Винил тапет

Винил тапет

Винилови тапети дойдоха да заменят хартията, те характеризират нашата реалност, бързи и красиви. Разбира се, те не могат да изместят напълно пазара на екологично чисти хартиени тапети, но той взе един огромен сегмент, а това не е изненадващо, тъй като винилови тапети различават разнообразен ярко оцветяване, висококачествен печат и дълъг експлоатационен живот.

Винил тапет

Голяма гама винилни тапети за всеки вкус

Но нека разгледаме по-подробно предимствата на тапетите с винилови тапети върху други типове тапети.

Предимства на винил тапети

Винилови тапети - плодовете на подобряването на технологията за производство на тапети, те се състоят от два напълно различни слоя.

Всеки слой изпълнява функциите си:

  • Горна създаден на базата на винил (PVC - поливинилхлорид, синтетичен материал, високо качество и безопасен за човешкото) носи декоративен елемент, той е боядисан и натискане на шаблон;
  • дъното, направено от хартия или нетъкан текстил, е предназначено за по-добро залепване и е подготвено за поставяне на тапети към стената.

Комбинирани, тези два напълно различни слоя предават най-добрите си качества на винил тапет.

Широк асортимент

Така че широката гама от различни дизайни на света на хартия за стени досега не е виждала. С помощта на винил можете да пресъздадете текстурата на двата естествени материала и да създадете футуристичен дизайн, но оцветяването на тапетите във всички цветове вече не създава никакви трудности.

Винил тапет

Широка гама от винил тапети 0.53m

В крайна сметка имаме огромна палитра от различни тапети, които могат да имитират структурата си с камък, плочки, кожа или дори дърво. Стената, покрита с винилови тапети, изглежда обемна, приятна на допир и релеф.

Винил тапет Винилни тапети от различни цветове - популярни цветове от винил тапети, различни цветове, интересни комбинации, приложение в различни помещения.

Качество и издръжливост

Тъй като винил е универсален, тогава тапетът от него е много по-добър и по-силен от хартията. Виниловите тапети могат да бъдат залепени във всяка стая и дори при онези, чиито стени могат да бъдат изложени на механични влияния.

Особено важно е да се използват винилови тапети в коридори, дневни, кухни.

Винил тапет

Имитация на естествен камък чрез поставяне с винил тапет

Винилови тапети от нетъкан подложка не се накисва, и като следствие, а не се деформира, така че това става доста лесно да се произвеждат много високо качество на лепене помещения. Присъединяването между платна при залепване на винил тапет върху нетъкана основа практически не се вижда.

Между другото, лепило, когато поставянето тапет на стаята се прилага изключително на стената, и тапет остава, докато се прилага на стената суха.

Водоустойчивост

Почти всички видове винил тапети са устойчиви на влага, а някои видове дори са създадени с марката "washable". Тази функция е необходима в помещения с повишено замърсяване: кухня, коридор.

непринуденост

Разбира се, това е много важно, както и възможност да се подготви повърхността за лепене на тапети, но ако трябва да не е най-добрата повърхност: Остават пукнатините отчупени и мазилка, цветови вариации, винилови тапети ще скрие повечето от недостатъците. Това качество на винила е много полезно за непрофесионалисти, които са започнали ремонт.

Винил тапет

Екстравагантни тапети за кухнята, включително елементи от естествен дизайн

Живот на услугата

Виниловите тапети не губят първоначалния си вид за дълго време, те практически не изгарят от слънчева светлина, те не променят формата си, те се държат добре на стената. Много видове винилови тапети осигурява живопис, с други думи, скучни цветове могат да се променят в друга, просто ги с различен цвят боя боя. Живопис винил тапет може да бъде до 10 пъти.

Въпреки това, тапети, произведени на базата на поливинил хлорид, има редица недостатъци, които обаче не променят значително положителната картина на възприятието на тапети от този тип.

Недостатъци на винил тапет

Нека да изброим най-известните недостатъци, на които по някакъв начин се намирате, ако изберете за себе си апартамент за винил тапет.

Винил тапет

Лепкави винил тапети на стената

Затруднението при залепването

Има някои трудности при залепването на винилови хартии на хартиен носител. Професионални майстори знаят, че със силна мокра хартия е в състояние да се разтягат и се свива, тъй като те изсъхнат, така че когато okleke стени с тапети, изработени от винил, ще трябва да бъдат много внимателни и да не се опитват да peremachivat тапети лепило.

Ако пропуснете този деликатен момент, шансовете са страхотни, че след изсъхване ставите между платното на тапета ще се разпръснат, образувайки пукнатини. Разбира се, фиксирането на такъв дефект на залепването е съвсем проста, но все пак ще трябва да полагате усилия и ще останете неприятни остатъци.

Като се има предвид тази точка, е достатъчно да се научи предварително тънкостите на залепване на винил тапети и да направим всичко възможно.

Винил тапет Винил тапети тапети - за правилно лепило тапети на базата на винил, трябва да се вземат предвид редица нюанси. Написахме процеса на избор и залепване на такива тапети в достъпна форма, препоръчва ни професионални майстори.

Термичен дисбаланс, лоша реакция при постоянна влажност

Тапетите от винил не понасят рязкото изменение на температурата, не се препоръчва да се залепват в крайградските, нетоплините къщи и помещения без нагряване. Охлаждането и отоплението променят структурата на тапета, те се отдалечават от стените и лошо се придържат назад.

Винил тапет

Прясно стегната винилна стена хартия

С влага около една и съща картина, постоянно наличие на влага може да възникне плесен, тапет може да се намокри и слоевете се отдалечават един от друг. Мокро помещение, което не струва да лепи винил тапет, е баня или басейн.

миризма

За първи път след залепване на винил тапет стаята има възможност за възникване на тънък сянка в миризмите, мирише на прясно винил, лежи върху ролка и не вентилация. Не се страхувайте, миризмата е абсолютно безобидна и ще изчезне след известно време.

херметичност

Смята се, че винил не е в състояние да премине през силите и след поставяне можете едновременно да се изключи стените на вътрешното пространство на помещението. От една страна, това няма нищо лошо, тъй като никой не мухъл, гъбички, плесени, или други проблеми от подобен вид, няма да премине през тапета.

От друга страна, което лишава евентуално "диша", размяна на въздушни маси с стената и на улицата, въпреки липсата на кислород коригирани чрез отваряне на прозорците.

Винил тапет

Висококачествен тапет от винил с изображения на птици

Решението на този проблем е винил тапет с микропорета, които се оставят във въздуха, но тяхната цена все още е висока за обикновен човек, а функционалността е съмнителна.

Няма много видове винилови тапети, но всеки от тях има своите предимства.

Винил тапет Характеристиките на винил тапет - основните, основни предимства на винил картини, печеливши разлики на такива тапети от аналози от естествени материали.
Винил тапет Плюсове и минуси на винил тапет - най-интересните факти за тапети с декоративна страна на винил, да ги използват за довършителни работи на къщата.
Винил тапет Има винилови тапети вредни - кои винилови тапети са безопасни за даден човек и кои не са, как да различите фалшива от оригинала, изберете качествен продукт.

Видове тапети от винил

Нека да разгледаме бързо най-популярните видове тапети на винил.

разпенен

Най-простият и най-достъпен вид винил тапет е разпенен. Те се произвеждат при използване на високи температури, на които поливинилхлоридът реагира чрез създаване на пяна. На пеновата преса се създава щамповане, след което тапетът е боядисан и полученият продукт е получен.

Винил тапет

Пяна винил, някои представители от този вид

Винил тапет Пяна тапети - най-често разпенени, наречени само винил тапети, които се произвеждат със специална технология. Тези тапети могат да имат както хартия, така и нетъкан субстрат.
Винил тапет Пяната винил-винил пенест тапет е ефирен и лек, с тях можете да създадете отличен интериор в различни стаи.
Винил тапет Винил с пяна от винил е комбинация от съвременни материали в евтин дизайн за широк кръг от потребители.

Тежък винил

Този вид винил тапет включва картини, текстура му повтаря орнаменти от естествени материали и изкуствени, произведени за изграждане и декорация на помещения. Например тапет, имитиращ кожата, плата, камък, тухли, плочки, мазилки и други материали.

Винил тапет

Винил във формата на камък

Винил тапет

Винил във формата на тухла

Винил тапет Компактни винил - прилагането на тапети от компактен винил, създаването на висококачествен и практичен интериор, списък на материалните качества на материала.
Винил тапет Релефен винил тапет на нетъкан основа - техника за производство на релефен винил тапет, сортове, основни предимства и препоръки за избор.

Тежък винил

Обикновено тежкият винил се отнася до винил с горещо щамповане. Този материал е модифициран пенообразен винил, който при висока температура допълнително се компресира и обработва. В резултат на това се получава много силен материал, способен да издържа на силни механични натоварвания.

Винил тапет

Събиране на горещи тапети, ярки наситени цветове и отлично качество

Винил тапет Релефен винил тапет - тапети от винил могат да имат много различна текстура, която се нарича облекчение. Това облекчение се получава, когато материалът е горещо щампован. Прилагайте тапет в почти всички стаи, с изключение само на детската стая.
Винил тапет Винил горещо щамповане - как да създадете винил тапети горещо щамповане, където се използват, основните предимства на материала, недостатъци.

Винилът с горещо щамповане се произвежда в по-голяма маса върху нетъкана основа и по-често има ширина на слоя от 1,06 м. Счита се за един от най-универсалните довършителни материали.

Химически винил

Виниловите тапети, процесът на създаване, който не се ограничава до преси и температура, те все още се обработват със специални композиции, които фиксират формата и дават допълнителна здравина на материала.

Винил тапет

Типичен представител на химически винил, изключително плътен и устойчив на износване

Такова винил обикновено не може да отговори на слънчева светлина, той няма да изчезне или губят цвят сочност, освен това, може да се измие с вода, сапун разтвор и химикали, използването на четки, тъй като безопасно издържат.

сериграфия

Много оригинален и много красив тип винил тапет. Произвежда се по следния начин: към основата на винила се прибавят винилови влакна, които могат да бъдат както изкуствени, така и естествени, след което винилът се нагрява и силно се компресира.

Silkscreen тапети са боядисани и в резултат на това се получава тънка тапет с красив шаблон и плитка щамповане.

Винил тапет

Екранните тапети често се създават с деликатен модел, в който най-малката детайлност е ясно видима

Към днешна дата огромен брой фабрики за тапети по целия свят произвеждат винилови тапети. Чуждестранните компании предпочитат да произвеждат винилови щамповани и ситосъдържатели, руските компании произвеждат всички видове винил.

Може би, това са основните видове градиране на винил тапети, разделянето в пере и не може да се пере тук a priori няма да работи.

Винил тапет Тапет от копринен екран - особености на материала, тънкости при работа с копринен печат, водещи фабрики, произвеждащи тапети от Русия и чужбина.
Винил тапет Сортове винил тапет - заслуги и недостатъци на различни видове винил тапет, технологията на производство на различни винил.
Винил тапет Винил тапет върху нетъкан субстрат - разполага с най-модерните тапети, силните страни на симбиозата на два материала, примери за различни видове винил.
Винил тапет Измиваем винил тапет - характеристики водоустойчив винил тапети, видове, маркиране, използване в интериора, водещи руски производители.
Винил тапет Типични цветове на винил тапет - класически рисунки и нестандартни изображения на тапетната сфера, от която трябва да избираме.
Винил тапет Винил тапет в спалнята - използването на тапети от винил в спалнята, ще направи интериора на тази стая просто отличен. Можете да изберете най-смелите цветове и решения, като знаете, че всичко това е лесно за внедряване.
Винил тапет Винил тапети за стени - това, което са винил тапети, отколкото те са толкова добри, какви са основните производители в различни страни.
Винил тапет Означения върху винил тапет - маркиране на характеристиките на тапет тапет с помощта на някои икони, които са отпечатани на етикета на ролка на тапет.

Решете какъв винил ви харесва, ние препоръчваме да експериментирате, като дойдете в магазина за тапети. Тук, в спокойна атмосфера на тапети зала, където различни видове тапети, не само винил, но и от други материали, той ще бъде по-лесно да се придържате към подходящ като тапет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1