидна основа. В допълнение, на пода в салона трябва да присъстват гумени трохи, което създава грубо покритие с противоплъзгащ ефект. Важно е да запомните, че епоксидният под не е толкова силен, колкото полиуретана и не е нужно да ги поставяте там, където има силен механичен ефект върху пода.

Правилно нанасяне на полимерни подове

Преди да нанесете полимера върху пода, трябва да изберете конкретен вид покритие. Като правило те избират етажи според определени критерии. Необходимо е да се вземе предвид качеството на старата фондация. Необходимо е да се обърне внимание на силата на предполагаемото механично натоварване. Това ще изисква декоративно покритие. Какви са качествата на бъдещия етаж, например антистатичен, анти-скип и подобни.

За да извършите инсталирането на пода, ще трябва да подготвите всички необходими инструменти:

 1. Капацитет от най-малко 20 литра, в който разтворът ще бъде приготвен.
 2. Нискоскоростна бормашина и електрическа. Дюзата трябва да бъде избрана по дължина повече от дълбочината на контейнера.
 3. Спалула, за да се разпредели сместа на труднодостъпни места.
 4. Spatel-rakla за изравняване на повърхността.
 5. Иглена ролка за премахване на мехурчетата.
 6. Подметка с тръни или krakprindy, за лесно движение на прясно покрита повърхност.
 7. Разтворител.

Технология на полимерните подове: Самонивелиращо саморазливно подово устройство, видео, рисуване и производство на Prospan

Смесването на полимерните компоненти се извършва при температура от + 20 ° С

Разреждането на цветния разтвор трябва да се извърши в контейнер от фабриката. След това е необходимо постепенно да добавите чист разтвор на малки порции. За да се получи равномерна композиция, се използват специални свредла и специфична дюза.

Трябва да се има предвид, че материалът трябва да се постави на пода непосредствено след смесването, така че да не изсъхне, което ще влоши неговите свойства на работа.

За да се изключи формирането на деформация на пода в бъдеще, е необходимо предварително да се направи деформационен шев. Конците се нарязват на една трета от покритието и също така трябва да се почистят със специална индустриална прахосмукачка. След това уплътнението трябва да се извърши, за да се предотврати навлизането на влага и прах. Отлична емфимастика.

Полимерни подове със собствени ръце (видео)

В зависимост от температурата, при която се извършва производството, се изисква известен период на сушене. Необходими са най-малко 2-3 дни, което ще направи пода много издръжлив и устойчив на износване, което напълно оправдава очакванията.

Цената на такъв етаж не е малка, а технологията на полагане изисква точност, но всички работи няма да се губят. Павел може напълно да оправдае себе си и всички инвестирани сили, ресурси и нерви.