Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Съвременната кухня трябва да е функционална и да създава добро настроение. В крайна сметка тази стая се посещава толкова често, колкото и банята. Постоянната влага, шок, пара и мазнини бързо разрушават предните стени на мебелите. Можете да създавате фасади за кухнята със собствените си ръце, като напълно променяте вида на цялата къща. Различни материали и декоративни елементи правят възможно старата фасада на кухнята да е уникална. Малко умение и въображение.

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Независимо завършване на кухня и фасада

Модерен дизайн на къща е невъзможно без красиви кухненски мебели

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Ние сме ангажирани в кухненския интериор независимо

Един приятел завърши изграждането на къщата. Сега трябваше да възстановим фасадите на кухнята в стария апартамент, където живееше със семейството си и лелите ни. Започнахме да подреждаме с него начини да украсяваме и украсяваме фасадите на кухнята. Най-лесният начин беше да нарисувате в ярки цветове. Гнездата и драскотините се изчистват и се изравняват с шпакла. Но просто бюджетни решения не са за нас. Изборът на материал е голям:

 • дърво;
 • MDF;
 • частици;
 • стъкло;
 • пластмаса;
 • самозалепващ се филм;
 • боя;
 • Wallpaper.

Като декорация можете да използвате корнизи, пластмасови елементи с имитация на мазилка, дърворезба, фитинги.

Започнахме с апартамента на Вадик. Напълно промяна мебели няма смисъл, защото гледката загуби само фасадата. Досега децата са се разраствали, многократно рисували вратите на маси и пиедестал с креда и химикалки. На повърхността имаше драскотини, а не пране на петна.

Ние правим възстановяване чрез собствените си ръце

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Независимо завършване на фасадите в кухнята

Имам достатъчно инструменти, като се започне от електрическата мелница и завърши с набор от конектори. Измерихме всяка врата и направихме скица на нейния бъдещ външен вид и каква украса да я облечем. След това самият Вадик подготви подробностите. Първо изрежете размера на шината за рамката. По-дълги напречни ребра. Те трябваше да направят изпъкналости - тръни, които щяха да влязат в жлеба на вертикалните пръти.

На вътрешния периметър на рамката на бъдещите кухненски врати се направи малък канал, равен на ширината на дебелината на панела. След това приятелят подготви вложките. След като събрах всяка врата на фасадата, проверих тежестта и общата геометрия.

Декорацията на фасадата е направена в стила, че дизайнът на цялата къща е класически. Прилагайки модел върху шаблона, използвахме различни ножове, за да създадем украшение върху рамката и издълбан модел на панела. След това внимателно полирани и полирани всички детайли.

Фиксирани елементи на бъдещата фасада с лепило. Взехме специално, за дървени повърхности. Можете да използвате сграда PVA. Съставът беше поставен в жлебове, след свързването всички излишъци от излишъци бяха бързо изтрити.

Сега беше възможно да рисувате, да направите тъмен фон и да преминете през боята с ярка боя, подчертавайки издълбаната декорация. Използвахме прозрачен грунд и матов лак. Топлина от естествено дърво с уникален образец, достатъчно за създаване на топла атмосфера за цялата къща.

Монтирани бяха фитинги, вратите бяха окачени на местата им. Завършена декорация на фасадата с декоративни дръжки. Възстановяването продължи дълго време. Направихме го сами. Няма втора такава фасада. Успяхме не само да обновим интериора на кухнята, но и да направим уникален дизайн на старите кухненски мебели.

Най-лесният за боядисване с емайл

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Кухня Довършителни работи

За да направи фасади в кухнята на лелите, Вадик реши със собствените си ръце. Нашите роднини предпочитат бюджетните опции. Достатъчно е да нарисуват предните стени с леки бои, за да обновят интериора. Основното нещо, което трябва да направите бързо и не е нужно да напускате дома си.

Първата фасада е изработена от дърво и шперплат. Той изгуби зрението си, но беше цял. Първо, трябваше да поправя изкривените елементи и да заменя аксесоарите с места. Почистете и полирайте повърхността. Подравнете всичко с шпакловка и полирайте отново. Преди боядисване, двойно палто с бяла почва.

Малка част от кухнята не позволява да се направят тъмните фасади или да се боядисат в богати цветове. Опресни, че е възможно само с леки бои и малки декоративни елементи. Възстановяването се извършва под ръководството и ръководството на лелите. Следователно трябваше да изберем момента, да я разсейваме, предварително да подготвим изненада. На фасадата е поставена декорация от винил. Приложение във формата на букети от диви цветя беше различно на всяка врата. Роклята е предварително поръчана по размер. Успяхме да направим декорацията след няколко минути.

Другият роднина имаше по-голяма кухня. Фасадата беше тежко износена и беше необходимо да се промени панелът. Решихме да направим вратите и предните стени на пластмасови кутии.

 1. За използваната рамка алуминиев профил. Нарежете го по размер с режещ диск.
 2. Свържете елементите с винтове. Пластиката беше вкарана в жлебовете на профила.
 3. Аксесоари са инсталирани.
 4. Те окачиха нови врати и ги коригираха.

Трябваше да актуализирам и престилка. Фасадата беше пълна с пурпурен цвят, леля му много харесва. Работната зона е покрита с бяла пластмаса. Декорацията е винил апликации, само с различен модел. Същите декорации бяха поставени в ъглите.

Използваме естествени материали за подобряване на климата у дома.

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Фасада със собствени ръце

За къща, разположена в града, е важно да има повече естествени материали в интериора. Дървото е скъпо. Бюджетната опция, която ви позволява да актуализирате мебелите в кухнята, направете фасада от частици и MDF. Материалът се състои от отпадъци от естествено дърво, така че е сравнително евтин. Тя може да бъде боядисана, лакирана. Малките пресовани стружки могат да създадат релефни модели. Режещият се нуждае от специален нож. Инструментът за дървото бързо седи и декорацията ще има различни канали.

При работа с пресовани плочи най-трудно беше да се отстрани лелята от къщата. При обработката финият прах се утаява в белите дробове. Използвахме респиратори. Една възрастна жена винаги се опитваше да ни даде инструкции, без да защитава дихателните й органи.

Завръщането на леля ми от дача успяхме напълно да обновим фасадата на нейните кухненски мебели. Да рисувате с помощта на вратите на пистолета и кутиите в бежов цвят. После с ролката с къси нокти покриваха всичко в бял тон. И накрая се прилага силна ясна козина. Когато жената се върна, тя беше приятно впечатлена от новия вид интериор на дома й. Веднага получихме заглавието на най-добрите племенници в страната.

Тапети и самозалепващи филми за къмпинг като бюджетно преобразуване у дома

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Кухненска фасада

Следващият шедьовър, който създадохме с приятел, възстанови фасадата на кухнята със стъклени врати. Достатъчно беше да актуализираме рамките и да поставим ново стъкло. Работейки навик творчески, ние използвахме тапет. Те могат да бъдат залепени към панели и лакирани. Оригиналният резултат е, когато поставяте гоблени на гърба на шкафа. През стъклото можете да видите съдовете на рафтовете. Картината на тапета създава необичаен фон и прави солидния интериор по-светъл, по-забавен.

На стари кухненски комплекти от дърво е достатъчно да се почистват рамки, да се импрегнират с антисептик и восък. След това подменете повреденото стъкло. Високото качество на фасадите е изненадващо. Блестящата повърхност на стъклото отразява лъчите, създава илюзия за пространство. Дори стръмната кухня изглежда просторна и светла. Ето защо не затворихме вратата с тапет и филм. Намерен друг начин за актуализиране на интериора.

Самозалепващият филм е устойчив на влага. Може да се използва на престилка и на всички материали на фасадата. Тази декорация може да актуализира фасадата на кухнята, затваряйки малки дефекти. В дачата просто поставихме филма върху вратите. Предимството на този декор в способността бързо да смените покритието на нова. С течение на времето лелите ми харесаха да променят дизайна и залепваха филма към дачата всеки сезон.

Облицовки, фитинги и други декорации за фасадата на кухнята

Уникални и стилни фасади за кухнята със собствени ръце

Фасади за кухнята със собствените си ръце

Възстановяване на кухненски фасади от ПДЧ, вие трябва да създадете обем на декоративни елементи. Повърхността на дървесната ПДЧ е трудна за обработка. Затова използвам декоративните елементи отгоре. Изпъкналата рамка се имитира от горно формоване. Поставям фигури от пяна от полистирол. Те са изработени от мазилка и лесно се залепват. След боядисването, фасадата прилича на стари рококо мебели и класически мебели. Всичко зависи от избора на декоративни елементи.

За възстановяване на фасадата на кухненските инструменти са необходими. Те са на разположение на аматьорите да работят с дърво и да правят на ръка. Ако само започвате да ремонтирате себе си, използвайте пластмаса, тапет, филм и боя. Измислете, експериментирайте и постигнете отличен резултат.